Първоначално публикувано от Malone
той може и да не е ходил на работа(щото няма кинти примерно) ...
новите Евродепутати съм сигурен, че НЯМА да пропускат работен ден !!!
май по 290 Евро(чисти) им дават на заседание
(поправете ме ако греша) ..
Първоначално публикувано от Malone
той може и да не е ходил на работа(щото няма кинти примерно) ...
новите Евродепутати съм сигурен, че НЯМА да пропускат работен ден !!!
май по 290 Евро(чисти) им дават на заседание
(поправете ме ако греша) ..
@Tommorow:
Аз и сега съм на кантара, дали да не си събера багажа и "чао бамбина, сори". Може би това ще ми дойде от полза, задето ще наклони везните да взема решението, което съжалявам, че не взех преди доста години, защото тогава хранех наивни надежди.
@Malone:
Да, би било чудесно...Жалко, че няма да стане. Та за това не виждам полза да се гласува...поне за момента.
грешиш - много повече са:Първоначално публикувано от Zaphod B
споменаха за някакви: 750 еуро основна заплата
+ до 15,400 еуро на месец представителни и за назначаването на свои помощници
+ 3900 еуро на месец за канцеларски консумативи и материали
+ 279 еуро на ден за храна и хотел
+ 800 еуро за всеки самолетен билет до дома или по работа ( оставали от 100 до 300 джобни )
+ не знам си още какво
има няма 28-32 хилки в еуро, може и да бъркам някои цифри, но спрях да слушам при споменаването на представителните и тези за канцеларски материали....
всъщност: ето тук си пише http://www.europe.bg/htmls/parliamen...ry=340&id=7810
Кои според вас ще изберат за помощници? м? Синове, дъщери, любовници?
обикновено не греша ...Първоначално публикувано от Tommorow
просто - преди да драсна нещо - обикновено съм ги мислил 2х-3х пъти нещата(ама явно съм си "Много Тъп" .. ).
щото егати рейтнига имам ...
Парите са ОК, но онази вечер, четейки вестник чак се просълзих и разхълцах ...
Цяла статия посветена на мъката, която Кристиян Вигенин щял да изпитва за жена си като го пратят в тоя пусти Европарламент ...
Мъка, мъка ...
Каква жертва прави човека заради нас.
Милия ...
А аз четох още преди 2 седмици в "Капитал" как отсега и двамата потриват ръце и се готвят за разширение на бизнес контактите си. И понеже често нямало да имат възможност да се виждат в БГ, отсега им е било ясно, че ще са най-често заедно в Брюксел ! СМЕХ!Първоначално публикувано от Malone
@Malone: Много хубаво си го написал в постове 50,54 и 59. Както и аз писах в предния си пост - по демократичному (т.е. по закона)единствения начин да изпусне Доган кокала и да загуби влиянието си е масово да се гласува за партии несвързани с БСП,ДПС и техни производни!!!
Ако се появи нов политик, по-читав от досегашните, по какво ще бъде разпознат?
И обратното - доколко е трудно на някой да се представи за такъв, а после да излезе още по-загубен?
И колко процента са в състояние да усетят правилно тия двамата?
За да има някакъв шанс...
Смятам, че отговорът е другаде.
ама вие наистина продължавате да не виждате хубавото на ситуацията, което ме изумява!
въпросното хубаво е, че шамарът, забит в лицето на българския избирател относно положението и потенциала на дпс, се случва в НАЙ-маловажните от национална гледна точка избори. на които и да било от останалите избори (парламентарни, президентски, и особено местни) ако се беше случило това, тогава щяхме да имаме сериозен проблем.
настоящите избори не водят до никаква промяна в българското политическо ространство, няма да донесат до никакви допълнителни облаги за никоя сила, а само на отделни личности, но носят реално послание и както казах по-горе, забиват реален възпитателен шамар на българския избирател, като този шамар за щастие му идва напълно безплатно!
я си представете това да беше на парламентарни избори, а?
Странни хора сме българите. Основният въпрос, който се задава е: Тези не си вършат работата и крадат, но защо да гласувам, като другите, които ще дойдат правят същото?
Такава апатия и примирение... не знам, затова сме на това дередже. И затова се краде и не се върши работа. Чуството на безнаказаност прави и от свестни хора лайна.
Докато се гласува за партии и партийни листи, наредени според това кой колко си е платил, така ще е. Никой сериозен бизнесмен не инвестира пари, ако не е сигурен, че поне ще си ги върне. А откъде ще ги вземе политика? Ха отговорете си на въпроса...Първоначално публикувано от КрИс
Докато не се промени избирателната система и не започне да се гласува за личности, нещата ще вървят все по на зле с всеки избор.
Докато държавата не престане да се меси в бизнеса и самата тя да прави бизнес, пак ще е така - корупцията ще расте, защото расте броя на чиновниците и бюрократите, които искат да лапат. И пак ще повторя - парламентарната форма на управление доказа непригодността си за управление на тази държава през последните 17г. Решението трябва да се търси в промяната и, а не в новопоявяващи се и изчезващи за два мандата партии и "харизматични" лидери.
мммм.... президентска република?
наясно ли си какъв вой ще се нададе, колкото и аз да съм "за" ?
И Доган президент?! Или Волен?!Първоначално публикувано от FearMe
И не ми казвайте, че това е невъзможно...
Ами просто няма държава на мястото си. И никой от тези, които трябва да я олицетворяват не иска да си цапа ръцете с чистенето на тия "авгиеви обори" дето са у нас. Или го принуждават да си трае именно тези, които се чувстват безнаказани.Първоначално публикувано от КрИс
Май ни трябват по места, а и не само, хора като Уайът Ърп !
Абсолютно съм за такава промяна на системата за гласуване. Лошото е, че няма кой да я гласува!Първоначално публикувано от Lupus
малко, но е възможно, признавамПървоначално публикувано от pimpirlit
но при положение, че българинът разбира САМО като му бръкнеш в джоба, или му теглиш един бой, по-добре един скъпоструващ урок, че после да му дойде акъла (който вече 17г не успя да дойде, но все пак...)
а и освен това не мислете, че волен, или доган, или който и да било друг модерен "герой" ще остане същото ла*но, което е сега! постът изисква съблюдаване на определен държавен протокол, който не можеш да загърбиш
пример:
колкото и да е малка разликата, все пак я има, а това е само във визията. а какво остава за поведение, култура на държане, невербална комуникация, знания, самоконтрол върху спонтанните изцепки...
P.S. не успях да намеря снимка на желю желев от дните на кръглата маса, когато косата му беше като шлемофон на ушите, рошав, с разпърпано сако...
Честно казано - чудя ви се на акъла, за какво се тръшкате, какво не ви харесва, какво е толкова необяснимо. Разбирам понякога емоциите са свръх обичайното и ти се иска да плюеш и да псуваш, но това го е имало винаги, не е новост. Ето един пример отпреди приблизително 65 години:
По радиото някой
шумно спори.
С кого?
Не знам.
А може би с народа.
Говори си и нека си говори,
нали затуй му плащат хората.
“Държава има,
има власт, която
неспирно бди
за ваште интереси.
Хвърлете лозунга!
Плаката на земята!
Народът е доволен,
сит
и весел.”
Във кафенето
някой се изсекна
и дълго трна
със здравите опинци,
изгледа се и каза уж полека:
- Комай ни лъжат
тия синковци.
А и в писанието
писано е божем:
“Глас народен - глас божи.”
- Комай си прав -
обади се от ъгъла
един младеж
със глас от глад изстинал, -
нали така ви лъгаха
и през
петнайсета година? ....
Мисълта ми е, че всичко е в рамките на нармалното за такъв вид общество, които си избрахте преди 17-18 год. (себе си изключвам от този т.нар. "цивилизационен избор", защото съм от друго поколение, с друго възпитание и манталитет). Защо мислите, че всички харесват да речем Буш в щатите. Вижте какви песни пишат за него и какви статии, ами карикатурите. Ами Блеар, ама хайде той вече си отива. Ами Берлускони в Италия. Помните ли защо падна от власт преди време, ако не ще ви напомня, за корупция. Къде е сега - в затвора?, не - за малко не спечели изборите преди година, а преди това пак беше министър председател и сигурно пак ще стане. Мислите, че всички го обичат? Не вярвам. Няма да ви привеждам други примери, сами можете да се сетите.
Накъде бия? Към това, което повтарям вече години наред - ПАРИТЕ УПРАВЯВАТ СВЕТА, НЕ ИДЕОЛОГИИТЕ. Няма сини, няма червени, няма оранжеви. Има проамерикански лобиращи, про-западноевропейски лобиращи, про-руски, про-турски, про-арабски, про-еврейски лобита. Мързи ме да ви превеждам примери, но вие можете да сравните при чие управление, чии фирми са печелели да кажем големите приватизационни договори и инвестиционни проекти, един от друг по-неизгодни за държавата( Горна Арда, Балкан, ТЕЦ-овете Марица изток и др., закриване блоковете на АЕЦ, енергоразпределителните дружества, БТК, банките ...) (скоро Булгартабак ще се казва Доган-тютюн сигурно). Това е. Определени пари се инвестират в определен проект. За Доган е било важно да има представители в европарламента - инвестирал е в това. Т.нар. "десни" - не са намерили спонсор, не са рачили да инвестират собствени средства - ще гледат отстрани и няма защо да мрънкат. ББ явно също върти "едни пари", не случайно пропътува няколко хиляди километра в последно време.
Такъв е живота...