Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 100 от общо 100

Честито!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #91

    Re: Честито!

    ....но малцина знаят, че комунистически партии в Естония са забранени със закон и че лица членували в КПСС или свързани с КГБ са подложени на редица ограничения при заемането на ръководни държавни длъжности. Отделно около 25% от родените в Естония нямат гражданство защото не говорят естонски език( и едва ли ще проговорят защото това са предимно възрастни и слабообразовани хора).

    ами точно такива закони се правят от политици дето мислят за страната си , а не единствено за джоба си. А кажи сега как я виждаш да стане тая работа в България.....по-скоро "ще цъфнат налъмите"

    ... и още един много съществен момент - смяната стана с най-много кръв и загинали, като имаше жертви и от двете страни.

    В България реална смяна на властта не е имало (1989). - " Вълка козината си мени, но нрава не!" Затова няма и как да очакваме да се появят подобни политици, съответно и закони....

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #92

    Re: Честито!

    @klamer,
    Наблегнах на Естония именно като пълна противоположност на Словения не като политика, а като икономика. А иначе аз си спомням как танковете газеха деца във Вилнюс, но това не направи Литва по-богата....

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #93

    Re: Честито!

    @bambi: Изказваш се неподготвен! Ако беше прочел не накръст мнениятя преди твоето щеше да отбележиш, че още в първия си пост по темата пиша, че това бяха първите избори в живота ми, на които НЕ СЪМ гласувал ! И че много преди тебе написах,че няма кой да промени закона, щото така както е сега, е най-удобен за тия дето са в парламента !!!
    Що се отнася за това кой е лидера на победителите днес - ето линк от друга тема на форума ни:
    https://forum.setcombg.com/******************.com/files/29827923/BadBoy.doc
    това от линка е писано още преди 5 години мисля, ама до днес много са го забравили или не го знаят.
    @Tommorow: В предния си пост предлагам точно това, което и ти: step by step - да се гласува масово на местни и парламентарни избори за партии и коалиции несвързани с БСП-ДПС. Но предвид горния линк не бих го направил и за тези, за които ти предлагаш.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #94

    Re: Честито!

    Не си ме разбрал правилно, stekyman, или аз не съм се изразил ясно. Гласувал съм на всички възможни избори с изключение на последните, защото според мен те са незначителни, а "цивилизационния избор" не съм го правил и не го подкрепям, защото винаги гласувам срещу тези които го направиха, т.нар. "демократи".
    към "радикалистите"
    За Словения и Естония не мисля, че с нещо излизат извън рамките на света, както го виждам аз. За Словения беше казано по-горе, а за Естония мисля, че или гледаме различни телевизии и четем различни вестници или живеем на различни планети - Прибалтика никога не е била в положението на останалата част от СССР, а при отделянето и дори и да е имало дрънкане на оръжия, не е имало "газене на деца", и площад Тянънмън и прочее политическа романтика. И ако има напрегнатост на отношенията ***** - Прибалтика, то пак в основата са икономически интереси и политиката е само средство за въздействие в случая. В тази връзка лустрацията е повече начин да се елиминират силни икономически противници (в конкретния случай подкрепяни от *****) отколкото търсене на политическа справедливост, защото такава няма. Въобще радикалните мерки от този сорт са отживелица и единственото което се получава в резултат са радикални контрамерки. Пример пак от този регион на света - Литва не продаде на руска фирма нефтопреработвателна фабрика въпреки изгодната оферта и те в отговор им резнаха тръбата с нефта.
    Негласно се усеща у някои от нас разочарованието от загубата на влияние на "десните". Мога да ви го разтълкувам от моя гледна точка: Началото на 90-те - цялата икономика е държавна, сменя се общ. строй, предстои приватизация на активите. Икономически силните (страни и компании) имат нужда да участват в този процес (с цел печалба естествено, не за да ни подобрят положението). Инвестират в хора (политици), вестници, телевизии - това са инструментите за въздействие върху обществото. Съотвентите хора печелят изборите и съдействат на силните (страни и компании) да получат възвръщаемост на инвестициите си, къде по успешно, къде по неуспешно. Края на 90-те, началото на 2000-те - каквото е имало и купено и разпределено (е остават още някои малки лакоми късчета, но не може всичко да е идеално), хората (някои политици) са си свършили работата, като при това са получили възнаграждението си, но и са се компроментирали. Какво правим? - правилно, изоставяме ги. Които от тях са достатъчно умни се оттеглят сами (къде ли е сега Стоянчо Ганев), други не.
    Такъв е живота
    Някои "платформи" по-лесно поддържат електората си в кондиция, други по-трудно. За Доган не е проблем да координира хората си поради общия език, религия и сравнително компактната среда на обитаване, предполагаща близък бит и интереси. (за това си мисля, че той няма да изпусне Булгартабак, въпреки конкурентните интереси) За това трябва да сме му благодарни , че не е тръгнал на конфронтация, защото спомнете си какво беше в Косово преди 10-ина год и в Тетово преди 4-5

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #95

    Re: Честито!

    http://photo-forum.net/index.php?APP...MAGE_ID=617804
    Ето кой помогна на Доган, толкова много, че го уплаши даже, че е първа политическа сила!

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #96

    Re: Честито!

    Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    към "радикалистите"
    За Словения и Естония не мисля, че с нещо излизат извън рамките на света, както го виждам аз. За Словения беше казано по-горе, а за Естония мисля, че или гледаме различни телевизии и четем различни вестници или живеем на различни планети - Прибалтика никога не е била в положението на останалата част от СССР, а при отделянето и дори и да е имало дрънкане на оръжия, не е имало "газене на деца", и площад Тянънмън и прочее политическа романтика. И ако има напрегнатост на отношенията ***** - Прибалтика, то пак в основата са икономически интереси и политиката е само средство за въздействие в случая. В тази връзка лустрацията е повече начин да се елиминират силни икономически противници (в конкретния случай подкрепяни от *****) отколкото търсене на политическа справедливост, защото такава няма. Въобще радикалните мерки от този сорт са отживелица и единственото което се получава в резултат са радикални контрамерки.
    Какви вестници, каква телевизия, аз съм живял в СССР дълги години и не ми е необходимо да чета вестници за да си правя изводи за условията на живот там. А и за всеки който е живял при комунизма е ясно, че не може в Сунгурларе законите и икономиката да са едни, а във Силистра други.
    Относно жертвите има достатъчно данни в руската преса за жертвите в Литва и Латвия особенно във Вилнюс където на 13 януари танковете "не газят", а 14 души просто ей така умират и повече от 200 са ранени.
    Лустарцията не се редство за "търсене на политическа справедливост", а е начин да се попречи на хора като Иван Славков, Ахмед Доган, Иван Костов, Катерина Михайлова, Александър Томов, Венцеслав Димитров и др да участвуват в управлението на държавата.
    СДС и Особенно ДСБ никога не са провеждали дясна политика и няма как да го правят при положение че болшинството от ръководствота и на двете партии е членувало във БКП до 1989 г. Партията провеждаща най-дясна политика до момента е БСП, независимо от риториката, и за да се убедим в това е достатъчно да се направи справка за данъчната политика на тройната коалиция.
    А за Ахмед Доган мога да кажа само, че той се не се отличава особенно от бившите си съпартийци и е нормално да подкрепя БСП.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    26
    #97

    Re: Честито!

    Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    @bambi: Изказваш се неподготвен! Ако беше прочел не накръст мнениятя преди твоето щеше да отбележиш, че още в първия си пост по темата пиша, че това бяха първите избори в живота ми, на които НЕ СЪМ гласувал ! И че много преди тебе написах,че няма кой да промени закона, щото така както е сега, е най-удобен за тия дето са в парламента !!!
    Виж, тук може и да си прав, Стекиман. По принцип нямам толкова много време да чета и анализирам литературно всеки пост, колкото имат други тук, влизам във форума епизодично и с цел да участвам в някоя интересна дискусия и нямам време да се запознавам нито с цялостното ти творчество, нито със всичко, което си изразил към всеки в тази "непестелива" тема.
    Оценките на цялостно творчество забелязвам да правят в друга тема. В нея аз най - добросъвестно не участвам.
    В изказването ти визирах примерно мнението ти, изразено към друг участник, но доста красноречиво. Ще ти го цитирам, ти прецени дали съм неподготвен, ако не ти стига, след забележката открих и други подобни по - назад, пак от теб. Какво точно мислиш не знам, може мненията ти да са например някаква форма на инстинкт на принадлежност към определена група във форума, пък да си мислиш нещо друго. Но за мен заключенията в тях са меко казано обидни, без да обсъждам, че са крайни.
    Бих се съгласил, че не си избирал нищо само ако нито веднъж за това време не си си мръднал задника от мързел да отидеш да гласуваш! И ако наистина не си го направил - значи си съгласен с всичко, което се е случило през тези години, считал си, че това е нормално, живял си безпроблемно в дома си - твоята крепост и продължаваш да го правиш.
    Защо аджеба сега изведнъж реши да нарушиш този си начин на поведение?
    Според тебе би следвало всички ние да правим като теб - т.е. да не ни пука от всичко наоколо и да продължаваме да търпим всичко това в което сме затънали - и ти включително.
    Но както виждаш има много несъгласни с теб що се отнася до това дали това около нас да продължава да бъде така.
    Визирам конкретно последното мнение на Ghost и мненията на Malone дотук.
    Обясни ми ти липсата ми на подготовка. Ще ти хвърля един жокер: на по-малки години участвах в изборните комисии. Всеки път пусках НЕВАЛИДНА бюлетина. Веднъж пуснах бюлетина за една гавра с движението НДСВ - партия Сакскобургготски ли беше - с две кафеви и една жълта ивица, била си патентовала името на Сакса(замалко не влезе в парламента). И веднъж на първи тур гласувах за Жоржи, на втория не гласувах.
    В останалите случаи просто не ми е интересно да се разхождам до избирателната секция. Има ли смисъл, след като знам какво ще стане?
    Дали е от мързел?
    Или вече идва времето и тея с промитите от партии и коалиции, вестници и новинарски емисии мозъци да схванат, че негласуващите и те са партия? И има пълно мнозинство сред младите(и недотам и постоянно расте), не заради т.нар. от вас апатия. Най - лесно се вкарват млади в политиката и Борисов го доказва в момента.

    Всяка промяна в изборния закон е добре дошла, даже и от хитлеристки тип - задължително гласуване за всички под строй. 60% невалидни бюлетини трудно се отдават на неграмотност. Накъдето и да мръднат нещата, все ще е по - добре.
    Очаквам като минат празниците, да почне да се говори за промяна на изборния закон. Вероятно от ГЕРБ или Атака. После всико ще утихне. До следващите избори, когато се надявам нещата да не останат толкова тихи.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #98

    Re: Честито!

    Цитат Първоначално публикувано от bambi
    Взадължително гласуване за всички под строй. 60% невалидни бюлетини трудно се отдават на неграмотност. Накъдето и да мръднат нещата, все ще е по - добре.
    И защо си мислиш, че нещата ТОГАВА ще мръднат? И на къде според теб? Политиците вкупом ще плеснат с ръце и ще рекат - бреййй, глей тоя bambi какъв умен бил, ми той народа не ни искал. И пак така вкупом ще си стегнат куфарите и ще си заминат. А ние ще си внесем нови, от странство. И тогава всичко ще се оправи и ще тръгне по мед и масло.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #99

    Re: Честито!

    bambi, не се напъвай толкова, интелектуално изказване няма да се получи. Най-много да се опуснеш.
    Както и във всичките си постове - и в този се оплиташ като пиле в кълчища. По един и същи начин - минаваш през самоизтъкване и после смучеш от пръстите си някакви си умозаключения, звучащи досадно-поучително-многознаещо.
    Ето и последното ти:"Младите не били апатични, негласуването се дължало на самообразувалата се "партия на негласуващите". Следва с нищо не свързано твърдение "младите най-лесно се вкарват в политиката, ББ го доказвал".
    От това по-ясно няма, младите лесно можеш да ги запалиш и поведеш, ама нали са от "партията на негласуващите"? Или ББ привлича в партията си и "негласуващите"?
    На мен ми е ясно какво искаш да кажеш, липсата на водач е образувала "партия на негласуващите", но - хем не е пълната причина за аполитичността на мнозинство от хората - хем трябва някой да разтълкува думите ти и да ги обяснява.
    Накрая назидателно ни казваш нещо за "каквато и да било" промяна в изборният закон. Нищо няма да промени това, а и никой няма да направи промяна, дори и на тебе сигурно ти е ясно. Приличаш ми леко на един напуснал форума преди известно време, по противопоставянето си и като гледам, и ти се "причисляваш инстинктивно"(или може би не) към друга група от пишештите тука.
    Негласуването е не само от апатия, осъзнаването от все повече хора, че "кучето си лае-кервана си върви" и също "гарван-гарвану око не вади" и също промяната(малко или много) на бизнес-климата(разбирай "докато аз скачах по площадите и т.н. други си напълниха гушите") - това ми изглеждат доста по-реални причини.
    Личното ми мнение за тези избори е, че ще върнат все пак амбицията на една част от хората да гласуват на следващите. Иначе едва ли могат да се правят кардинални изводи за промяна на статуквото в евентуално следващо народно събрание и правителство. Много от хората са си казали "майната им,ще им гласувам да ходят да вземат пари в Брюксел", или нещо подобно. Друго е когато знаят, че изпращат в НС някой, от който зависи все пак нещо, ей тъй, поне да се утешат накрая с някаква си мисъл "наш`те са на власт".
    На следващите избори ДПС както винаги ще си държи сигурен процент, БСП - леко понижен, но според мене в същата коалиция ще имат достатъчно мнозинство за правителство, естествено винаги ще могат да привлечат още подкрепа с обещания за министерски кресла. Освен ако ББ не се отрече от думите си и да се коалира с някои от тях. Друга възможност е да успее да привлече от "умиращите десни", но те са вече прекалено преяли и поради това лениви и лишени от хъс за още власт.
    Да, истината е в младите - днешните останали тука лесно тръгват по човек с леко бандитски маниери и жаргон, или по трудно забравящото се и може би никога не умиращо расистко чувство. Така е било от както го има светът, най-вероятно.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    26
    #100

    Re: Честито!

    Интересно!
    От последните постове разбрах, че тези, които осъждат негласуването и го считат за нещо, което никога не биха направили, са по - добре запознати със същността му от тези, които реално го практикуват. Грешка не може да има!

    Какво да кажа повече. Има ли смисъл да споря с мастити интелектуалци? Влязох в темата, защото един доайен публично забрани на такива, които не гласуват, да влизат, за да може предполагам да продължава да си ги ругае на спокойствие и без опозиция. Обясних на съплеменниците му къде грешат в МОЯТА гледна точка. Те пък дойдоха да ми обяснят на кого съм приличал и каква всъщност била гледната ми точка.

    На мен пък работата ми прилича на пълна загуба на време и умствен материал, който точно ти, "ВСЕЗНАЙКО" , никак не е нужно да оценяваш. Опитай да си намериш признанието в някой форумен конкурс.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

  1. Честито Левскари!
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 23
    Последно: 30-04-15, 00:53
  2. ЧЕСТИТО НЕВЕНА!!!
    От Tommorow във форум Коментирай новина
    Отговори: 50
    Последно: 10-06-07, 09:57
  3. Честито 3Di:-)
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 13-10-04, 14:39
  4. Да ни е честито |:-[
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 29-07-03, 14:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе