Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Операция на става - къде?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    24
    #16

    Re: Операция на става - къде?

    Здравей!Като лекар,смятам че най добре е операцията да бъде в Горна Баня. Там са най добрите български ортопеди.Ще знаете,че всичко е направено както трябва да бъде.Дори и да е по пътека,ставата се заплаща.Здравната каса поема само самата операция, не и закупуването на ставата.Има значение възрастта на пациентката-при такива операции на възрастни са възможни усложнения от страна на другите системи,затова се обърнете към специалистите от Горна Баня.Успех!

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #17

    Re: Операция на става - къде?

    и аз получих малко допълнителна информация - индиректно за човек, който имал такава операция

    твърдо горна баня. самата операция не била кой знае колко сложна сама по себе си, но следоперативният период и рехабилитацията били от изключителна важност

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    29
    #18

    Re: Операция на става - къде?

    Благодаря много, много на всички, които се отзоваха!

    Дотук нещата общо взето съвпадат със сведенията, които успях да събера досега за операция в страната - разпитвах познати, познати на познати, клиенти, двама лични лекари, продавачки в магазин за патерици , вас.

    Ето едно малко обобщение на хорските приказки, класацията е:
    1. Горна Баня - били най-добрите, правели по десетина операции на седмица.
    2. Плевен, Стара Загора.

    Във Варна има 2 екипа, които правят тази операция, в Окръжна (МБАЛ "Света Ана"), на 6 и 7 етаж - доц. Бошнаков, който е и ръководител на клиниката по ортопедия и травматология и д-р Попстефанов. Имало и някаква клиника във Виница, намерих няколко доволни баби оттам, но засега я игнорирах.

    Има клинична пътека за операцията, а за ставата - частично или не се покриват разходи, в зависимост от мястото и ставата.

    Напременно се подготвят пари "на ръка" - странно , че и от друго място ми казаха същата тарифа като Zaphod B: 200 лв на доктор + дребни за санитари.

    Това е, следва семеен съвет и надявам се една щастлива ходеща баба.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    74
    #19

    Re: Операция на става - къде?

    На

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    29
    #20

    Re: Операция на става - къде?

    zerow, изпратих ти лично съобщение.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #21

    Re: Операция на става - къде?

    В Горна Баня и Плевен са едни от от най-добрите ортопедични школи в България. Специално мога да говоря за Плевен. Познавам няколко от колегите в Катедрата по Ортопедия лично (с някои дори бяхме един курс) и смея да твърдя, че са маниаци на тема да подържат знанията и уменията си винаги на ниво. Самият аз бях също опериран след тежка контузия при един важен баскетболен мач. Бяхме в отделението със спортисти (футболисти, скиорки, баскетболистки) от цяла България, включително от София. Така че, гарантирам за знанията и уменията на ортопедите в Плевен. Вече за следоперативен период не знам как седят нещата в момента.
    При поставянето на нова тазобедрена става от голямо значение е качеството и на самата изкуствена става. В Плевен съм имал контакти с близки на пациенти, които идваха за кръвни продукти за операцията при мен и при огромен процент оперциите имаха отличен успех. Хората направо си прохождаха отново и водеха пълноценен живот.
    По отношение на парите. Не разчитайте само на НЗОК. Просто такъв филм няма и скоро няма и да има. Това е ситуацията, това е живота. И аз не съм съгласен, независимо, че съм лекар, но някои от колегите понякога искат пари, а и си има и допълнителни разходи, които не могат да бъдат избегнати. Смея да твърдя, че София е върха на класацията по големина на необходимите суми. Така че, е желателно да сте готови финансово. На запад тези операции излизат много по-скъпо между другото. И нещо по моята специалност. Трябва да имате и готовност да дадете кръв няколко човека, защото за операцията са нужни 2-3 сака еритроцитен концентрат. А в момента дефицита на кръвни продукти в цялата страна е огромен и скоро положението няма да се промени.

  8.  
     
  9. irkag
    Guest
    #22

    Re: Операция на става - къде?

    КЪМ sluntchitse
    Много се извинявам но би ли ми писал къде все пак направихте операцията.
    аз съм от варна и на майка ми предстои такава операция а съм с малко дете и определено ми се ще да направи операцията във Варна .Във военна болница дали няма специалисти някой ако знае нещо нека ми пише.Мноого благодаря.

  10. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #23

    Re: Операция на става - къде?

    баща ми си смени колянната става в Токуда - 2000лв. като това включва и още 10 дена рехабилитация там, даде и още 300 за инжекциите, които са за разреждане на кръвта. Доволен е и само се дразни, че не го направи по-рано.

  11. Novice
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    1
    #24

    Re:Операция на става - къде?

    Iskam samo da vi kaja edno! Nikakva Gorna Banq, Stara Zagora,Varna i neznam si kakvo! Imam 14 operazii v Gorna Banq, ot koito nqkolko sa izli6ni, koito izob6to ne trqbvalo da se pravqt. Slojiha mi izkustvena stava 2 pati i stavite se otlepiha!!! To4no, kogato bqh ot4aqna otkrih svetiloto v Pleven prof. Asparuh Asparuhov i Yordan Vili6kov mnogo sim dovolna. Vsi4ki sa mnogo dobri anesteziolog sestri vsi4ki. Blagodarna sim na vsi4ki i zql jivot kakvoto i da napravq ne moga da im se otblagodarq!!!!!

    admin
    Пиши на кирилица!!!

  12. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1
    #25

    Re:Операция на става - къде?

    Предстои на мой близък повторна операция на тазобедрена става. Той държи това да стане във Варна при доц. Пламен Минчев. Много съм разтревожена, защото никъде не срещнах съвети за оперативно лечение във Варна. Моля Ви, ако сте чували отзиви за неговата хирургична работа върху смяна на тазобедренити става пишете ми. Освен това е казал, че трябва да се постави българска става, тъй като за повторната операция била по-добра.Ако някой е чувал нещо, което да обагати информацията ми за доктора и ставата, моля ви от сърце да ми отговори.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #26

    Re:Операция на става - къде?

    Консултирай се по имейла с негови колеги, за да научиш нещо повече.
    http://www.bulortho.org/index.php?op...mid=53&lang=bg
    http://www.bulortho.org/index.php?op...emid=2&lang=bg
    http://vma-varna.com/contacts.aspx?lang=bg

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    1
    #27

    Re:Операция на става - къде?

    здр искам да споделя моята история. НА 14.06.2011 паднах в щахта.След което отидах на лекар в болница люлин.Там ми сложиха дигноза изкълчена гл. става един месец гипс,след това физиотерапия но нищо.Болката си остана и получих болка в коляното. Лекарите от люлин не видяха ,че имам вода в коляното. След това смених лекарите изадиха водата от коляното и ми биха три и инжекций в коляното. Но болката остана моля за помощ.

  16. Novice
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    1
    #28

    Re:Операция на става - къде?


    здравей аз съм от софия и имам износване на тазобедрената става тук има страхотен специалист при който ходих предпоръчаха ми го роднини чичо ми е опериран от този доктор казва се д-р хайвазов има клиника хайвазов тук в софия на цариградско шосе предпоръчвам ви го прави операции в горна баня и на други клиники и е много търсен в интернет го има прегледа е след предварително записан час при него успех

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    75
    #29

    Отговор: Re:Операция на става - къде?

    Някаква промяна към днешна дата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Как се става полицай!!!! :)
    От antonfx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 01-10-07, 22:23
  2. не става
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 03-03-05, 22:59
  3. Как става...
    От Tyna във форум За Форума
    Отговори: 3
    Последно: 29-06-04, 10:27
  4. Как става това?
    От amiable във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 29-01-04, 21:24
  5. Как се става модератор???
    От didoriginal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 11-03-03, 16:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе