Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

Вирусна защита - Съвети за антивирусна защита и оптимизация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Вирусна защита - Съвети за антивирусна защита и оптимизация

cyberspace, приятелю, не допускай грешката да си мислиш, че от теб по-знаещ няма

моята скромна особа се занимава с компютри откакто си бил на 3 години, а има хора, които го правят и по-отдавна. единственото нещо, на което не съм работил е на компютри с перфокарти. въвеждането на флопито беше революционно откритие, което ми спести много труд да пиша всеки път след стартиране на компа това, което съм написал предния ден. години след това малко неща можеха да се сравнят с удоволствието да разделиш 5MB HDD на 16-битовия ИЗОТ на 2 партишъна и да се гавря с хората с Правец-и, че аз имам 640KB RAМ, а те само 512

вуйчо ми беше академик от БАН с дисертация на тема "Изкустен интелект" на компютър с 16КВ RAM и след още години ми зададе учудения въпрос след поредния ми upgrade: "ама за какво са ти 8МВ?!" (4МВ по онова време струваха към $160). сигурно и той по някое време си е задавал въпроса: "абе племенникът ми вече дали не знае повече от мен?!". мога да ти кажа, че "да", знаех". но се осмелих да го призная пред себе си само тогава, когато го зьнаех със сигурност, след като много и много поредни събития го бяха доказали.

тук си в среда на специалисти с опит колкото е дълъг твоя целия живот, хора, които печелят сериозни суми от знанията си, и подобни категорични изказвания от страна на недоказал се (поне в тази среда човек) няма да ти спечелят уважение и респект, а ще ти докарат насмешливи усмивки и реплики "ееех, и аз бях едно време толкова надъхан, ама не знаех колко съм бил бос"

не оставай с лошо чувство от форума, а се задръж, почети малко, помогни на тоз-оня със знанията си и ще бъдеш изненадан колко неща ще научиш и как малко по малко ще спечелиш уважението на всички, но вече със знанията си - показани и доказани

успех

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от cyberspace
    ...
    Съветът с дефрагментацията не съм го измислил аз. Прочетох, го в едно интервю с директора на Националната лаборатория по компютърна вирусология към БАН в един вестник (мисля, че беше Info Week). Не виждам нищо нелогично в съвета. Ваше право е да не се съгласите с експерта. Вие може и да знаете повече него...
    ...
    Ако имаш предвид проф. Евгени Николов, да "знам повече него". От времето когато не беше шеф на НЛКВ и не беше професор. И съм твърдо убеден, че колкото и да приказва не особено понятно понякога, не е в състояние да изтресе подобна глупост. Друг е въпроса кой какво е подочул и какво си е изфантазирал на база неговите думи.
    А позоваването на авторитети като доказателство на собствена компетентност е присъщо на... възрастта ти и/или нивото на знания.

Не го приемай лично или като обида, а като стимул да позадълбаеш малко повече в областта преди да си позволиш да даваш съвети.

BTW, сайта на НЛКВ е по-грозен от твоя.

ДОБАВЕНО:
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ...
    единственото нещо, на което не съм работил е на компютри с перфокарти...
    Един на нула за мен! Ако си мерехме входно-изходните... устройства.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2002

@FearMe - момчето няма да те разбере колкото и да му пишеш за ИЗОТ и 8С за 8М и т.н. , момчето сигуно не знае какво хардуерен стакер и кефа да си направиш 40мб хард на 80мб, той това не го знае и не иска и да го знае, даже не го и интересува - на това му се вика пропаста межу поколенията. И аз имам около 20г стаж с компютри ама си трая
    П.С. - аз не мога да разбера дядо ми ( лека му пръст ) как е копал 10дк. царевица, нали си има машини за тази работа ! ама кога дойдоха машините
    та тъй - веселба си беше принтер да инсталнеш под 3.11 ( ако намериш компютър с такъв уин де )

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

@cyberspace, поздравления за ентусиазма!

Само да беше малко по-скромен... дай си сметка, че пишеш в специализиран форум, а не парадираш пред съучениците или състудентите си. Тук наистина има хора, които знаят за какво става въпрос (нищо, че техните nicknames може би нищо не ти говорят)

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Проблемът при вас е, че нищо не разбирате.
    Липсва ви достатъчно добро логическо мислене и съм почти сигурен, че сте зле по математика.
    На 22 години съм.
    Завърших с отличен математическа гимназия. Бях един от силните ученици по математика. Получих грамота от директора.
    Та да си дойдем на думата драги ми cyberspace, по мой груби сметки, точно когато вашите са те планирали (или не) аз разглобявах първия си компютър и написах първата си програма.
    Така че - както ти казаха и по-горе, по-полека със самохвалството и арогантността. И най-великия откривател (а ти си просто преписвач) е добре да се вслушва в съветите на хората. Ако си се надявал, че с пускането на темата си (с рекламна явно цел) тук, ще пожънеш бурни аплодисменти - много, много си сгрешил.

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

cyberspace заслужава аплодисменти, за това, че си е направил труда да систематизира нещата.
    Много от нас биха искали да направят подобен сайт, но ги мързи. Мързела не мори, ами мъчи.
    Може сега да има забележки по сайта и информацията му, но след време ненужното ще отпадне и ще остане само важната информация. Хубавото е, че си е направил труда.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    cyberspace заслужава аплодисменти, за това, че си е направил труда да систематизира нещата.
    Много от нас биха искали да направят подобен сайт, но ги мързи. Мързела не мори, ами мъчи.
    Може сега да има забележки по сайта и информацията му, но след време ненужното ще отпадне и ще остане само важната информация. Хубавото е, че си е направил труда.
    Присъединявам се напълно към оценката на ru-boy. И споделям също, че момчето не заслужава да му скочите толкова стръвно.
    Вярно, че имаше един непремерен пост от негова страна, поизхвърли се доста, но... те сега младите са такива. Не бръснат никого за нищо..., което от определена гледна точка е добре... И в почти 100% от случаите като им обясниш кротко и разбрано мнението си - се съгласяват, че са се поизхвърлили. Сайта в общи линии ми хареса, ...вярно, не съм разцъкал всичко, но впечатлението ми е добро. Правен е с ищах и не заслужава да му се нахвърляме на момчето сякаш искаме да го заврем в кучи гъз.
    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    ...
    ДОБАВЕНО:
    Един на нула за мен! Ако си мерехме входно-изходните... устройства.
    Два на нула за мен, като се отчете че съм работил още на перфолентни устройства.
    И ... три на нула, ако вземем предвид, че се работеше и с магнетофони като външно ЗУ - от онези - руските с големите ролки.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2007

===

– Тате, кога ще порасна?
    – Еба ли му майката, тате.

===

МИНУТИ ЗА ПОЕЗИЯ
    Рубриката води Трендафил Акациев

Призвание
    ---------------
    Да знаеш много езици
    да спориш само с умници,
    да пишеш сложни програми
    машината да те мами
    и пак да оставаш оптимист
    това се казва:
    про-
    гра-
    мист !

11. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    ...Два на нула за мен, като се отчете че съм работил още на перфолентни устройства.
    И ... три на нула, ако вземем предвид, че се работеше и с магнетофони като външно ЗУ - от онези - руските с големите ролки.

То тогава ще да е пет на нула за мен. А още не сме и на полувремето

Освен твоите три:
    4:0 - Нормално лентово устройство. Пак с големи ленти, но специално за ЕИМ. Горе-долу като секция от холна гарнитура изглеждаше.
    5:0 - 29 мегабайтови дискови устройства! Много приличаха на автоматична пералня и бръмчаха дори повече. Части от дисковия им пакет все още могат да се видят по някой покрив на "лов" за "Втора програма"

Да не казвам, че не само завърших с отличие и грамота МГ, но имам и медал даже. И още няколко награди от олимпиади и състезания по математика, вкл. международни.

Ха сега да те видя!!!

12. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit

То тогава ще да е пет на нула за мен. А още не сме и на полувремето

Освен твоите три:
    4:0 - Нормално лентово устройство. Пак с големи ленти, но специално за ЕИМ. Горе-долу като секция от холна гарнитура изглеждаше.
    5:0 - 29 мегабайтови дискови устройства! Много приличаха на автоматична пералня и бръмчаха дори повече. Части от дисковия им пакет все още могат да се видят по някой покрив на "лов" за "Втора програма"

Да не казвам, че не само завърших с отличие и грамота МГ, но имам и медал даже. И още няколко награди от олимпиади и състезания по математика, вкл. международни.

Ха сега да те видя!!!
    Aaaaaaaaaaaa, не, равен резултат!!!!
    Точно нормални лентови устройства имах предвид. Даже съм забравил как се казваха. За дисковите пакети също - щото ние и руснаците ги бяхме копирали от IBM
    Наградите и медалите не си ги "меря" с никого. За мен те цена нямат.

13. Тук е от
    Jul 2007

В никакъв случай не съм самохвалко и особено пък арогантен. Наясно съм колко малко знам. Но очевидно е по-малко отколкото си мислех. Ще си взема бележка. Не се хваля пред приятели със знанията си, макар че повечето от тях имат по-малка компютърна грамотност от мен. Компютрите са ми само хоби. Иначе съм счетоводител по образование.
    Ще седна да почета повече и ще направя някои корекции по сайта. Самият сайт няма за цел да предоставя професионални съвети, защото нямам време да се занимавам толкова много с него.
    Просто преписвач е силно казано.
    Признавам, че се увлякох в SEO и този форум ми беше непознат. Мислех че си имам работа с хлапета, а то излезе обратното. Все пак забелязах, че някои от юзърите имат доста голям брой постове. Това е характерно по-скоро за хлапета, които имат много свободно време и цял ден пишат за какво ли не и също ме заблуди, че сте по-малки. Много ми е любопитно при положение, че тези хора работят, как намират време да напишат толкова постове?
    Отделих достатъчно време за тази тема. Мисля, че няма какво повече да напиша. Поне за сега.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2002

За постовете просто трябва да погледнеш кога е регистриран потребителя и колко поста се падат на ден и ще видиш че не са толкова много

А относно сайта - ами просто не си разбрал откъде да започнеш . Black Adder добре ти каза на какво трябва първо да се научи човек който започва да борави с интернет
    Както е добре човек да си мие ръцете преди ядене, след ходене до тоалетна и прочее, така би трябвало да научи къде бива и къде не бива да щрака, и какво да прави когато му дойде съмнително писмо, съмнителен прозорец и прочее.
    Ти в момента се опитваш да продадеш краставици на краставичар

Имай впредвид че 90 % от потребителите на мрежата като чуят технически термини от рода на дефрагментация, сервизи, ъпдейти и т.н. за тях това е все едно на латински , останалите 9 % отдавна са преминали през това което се опитваш да кажеш. Последния процент не се осмелявам да го коментирам .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. защита на адобе .пдф
    От eror във форум Общ - софтуер
    Отговори: 21
    Последно: 15-03-09, 19:46
  2. Защита от прокси
    От Prometey във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 14-02-08, 07:38
  3. Защита от флууд? как?
    От vekatap във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 06-01-07, 15:24
  4. защита от недобросъвестни
    От stekyman във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 21-07-04, 20:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе