ами според мен наи доброто е жената
вие кво сте кажете
тя може всичко ве господа
[][][]
[xx(][xx(][xx(]
ами според мен наи доброто е жената
вие кво сте кажете
тя може всичко ве господа
[][][]
[xx(][xx(][xx(]
Леголас
Не е 19C, няма никакви вентилации отгоре.
WarLord
От анаболите явно ти е изчезнало чувството за хумор.
Джиткай си кофички на успоредката и няма да се пуашиш.
В тази тема наблягаме на оръжията. Бодибилдерите да не се обаждат и да правят забележки.
Абе хора какви са тия цени бе! Вие какво работите? Да не продавате дрога? 1200 за едно пуцало май ми се вижда множко!
Какво ми е на Макаров? Има го и за 60$
P.S. Това за Макаров беше майтап!
GENERALAT я дай по-подробно за тия по-евтините оръжия.... Къде,кога и как []
Malone първо не ползвам анаболи и второ ако почна да правя кофички ще счупа успоредката и трето досега не съм дигал нищо по-тежко от чифт женски бедра .Ама май не си разбрал какво имам предвид а именно че моята ловна пушка(марка ИЖ) е успоредка и че благодарение на нея съм станал толкова кила .
Така и не казах...
Аз имам само AK47, което ми е и любимото оръжие от бойните карабини.
За боен пистолет фаворита ми е GLOCK
за спортна пушка - МЦ 108 (skeet)
за спортен пистолет - HАMMERLI
Леголас, допускаш малка говорна грешка, т.е., "Часто возникает путаница, в чем же все-таки разница между автоматом и штурмовой винтовкой. А вся разница - в языках. Просто то, что в русском языке принято называть "Автоматом" (применительно к оружию) в английском языке называют "Assault rifle", т.е. "Штурмовая винтовка". В дальнейшем я буду пользоваться более привычным отечественным термином "Автомат", введенным в 20е годы ХХ века российским оружейником Фроловым для обозначения "карабинов-пулеметов" системы Федорова."
GLOCK е страхотен пистолет, но не е по джоба на всеки, както и БЕРЕТА. Затова предлагам по-добър вариант Вектор СР1 / Гюрза. Просто руснаците са създали една чудо с 18 патрона. Но най-интересното е, че първо е бил създаден специален патрон и тогава пистолета за него: 9x21 мм СП-10 и СП-11, 990 грамм без патронов; 1200 г с 18 патронами. Плюс това: "С патроном СП-10 пистолет способен успешно поражать цели в бронежилетах 3 класса на дальностях до 50 метров и даже далее. Кроме того, пистолет СПС имеет достаточно высокую емкость магазина и приспособлен для оперативного применения." А и цената му е добра, някъде около 250-300$.
MetalMilitia, във Варна по оръжейните магази МАКАРОВ струва от порядъка на 160-180 лева чисто нов. Не вярвам цените да са много по различни в другите градове.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Леголас, допускаш малка говорна грешка, т.е., "Часто возникает путаница, в чем же все-таки разница между автоматом и штурмовой винтовкой. А вся разница - в языках. Просто то, что в русском языке принято называть "Автоматом" (применительно к оружию) в английском языке называют "Assault rifle", т.е. "Штурмовая винтовка". В дальнейшем я буду пользоваться более привычным отечественным термином "Автомат", введенным в 20е годы ХХ века российским оружейником Фроловым для обозначения "карабинов-пулеметов" системы Федорова."
<div align="right">оргинално мнение на LUDIA</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тук пише, че не допускам грешка []
Sorry WarLord, изказах се неподготвен, въобще не стоплих, че говориш за пушка.
[:I]
LUDIA мерси за инфото. Аз съм точно от Варна. [] Ще разясните ли как стоят с нещата с изкарване на разрешително за Макаров... И дават ли на току-що навършили 18 като мене [][] За справка днес ги правя(но няма да черпя(или поне засега [:I]))
абе я си купете по едно "ЧЗ" с вкладна цев за кал. 5.5 - пък тогава умувайте кой бил най- добрия пищак.
може и да не е най-най-супер, ама няма балистика, ако решиш да гръмнеш някой(с оловен флоберков патрон - може и няколко в чутурата за по-сигурно).
Леголас, думата ми беше, че оръжието е Руско и са казва АК 47 - Автомат Калашников. Поне според мен трябва да се спазва абревеатурата. Ако беше М 16 щеше да е щурмова карабина. И аssault rifle, поне според мойте скромни познания по английски език означава щурмова карабина, а не бойна както ти с написал. Не се заяждам, просто пояснявам. [:D]
Smarty, ЧЗ (Чешка Збруйовка) имат едни от най добрите 9 мм модели в света. ЧЗ 75 и наследниците му. Пистолета е изпълнен по системата Браунинг. Така, че малкият калибър не им е приоритет на фирмата.
MetalMilitia, тъй като скоро ще почвам да карам курсовете за оръжие и т.н. ще ти кажа това което ми казаха. Отиваш в РДВР Варна и се записваш на курса за оръжие. После след няколко дена от там ще ти поискат оръжието което си закупил + 5 патрона. От там си караш курса и се занимаваш с доста бумащина. Но да знаеш, че курса е около 140-160 лева или по точно беше, не съм проверявал скоро. А за да можеш да носиш оръжиие като физическо лице или като ИНКАСО, сумата скача до към 600 лева. Много пари. Курса е само за да те научат да боравиш с оръжието и не е само за пистолети, но и за ловци и т.н. Поне такава ми е информацията. Няма значение какъв пистолет ще си купиш, МАКАРОВ или ГЛОК, ако щеш и Пустинен Орел, законите са еднакви. По оръжейните магазини се продава само разрешеното от закона оръжие. Също така можеш да се спреш на варианта на втора употреба оръжие, т.е. марково, но на години и леко изпозвано. Примерно сега имам оферта за 400$ за една почти чисто нова БЕРЕТА. За около 150-200$ можеш да си намериш нещо много хубаво, стига собсвеника на съответният магазин да ти е познат.[] Надявам се, че поне малко съм ти помогнал. Повече информация в РДВР ВАРНА. Но доколото чух след няколко месеца може и частни фирми да започнат да предлагат курсове за оръжие. Аде и до писане.
Малки доуточнения.
На курса, освен това ще ти преподават юридическата страна при носенето и много важно, употребата на бойното оръжие. Както и обща теория на устройството. Най тъпото е, че ще ти дават пример с оръжие, което имат под ръка, а не с това, което ти си си наумил да си купиш.
Ще има и въпроси свързани с пораженията от огнестрелни рани и как може да се даде първа помощ.
Ще има и тема по психология.
Важно е да знаеш, че преди курса за оръжие трябва и ще се явиш на психо изпит. Там са тестове [точки] и събеседване. Общи въпроси, нищо сложно.
Нужно е освен това бележка от данъчното, че не дължиш данъци към държавата.