Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 100

Честито!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Честито!

@Lazy Dog: Ти направо ни набучи на карфицата!!!
    Ми то по-добре да вземем да се гръмнем ! NOW !
    Кат' идем най-напред на гробищата, та одма да ни копаят!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Какво не ти харесва в мнението ми, stekyman,
    това, че е истина и съм ти разбил илюзиите чак до там, че да се гръмнеш
    или нещо не съм разбрал и сега те довеждам до умопомрачение с приказките си.

Ако си се загрижил за моето душевно равновесие, relax, живота го приемам такъв, какъвто е от 45 години насам

4. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Къде е ходил Бойко ? Че ми стана любопитно...

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

А защо мислите, че негласуването не си оказа влияние?
    Щаха ли Костов и Стоянов да си подадат оставките, ако бяха набутали по 1 евродепутатин
    (той Бат Пешо искаше да се самонабута даже)??

А колкото до това, защо са такива резултатите е достатъчно да се погледне някой район, като
    Кърджали и да се съпостави със София - направете връзката между избирателна активност
    и краен резултат.
    http://www.cikep2007.org/

Ваяко зло - за добро!

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Lazy Dog, много точно казано - парите въртят света. В САЩ концерни и корпорации спонсорират кампаниите на политиците - конгресмени, сенатори, че и на президента. В замяна избраните политици прокарават закони, които са в полза на спонсорите. Ако "представителите на народа" са изпълнили поставената им задача, когато свърши мандата, за тях се намират топли местенца в съответните фирми и всичко е ОК. Както е казано политиката е израз на икономиката.
    В БГ, обаче, нещата вървят по обратната схема: първо политикът гледа да се намъкне на висок държавен пост, за да почне да спъва работата на този или онзи (просто от некадърност или с ясната цел този или онзи да си плати, за да не го спъват). От друга страна основната маса от т.нар. български бизнесмени са с много просташки манталтет и не виждат малко по-наделеч от носа си, за да провеждат операции на политическо ниво - те са свикнали да ловят риба в мътни води, не се сещат, че ще наловят повече, ако си построят рибарник. Сбъркана е цялата концепция и за това сме си виновни само ние - такъв ни е манталитетът.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@Lazy Dog,
    принципно съм съгласен с теб, както каза и Ghost по-горе, но обясни ми просто, как някакви "капитали или инвестиции" биха вкарали представители от ДСБ примерно? Това че някой е дал пари на Иван Костов (за конкретния пример) или е правил някакви договорки за последващи планове, как би накарало някой да гласува за тази партия. Единственото нещо което аз виждам е да направи по-скъпа рекламно-предизборна кампания, но това според мен в случая е напразно хвърляне на пари - просто няма да промени нищо.

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Lazy Dog, почти наборе ...
    Има една наша разлика със страните, които цитираш.
    За да илюстрирам:
    Ако аз вземам за труда си възнаграждение от порядъка на между 6 000 и 7 000 лева, каквото е средното възнаграждение на работещите в моята сфера [държавна работа] в Европа и Северна Америка и аз бих си позволил да се развличам с вицове и хумористични песнички на тема управляващи.
    Но понеже вземам под 500 лева, непрекъснато ми иде да псувам, гледайки въпросните ни управници примерно с часовници подходящи за наркобарони. Да кажем Първанов е с Cartier Roadster за близо 9 000 лева, а Станишев с Cartier Santos Dumont за малко под 20 000 лева. А жълтите? Ами сините? Ами ЛилЯвите? А часовниците са най-малкото, най-дребното нещо, което би трябвало да ми направи впечатление.

Искам да кажа, колкото и цинично да звучи, че ако аз живея достатъчно добре срещу труда си, получавам прилично възнаграждение, ще ме боли кура, че някой на върха е дръпнал нещо повече за себе си. Ако го хванат/хванем, здраве, нека го осъдим, но няма да изразявам недоволството си за всичко срещу всички, както е сега.
    Нека избраника сложи магарето пред каруцата. Тогава ще съм почти доволен.
    Първо да работи по това, за което е избран, а ако има време, възможности, смелост, сърце и дупе, нека да открадне, ще се надяваме да си плати някога.

.:: Note ::.
    Бойко Борисов не носи часовник.

/Защото той решава колко е часът/

10. Member
    Тук е от
    Jun 2002

@Lazy Dog, от това си правя извода, че големите и богати държави ще стават още по-големи и богати а малките и бедни още по-бедни
    Звучи логично докато не се сетя за две много малки държави в Европа, едната от които през 90-та беше на светлинни години зад България - става дума за Словения и Естония. Как да си обясним факта че бедните естонци чиито магизини бяха празни през 87, 20 години по-късно са доста пред нас ?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    Какво не ти харесва в мнението ми, stekyman,
    това, че е истина и съм ти разбил илюзиите чак до там, че да се гръмнеш
    или нещо не съм разбрал и сега те довеждам до умопомрачение с приказките си.

Ако си се загрижил за моето душевно равновесие, relax, живота го приемам такъв, какъвто е от 45 години насам
    Lazy Dog, изобщо не ме е грижа за твоето душевно равновесие, то си е твой проблем.
    Не ме и дразни мнението, което си написал по същество. Наистина си прав за това, както е написал и Ghost, че парите въртят света.
    Но маниера на излагане на мнението ти не е особено ... приемлив - меко да го кажем. Защото си го написал сякаш летящ някъде в небето, а реално си тук долу потопен до темето в нашата си реална действителност, която наричаш "цивилизационен избор", който според теб ние сме си избрали,
    а ти не, щото си, видите ли, от друго
    Цитат Първоначално публикувано от Lazy Dog
    поколение, с друго възпитание и манталитет
    Откъде заключи, че НИЕ САМИ сме си го избрали? Ами ти къде си бил тези 17 години?
    Бих се съгласил, че не си избирал нищо само ако нито веднъж за това време не си си мръднал задника от мързел да отидеш да гласуваш! И ако наистина не си го направил - значи си съгласен с всичко, което се е случило през тези години, считал си, че това е нормално, живял си безпроблемно в дома си - твоята крепост и продължаваш да го правиш.
    Защо аджеба сега изведнъж реши да нарушиш този си начин на поведение?
    Според тебе би следвало всички ние да правим като теб - т.е. да не ни пука от всичко наоколо и да продължаваме да търпим всичко това в което сме затънали - и ти включително.
    Но както виждаш има много несъгласни с теб що се отнася до това дали това около нас да продължава да бъде така.
    Визирам конкретно последното мнение на Ghost и мненията на Malone дотук.
    Аз също, а и много други в този форум са съгласни с това.
    Въпросът е как да променим нещата. Европейският съюз няма да дойде да ни "освободи" както съветската армия правеше това в Унгария и Чехословакия. Това е единствено в нашите ръце. И понеже сме приели идеята за демокрация, няма друг начин освен да използваме нейните инструменти. Писал съм в по-предните си постове, че трябва да стане по демократичному (т.е. по закона) - единствения начин да изпусне Доган кокала и да загуби влиянието си и да се разбият обръчите, които ще ни задушат от стягане, е масово да се гласува на местните и парламентарните избори за партии несвързани с БСП,ДПС и техни производни, сателити и пр. !!!

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

klamer, необходима е "корекция" на знанията ти, за което ще ме извиниш

словения, като част от бивша югославия, е индустриалната зона на въпросната бивша държава. това обяснява нейното нетърпение да се отдели преди време и бързия й възход. така че словения не е изобщо подходящ пример, защото тя си е имала ресурса да бъде силна държава, който ресурс е материализирала, спирайки да влачи другите югославски републики

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

словения, като част от бивша югославия, е индустриалната зона на въпросната бивша държава. това обяснява нейното нетърпение да се отдели преди време и бързия й възход. така че словения не е изобщо подходящ пример, защото тя си е имала ресурса да бъде силна държава, който ресурс е материализирала, спирайки да влачи другите югославски републики
    Не в това е разковничето.... Естония, в рамките на Съветския съюз беше изключително селскостопанска страна, почти без промишленост... С това ли да обясним нейния възход, много по-изразен от този на Литва и Латвия?
    Просто някои страни с умни политици смениха бързо и без много шум системата, запазиха си икономиките, приватизираха ги и продължиха напред. Ние разрушихме всичко, РМДТата доопоскаха останалото, приватизирахме си големите печеливши предприятия на безценица и почнахме от нулата. Това според мен е разликата.
    И от тук въпросът: "Трябва ли с гласа си да изразя одобрението си за тези политици и да ги легитимирам пред Европа?"

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

написал съм словения, значи това е мнението ми за словения, а не за естония. ако имаше готова рецепта, която да обясни развитието на две толкова различни и отдалечени държави с различна история, сфери на влияние, геополитическа роля, тогава отдавна да е било формулирано и използвано и от други държави.

всяка една територия, била част или граничила с Австро-унгарската империя, има много интересна съдба, история и развитие. наречете го "историческа инерция", или "сантимент", или "имперски остатъчен манталитет", но е така.

прибалтийските републики са "друга бира". бидейки на границата между дивата ***** и "цивилизования" запад, както и граничейки с аристократична полша, въпросните републики сега преполагат създаването на някакъв вид буфер, за чиято роля не съм се интересувал много, защото онзи район не ми е много интересен геополитически. затова и не смея да коментирам, а само да предполагам. единственият ми досег с тези републики беше преди време, когато се бях запознал с икономическия им ръст, БВП и т.н., но това си беше изолиран случай, след което ги "занемарих"

16. Тук е от
    Mar 2007

И, Стеки, Малоун и още не знам кой си от голямото мнозинство 25% от избирателите, какво точно правите, за да спасите положението?
    Гласувате пак за същите. Нов вълк в стадото. Друг цвят. Същата глутница.
    Бойко Борисов ли не носил часовник, Malone?
    Сигурен съм, че ако се заровя в мненията ти, ще открия много "мили думи" за Бойко Борисов. Както и за всички, явили се на изборите онзи ден. Но ти като цяло имаш каузата на спора, без друга кауза.
    Мисля, че евроизборите бяха чудесни и си дойдоха таман на мястото.
    1. За да покажат на европейците с каква подкрепа се ползва българската политическа класа.
    2. За да видят и оценят реално политиците дереджето си.
    3. За да спечели възможно най - много този(тези), които най - не трябва и да се вземат малко в ръце кретените и да променят изборния закон.
    Какво нямало? Примери?
    В много държави има бюлетина "против всички". Тя никого не изхвърля от политиката, те нашите нямат и изхвърляне, даже и като ги размажат на избори. Но като вземат 5% а 70% от хората гласуват против, нека на вторите избори да дадат пак тази листа. Ако искат!
    Кофти вариант, може да доведе до служебни правителства и други.
    Има и лесния и познат мажоритарен или смесен. Не ми казвай, Малон, че ще бъде прецедент в света! Ама тогава няма да може да се става депутат срещу цаканица!
    Хубаво, че ви има вас, да сте отговорни и да гласувате. Така де. Такъв е закона! Като е такъв, да лягаме, и както каза един виден съфорумец, да ни "уважават". Или уважат. След като е такъв, ще правим каквото ни казват усмихнатите мутри от телевизията.
    Кешки ако слушкаме, вземат и променят закона.
    Ами - слушкайте. Четете вестници, гледайте телевизия. Не вярвам, че ще промените нещо, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска. И да слушка когото си иска.
    Е, аз поне не мисля да слушкам.

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Хубаво, последните 20-30 поста казват много, но и в същото време не казват нищо.
    Естония, Словения, какво могло, какво не...Можело така, можело онака, хубаво. Тоест, не е хубаво, но е такова каквото е,
    каквото сами сме си го направили...Какво правим от тук нататък обаче?

Номера със негласуването през изминалите години бетонира 20-30% ДПС, без които просто не става правителство.
    БСП има своя твърд електорат своите 20-30%, който няма да се промени освен ако постепенно не измре.
    НДСВ отива към своя залез от партия с членска маса от няколко царедворци и цар.
    Атака не се оказа с нищо по различна от другите, само е по-шумна и злобна...и семейна.
    СДС,ДСБ - ....за умрелите или добро или нищо, затова, нищо.

do {

...?...

} while (dobar_politik < 0);

Никой вече не вярва на голи обещания и програми за икономическо развитие и по-добър живот. Добре.
    Обаче е Невъзможно в навалицата от едни и същи политически мутри да се появи онзи политик и/или партия,
    които с програмата си да сплотят около себе си едно прилично мнозинство, което да разруши политическата мафия.

Но да преположим, че се появи, то едва ли ще може да предложи нещо по различно освен едни красиви думи на
    които хората трябва да повярват. Без опит, без доказателства. Просто да повярват. Да но никой вече не вярва на "naked words 2"

Красив безкраен цикъл....

Така че тези които не гласуват казвайки, че няма за кого да гласуват, ще продължат да го правят
    и през следващите 20 години. Твърдите ще си гласуват твърдо. И така.
    Това което става през последните няколко години ще се превърне в непроменяем облик и начин на управление.

Разумно остава само следното действие: В тройката БСП,ДСП,НДСВ първоначално да се измести поне единия, после втория, дал Господ по-нататък и третия.

Степ-бай-степ, у бейбеее....

Хайде сега да помислим коя партия има този потенциал: ДСБ? СДС? Атака? или .... ГЕРБ...м?

И...всичко онова, което се поставя в дясно, не трябва ли да се организира така, че да престане да е мижава опозиция? Или...ако не
    може да бъде опозиция, нещо което успешно го доказва през последните години, поне да отстъпи мястото на тези които имат реален шанс?
    Да отстъпи и мястото....и електората.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

Съгласен съм, че е имала ресурса да бъде ако не богата то поне заможна държава
    Примерът със Словения бе даден не защото страната е бедна, а защото заедно с Естония са маежу най-малките страни в ЕС.

Далече по показателен е примера с Естония, аз съм бил там два пъти през социализма, в общи линии старната представлява полублатисти равнини с не особенно плодородна почва. И без практически никакви ресурси(е и има торф , ама и той не е много ). Иначе за тези които са били в бившия СССР е ясно за какво става въпрос. Единствената разлика между Естония и ***** тогава бяха по-чистите и по-добре поддържани улици и, паркове и градини.
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Не в това е разковничето.... Естония, в рамките на Съветския съюз беше изключително селскостопанска страна, почти без промишленост... С това ли да обясним нейния възход, много по-изразен от този на Литва и Латвия?
    Просто някои страни с умни политици смениха бързо и без много шум системата, запазиха си икономиките, приватизираха ги и продължиха напред. Ние разрушихме всичко, РМДТата доопоскаха останалото, приватизирахме си големите печеливши предприятия на безценица и почнахме от нулата. Това според мен е разликата.
    Драгу Lupus не занам къде е разковничето но това което си писал важи по-скоро за Словения от колкото за Прибалтика - в Естония смяната стана с най-много кръв и загинали, като имаше жертви и от двете страни. Не знам дали е това причината за начина по-който се извърши прехода там, но малцина знаят, че комунистически партии в Естония са забранени със закон и че лица членували в КПСС или свързани с КГБ са подложени на редица ограничения при заемането на ръководни държавни длъжности. Отделно около 25% от родените в Естония нямат гражданство защото не говорят естонски език( и едва ли ще проговорят защото това са предимно възрастни и слабообразовани хора).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Честито Левскари!
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 23
    Последно: 30-04-15, 01:53
  2. ЧЕСТИТО НЕВЕНА!!!
    От Tommorow във форум Коментирай новина
    Отговори: 50
    Последно: 10-06-07, 10:57
  3. Честито 3Di:-)
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 13-10-04, 15:39
  4. Да ни е честито |:-[
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 29-07-03, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе