Вижте резултатите от анкетата: Какви цигари пушите?

Гласували
252. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Виктори

54 21.43%
  • Средец

7 2.78%
  • Други български

37 14.68%
  • Вайсрой

40 15.87%
  • Малборо

31 12.30%
  • Давидов

10 3.97%
  • Други вносни

54 21.43%
  • Ръчно направени

19 7.54%
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 78

Какви цигари пушите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Какви цигари пушите?

Цитат Първоначално публикувано от ritta
    Аз съм пробвала само Мурати слимс

Но съм чувала, че преди време имало някакви цигари с вкус на шоколад - има ли го още? Или като цяло препоръчайте някой дето не смърдят само на тютюн плс
    Ориент Експрес са много силни цигари и не са подходящи за жена.
    София мисля, че се казваха цигарите, които те интересуват. Тънки, в чисто черна кутия. Самите цигари са с кафява хартия, като Ориент Експрес.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2006

Да, забележката е уместна - тежички са.
    За мен, докато не са били силни но наистина не се вписват в категорията "Дамски Цигари"...

4. Member
    Тук е от
    Jan 2002

свивам си сам - новата цена на тютюн red bull virginia е 10.50 за 40 грама, стига ми за 8 дни, а пуша като гимназист - по 15на цигари на ден. а сега, като запаля фабрична цигара и ми е безвкусна, личи си, че качеството на тютюна е друго. а обикновените цигари станаха по 25 стотинки цигарата = 2 стотинки дръпването

5. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ей това не го разбирам....
    Пушиш по 15 цигари, а изкарваш с 40гр тютюн 8 дни. Как става...
    Ако пълниш гилзи, една цигара си иска 1 грам тютюн - като купешките и с един пакет тютюн трябва да изкараш 2-3 дни.
    Ако си свиваш цигари без гилзи, като преглътнем, че е отвратително наистина отива по-малко тютюн, но със сигурност няма начин да свиеш 120 парчета, колкото ти трябват за 8 дни по 15 цигари...

6. Member
    Тук е от
    Jan 2002

гилзите са ужасни. от 50 грамовата golden virginia изкарвам 100 цигари (2 пакетчета хартийки) минимум. и не го намирам за отвратително - при положение, че 2/3 от пушачите в Англия даже свиват по улиците на ръка. а с машинка (с ролките) стават перфектни. сядам, навивам си 10-15 цигари за около 15 минути, влизат си в табакерката и си пуша цял ден. не винаги пуша по 15 цигари на ден, но 50 гр ХУБАВ тютюн (не Sunny, Lexington или други боклюци) са точно 2 пакета листчета. при тази цена на тютюна, дори мога да се "поглезя" с по-хубави хартийки - zig zag liquorice и по-"скъпи" филтри

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Какво е ужасното на гилзите?
    Всеки, който си свива цигари го прави като заместител на купешките цигари, така че е странно да не харесва гилзи.Тоест, може би е нормално първите 2-3 месеца, после меракът за оризова хартия щото видиш ли е по-безвредна минава. Поне моят около 3 годишен опит показва това.
    Имай в предвид и че започнах да пуша тютюн за свиване много преди да му дойде модата в БГ - недостатъците са много и ако не ти, то зъболекарят ти ще ги усети много скоро. Съдържанието на катран в тютюните за свиване е многократно по-високо. Факт е, че заводските цигари са с химически обработен тютюн, но сам ще се увериш, че това е за добро след като попушиш над година тютюн за свиване...
    Не искам да ти спирам ентусиазма, просто споделям немалък личен опит...

ПС - няколко предимства на гилзите пред ръчно свитите цигари с хартийки:
    1. Ръцете ти не стават на гъз - не знам откога свиваш цигари, но месец-два е достатъчен за траен жълт цвят по пръстите.
    2. Никога не можеш на ръка да натъпчеш както трябва цигара - става много рехава, тютюнът гори още по-бързо, с по-висока темература и по-вредно отколкото в натъпкана цигара.
    3. Видът е отвратителен, вкусът.... също

Въобще с цигарите за свиване е като с лулата - всеки начинаещ се кефи много, защото усеща изкуствени аромати и парфюми, добавяни в тютюните. Естествено, когато навлезе по-навътре започва да оценява качествените тютюни и от самата миризма на ароматик вече му се повръща... Тююнът не е направен да мирише на черешки или ванилия... това е противоестествено.
    ХУБАВ тютюн, както си го кръстил за цигари няма... Когато аз пушех нямаше Sunny или Lexington, пушеше се Red Bull, Harvest. Това са тютюни, по-лоши и от най-долнопробните тютюни за лула. По-долнопробни даже от Клан, Алсбо, Стенуел, доколкото е възможно да има по-зле от тях...
    В БГ има само 2 наистина хубави по моите разбирания тютюни: Давидов роятли, който е с латакия и хич не е за начинаещи и Давидов скотиш, който е по-благ и даже лееекинко парфюмиран с уиски. Въпреки, че са за лула, препоръчвам да се пробват, макар че не знам как ще стане донарязването им за да придобият необходимата големина за да стават за цигари.
    Не е за изхвърляне и по-евтината серия на Давидоф в четвъртити кутии, особено зелената, но това са си ароматици, в които обаче есенцията е слагана с мярка и като цяло резултатът, а и качеството са на едно прилично ниво.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Каква е средна стойност на цигари в България? Малборо голд, например.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

5лв

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Aз си купувам насипен тютюн.Сега съм си намерил уникален.60лв. му е килограма.Спокоино се правят 1200 цигари.Направете му сметката...Няма дъх няма мирис...

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Viceroy - румънски, бандеролни, 4.30 лв/кутията

искам обаче, да използвам темата и да се оплача как и защо се чувствам прее"цакан"... :

1. има тенденция за намаляване на никотина в цигарите изобщо(видите ли, правели го за "мое добро") ... - резултата е, че на пазара се появиха всякви марки цигари, дето съдържат намалена доза никотин(вместо поне милиграм никотин... - нещо от 0.5 до 0.7.. - ако изобщо има някакъв..)...

2. в същото време - катраните(смолите) си седят на същото ниво отпреди 30 и повече години(справка етикетите на цигарилосите).

3. всички знаем, че ракообразуващи са точно смолите(катраните).

4. значи - всичко е ИЗМАМА(понеже знаят, че пушачите сме умни и разумни/точно затова и гузни/) - разчита се, че като си пушим гузно, ама никотина ни е малко - ще почнем вместо 15-20 къса/ден да отидем на 40-45 къса/ден...(все пак признавам, че сме си наркомани и си задоволяваме зависимостта).

5. обаче, акциза(който вече в бъгърията е 3 лв/пакет - за моята марка от 4.30 лв) - отива директно в бюджета(и ГЛАВНО за лечение на раково болни пушачи).

6.

имаше още нещо дето исках да изкажа(в недоволството ми) - ама вече забравих - подсете ме.

вместо заключение: - Искам си обратно 80мм. Marlboro кутия, червено, произведено от булгартабак(май фабриката в пловдив), така както го правеха в периода 1981-1999 година .. - 1мг. никотин и над 1 мг. смоли(не помня точно, ама беше една от най-хубавите цигари на света)... - и се продаваше предимно в кореком - наравно с Marlboro пакет 100мм на 5С по-ниска цена.
    .

п.п./добав/

щото - сещате ли се, че 30-40 къса/ден х 10 мг. смоли(катрани) ще ми докарат много по-успешно рачец и в много по-кратки срокове ...( а НЕ Е ПРИЧИНАТА в никотина, дето ми го намаляват пропорционално на поскъпването на дрогата).

13. v_antonova1986
    Guest

Аз пуша само весели цигарки със зелен пълнеж от вътре.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

Аз пък пуша само Давидов !!

16. Тук е от
    Aug 2011

Аз си пуша карелия - синя слимс. По-леки са и ми харесват, нищо че са тънки. Понякога пуша и каквото има или по-скоро каквото имат другите

17. Junior Member Аватара на vynsente
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    The ANIMAL & NATURE KINGDOM

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

от 11 дена не пуша

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 26-10-13, 21:00
  2. електрическа машинка за цигари
    От tsarafov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 02-05-11, 09:22
  3. Отговори: 4
    Последно: 01-04-08, 14:21
  4. Цигари с разрешително
    От periel във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 05-03-08, 13:20
  5. Пушите ли ?
    От CrossBlade във форум Анкети
    Отговори: 103
    Последно: 03-03-07, 12:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе