Резултати от 1 до 11 от общо 11

Стартирам акция "Звънни на 166"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Стартирам акция "Звънни на 166"

от няколко дена съм започнал да звъня на 166 (нарочно на 166, а не на 112!)

всеки път се оплаквам от идиотите, които профучават по булеварда с 100-150

един път от моторджиите (те вилнеят главно през нощта след 23), друг път от лайненцата с ултраколите. в момента хит са едно оранжево ламборгини и един сребрист мерцедес амг (мисля че е такова, ама то можеш ли разбра при тази скорост)

не знам колко са им малки пишките, че да избиват комплекси по този начин, но другият вариант е да са самоубийци, което не ми се вярва

преди около 2 седмици подобен малоумник (познайте с каква кола... да, голф ) насмел майка с количка на пешеходна пътека и влачи количката 10 метра. за щастие майката си държала детето на ръце в момента и то е оцеляло

днес му казах на дежурния, че съм напълно наясно, че нито акт ще му напишат, нито нещо подобно, ама поне да гу предупредят малко да се съобразява, че е в град на един от най-големите булеварди

ами това е. който иска - да започва като мен. и без това 166 е безплатен за всички оператори, така че и 10 пъти да е на ден, поне някакв апозиция е. и когато въпросният дежурен телефон започне да издъхва под такива обаждания, данои тогава нещо, поне малко, се промени

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Стартирам акция "Звънни на 166"

Ами прав си. Изискай от полицаите да поставят камера по улицата за да регистрират нарушенията на обществения ред и да
    санкционират нарушителите. Питай ги ако ти поставиш камера записите признават ли се.
    Може по улицата някъде да има охранителни камери които са ги заснели.
    Питай ги какъв е начинът да се спре това безобразие и тормоз.
    Ако не искат - писмено оплакване и пак искаш да вземат ефективни мерки за да се престане със какафонията. Записвай си точно на кои дати и в колко часа са били нарушенията и си се обаждал. После в писменото оплакване цитирай всичко това. Също копие до общината, сигурно има някаква комисия. И пиши че не са предприели никакви мерки. Питай какъв е законният срок в който трябва да ти отговорят и да предприемат ефективни мерки за да се престане с нарушенията. Като изтече срока - оплакване до прокурора. Търси също подкрепа от живеещите наоколо и също по форумите и въобще в интернет.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

идеята ми беше чрез тази тема това да стане по-масова практика - затова и подчертах безплатността на позвъняванита

на никого не коства нищо да вдигне телефона/мобилния и да "докладва"...

иначе по предложенията ти
    - моята камера не е доказателство, трябва официално засичане от радар
    - разпечатка на сметката на стационарния и мобилния е по-добре от ръчно записване на дните и часовете на позвъняванията
    - до общината се подават предложения/желания за монтиране на светофари от бутонния тип "натисни и премини"

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Хубава акция- от типа "демагогски" . Това със звъненето ми прилича на твърдението, че ако натискаш учестено бутона на асансьора той ще тръгне по-бързо.

6. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

@FearMe не вярвах, че на тези географски ширини има друг луд като мен да звъни за всичко на полици или от скоро на 112!, лично аз за наработещи светофари, просташко каране, навлизане на камиони в улици където колите едва се разминават от паркиралите такива и т.н. При светофарите ми се е случвало в рамките на 4-5 часа да се обадя и да им кажа пак, а те ми заявяват предали сме, и им се карам, че не си вършат работата, Най-често ми затварят телефона. Иначе съм на мнение нека се обаждаме за всичко което се сетим, че е нередовно, а пък дано се сетят някой ден и тези за които ще се наложи да гласуваме да си свършат работата - лично мен ме съмнява.

Неприятен момент в много ситуации е крайната незаинтересованост на контролните органи.

Искам да кажа и друго. Всеки един от нас в доста случай е правил, така че да се обадят и да го санкционират, за това нека се замислим всеки път като правим простотия, дали искаме другите да я правят.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

blue1, предлагаш да взема нещата в свои ръце и всяка вечер да троша на асфалта по няколко бутилки, а през деня да дебна и да изскачам внезапно, пък оня да завие в най-близкия блок?

ти какво предлагаш?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Просташкото и агресивното поведение във всичките му форми е резултат на много по-дълбоки причини , които няма да бъдат премахнати само със санкции и глоби (поне не с така действащите). Аз виждам нещата и от друг ъгъл. Виждал съм хора с няколко акта, с отнети шофьорски книжки в процес на съдебно преследване срещу тях и те пак си правят каквото знаят. Най-прост пример мога да ти дам: преди няколко години на главната улица в Пловдив пред едно заведение едно новоизлюпено богаташче спираше джипа си през вечер в пешеходната зона. На актовете които му се съставяха той отвръщаше с нагла усмивка и казваше, че това са парите които той дава ежедневно за тоалета на кучето си. После явно го посъветваха и на шофьорското място винаги беше някои от охраната му . Такива примери мога да ти давам безброи за най-различни ситуации. Някои хора просто не зачитат държавата и това е защото държавата като цяло, го допуска. Така че какво като звъним. На второ обаждане след 22 часа целите два автопатрула на РПУ то ще са заети и да иска дежурния да откликне няма с какво.

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    На актовете които му се съставяха той отвръщаше с нагла усмивка и казваше, че това са парите които той дава ежедневно за тоалета на кучето си. После явно го посъветваха и на шофьорското място винаги беше някои от охраната му . Такива примери мога да ти давам безброи за най-различни ситуации....
    мдаа причината е една и единствена, може би само в България!
    Работата е много проста -"парите са в простолюдието"

За разлика, от останалите държави по света, където заможните хора са обикновено, начетени - архитекти, доктори, инженери, писатели и така на татък, България си има особеността, с това, че парите са при наглите селяни - напълни ли си джобовете набързо, което ги кара ако са нагли, да бъдат още по нагли.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Аз пък смятам акто звънна утре на 166 да взема имената на служителя или поне номера му и да подам оплакване в Господари на Ефира или Слави за неадекватна реакция

Незнам дали паралиите знаят, но при повече от 3 акта за 1 месец , губят книжка за 6 м и повече в зависимост от глобите.
    Чакам съвет от blue1 ,стига да не е поредната му "пледоария "

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не бе, techno. и ти, и аз, и blue1 си имаме право на мнения, пък било то и различни

аз обаче само едно не разбирам. в една друга тема blue1 ме призовава да гласувам, пък било и то безсмислено. тук пък да не съм се обаждал на 166, защото било безсмислено... губи ми се нещо връзката

ама както и да е. аз ти благодаря, че си "с мен". дано стане пък модерно вместо да храним катаджиите с десетачки и двадесетачки или с "поздрави", да им намираме повече работа

:thank_you

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearMe и на мен ми писна , а и в криза взеха да ми свършват 20-левките в кората на вратата дет ги заделям за "пъдарите" на пътя.
    От утре почвам и аз да звъня - кажи ми за коя улица да казвам за да има "double"ефект.
    ама искай име на дежурния- "вервай" ми стряска ги.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. "Виваком в акция" или "Как не се прави" :)
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 11
    Последно: 26-11-10, 10:11
  4. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04
  5. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе