Първоначално публикувано от tana
tana, моите уважения, но поста ти ми изглежда доста неуместен....
Първоначално публикувано от tana
tana, моите уважения, но поста ти ми изглежда доста неуместен....
За хилядо евро толкова, какво сте недоволни. А, който се съмнява в качеството на предлаганите услуги от "устройството" може да си поръча и по скъпа с вътрешно измиване. Колко ли ще струва такава която има и опция - клизма
. След подобна интервенция предполагам няма да има съмняващи се в качеството.
Еее, не водоструйка бе човек. Хората пишат за някакви си чудотворни вълни и чудотворно завъртане:Първоначално публикувано от Tommorow
"Wonder wave чудотворни вълни - във функция "общо биде" водата пулсира с чистота 70 пъти в секунда. Wonder wave чудотворни вълни - във функция "дамско биде" водата се разпръсква по-меко."
"Wonder spin чудотворно завъртане - за увеличаване зоната на измиване"![]()
Фирмата която ги произвежда се казвала ТОТОТвърди че имала следния полезен ефект
цитат "ОТХЛАБВАЩ ефект - в зависимост от това как се регулира силата на струята за измиване, това биде може да помогне на хора страдащи от констипация - запек. Доказано е, че то помага на хората да се изхождат по-лесно и което е по-важно, да се изхождат ПОВЕЧЕ т.е. да изхвърлят повече фекалии, а не да ги задържат в себе си;"
Явно в Япония запека е силно непознато чувство.![]()
Извинявай, че омаскарих така пристойната иначе тема за МоцартПървоначално публикувано от mil_10
И какво те засегнах толкова с този цитат. Забележката беше от друг, 1 пост по нагоре от цитирания.Първоначално публикувано от tana
Тя темата си е баш за сране. Още не е достигнала "разцвета" си.Първоначално публикувано от fXOrange
Не съм улучила ли? Ех... исках да се извиня на румен за неуместния майтап![]()
абе, ше зема фана хемороиди, от вашта тема, аз.
Тоя път, ще пиша сериозно, по темата.
1 Не съм съгласен с тоя гаджет, а именно гаджет, защото всеки нормален човек, които мисли, за здравето си
след изхождане би взел мерки, за чистотата си, със или без японска тоалетна чиния, прилагайки добро изтриване и подмиване в банята.
Мърлявият човек, не би го ползвал, дори да го притежава.
Има хора ,които имат, по две бани, в къщи, и се къпят, един път в седмицата.
Въпросът е до чувство и нужда, някои се чувстват мръсни, и изпитват нуждата, да се къпят сутрин и вечер,
други могат да минат, с обикновен душ, един път на няколко дена
Ако се съглася с техният принцип - "за улесняване на потребителят", бих казал, че липсва опцията, за теглене на лайното.
2 Цената - 1100 евро не са малко пари, просто, направо е лудост
ОК tana, прието!Първоначално публикувано от tana
Fanta, извинявам се предварително за детайлите в следващите ми обяснения
Тези, които са отхвърлили тоалетната хартия като недостатъчно ефективна за почистване и са се спрели на миенето с вода (и евентулано с течен сапун) след всяко ходене по la grand besoin ползват най-вече 2 техники:
- предвърително се пълни някаква празна бутилка с топла вода и измиването става над тоалетната чиния, като с дясната се полива водата, а с лявата се извършва миенето. Точно затова ориенталците наричат лявата ръка "мръсната" и не я подават за ръкостискане. Естествено, както писа и tomorrow - ръцете хубаво се измиват след това със сапунче, така че мръсни ръце няма.
Недостатъка: пръски вода извън тоалетната чиния, намокряне на панталони и бельо.
- измиване под душа.
Недостатък: от кръстта надолу никакви дрехи, защото ще се намокрят.
Ползването на тоалетна хартия е много по-лесно, но който веднъж е минал на вода - ползва хартия в най-краен случай (примерно на път) и гледа при първа възможност да се измие.
Измиването с вода има 2 основни предимства - остава бельото чисто и тушира доста голяма част от неприятният телесен мирис (особено в горещо време) Разбира се - това измиване не е за сметка на останалите неща от добрата хигиена - честа смяна на бельо и редовен душ. Вървят си заедно.
Та прав си - електронното биде си е скъпо удоволствие. Но е удобство. Така както автоматичната пералня и колата с автоматична трансмисия са по скъпи от стандартните. Удобството се плаща. Вече зависи от гледната точка и кой за какво е готов да плати.
Но както писах и в първият пост - има и корейски по 400 лв, което звучи доста приемливо.
То, тук стана като дисертация на тема.. Напомня ми на въпроса: кое е по-добре? с апандисит или без него. Или : обрязване(има го при мюсюлманите и евреите) или не... Зададох си въпроса "дали наистина в пустинята, предпочитат, да си измият задните части, вместо да запазят водата за пиене или просто нямат хартия..) То е ясно, ако условията ти позволяват, защо да не се подмиеш, но в повечето случаи, май не е така. Не им знам тоалетните в Турция, но ми струва, че не са като нашите..
Вземи си от този модел COCO 6035 дезодорира, инфра лъчи за подгрявка на дупарата и дистанционно, хем и е под 500 долара......и гледай да си забравиш дистанционното при гоститеи аз да съм някъде там, да опъна всички индикатори на махххх
Аз ще изчакам този модел по-долу да падне под 1000 евро със всичките екстри и купуваааам
http://blog.wired.com/photos/uncateg...cture_2_21.jpg
@Tommorow, обади се като падне цената, щом може да се ползва вместо офис бюро.....
А ето и италиянски модели, започващи от 350 евро + 30 евро за доставка в страните от ЕС: http://www.uspa.it/en/shop.html
P.S. А онези корейските в момента били на промоция, за 394,20 лв: http://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=1&pod=1