Резултати от 1 до 8 от общо 8

КАТ започва нова акция "Колан"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001

КАТ започва нова акция "Колан"

" КАТ започва нова акция "Колан"
    DNEVNIK.BG 13:01 ч.

Нова акция, за повишаване на употребата на предпазни колани в автомобилите, започва КАТ, съобщиха от МВР. От 12 декември до 10 март следващата година целият униформен полицейски състав ще следи за това дали се ползват ремъците. От КАТ се заканват да глобяват за непоставени колани и на задните седалки.

Засега санкцията за пътуващите ще бъде 10 лева, а за водачи - 40 лева, като на тях ще им се отнемат и по контролни точки. Возещият се на предната седалка без колан също ще бъде глобяван с 40 лева. От КАТ очакват санкцията с приемането на нов закон за движението по пътищата да бъде 40 лева за всички, които се возят, без да са "вързани". Предвижда се задължителното въвеждане на детски столчета на задната седалка, в случай, че в автомобила се вози бебе. Тази мярка цели намаляване броя на децата, жертви при катастрофи.

Освен за предпазните колани, катаджиите ще бдят също за превишение на скоростта и шофиране в нетрезво състояние.

От началото на годината до понеделник сутринта в страната са станали 7779 тежки катастрофи, при който са загинали 910 човека, а 9579 са пострадали в различна степен. От началото на декември от КАТ отчитат 251 тежки пътни инцидента с 35 жертви и 298 ранени."

Източник : http://www.dnevnik.bg/show/Default.a...177418&rubrid=

Интересно ми е... : Откога това за глоба ако пътниците отзад са без колани ? Ами ако колата няма колани отзад - директно глоба или ?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re: КАТ започва нова акция "Колан"

Цитат Първоначално публикувано от DarkRose
    " КАТ започва нова акция "Колан"
    DNEVNIK.BG 13:01 ч.

Нова акция, за повишаване на употребата на предпазни колани в автомобилите, започва КАТ, съобщиха от МВР. От 12 декември до 10 март следващата година целият униформен полицейски състав ще следи за това дали се ползват ремъците. От КАТ се заканват да глобяват за непоставени колани и на задните седалки.

Засега санкцията за пътуващите ще бъде 10 лева, а за водачи - 40 лева, като на тях ще им се отнемат и по контролни точки. Возещият се на предната седалка без колан също ще бъде глобяван с 40 лева. От КАТ очакват санкцията с приемането на нов закон за движението по пътищата да бъде 40 лева за всички, които се возят, без да са "вързани". Предвижда се задължителното въвеждане на детски столчета на задната седалка, в случай, че в автомобила се вози бебе. Тази мярка цели намаляване броя на децата, жертви при катастрофи.

Освен за предпазните колани, катаджиите ще бдят също за превишение на скоростта и шофиране в нетрезво състояние.

От началото на годината до понеделник сутринта в страната са станали 7779 тежки катастрофи, при който са загинали 910 човека, а 9579 са пострадали в различна степен. От началото на декември от КАТ отчитат 251 тежки пътни инцидента с 35 жертви и 298 ранени."

Източник : http://www.dnevnik.bg/show/Default.a...177418&rubrid=

Интересно ми е... : Откога това за глоба ако пътниците отзад са без колани ? Ами ако колата няма колани отзад - директно глоба или ?
    Ами,сигурно...Имам чувството,че държавата започва да събира пари от всичко - дори и от недомислиците... Поне в областта,в която аз работя,от 2-3 седмици е така...Стига се дотам,че направо си плачат за съд,обаче като се замисли човек,какво представлява съдебната система в BG и разбира,че е в безизходица... :knuppel2:

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Когато взимах книжка (преди 7 г.) в закона пишеше, че трябва да се използват всички инсталирани в автомобила предпазни колани...това включваше и задните, въпреки че никога не е било глобявано заради тях. Според мен акцията е пълна глупост, при положение че всеки си минава на червено или се реже с външни десни и леви завои абсолютно безнаказано

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Истината е, че решат ли, могат да глобяват и за задни колани и няма как да ги осъдиш, че са действали незаконосъобразно. А за това, че на теб могат да ти напишат акт за говорене по телефона, докато лъскав джип прави забранен ляв завой, а един Mercedes е спрял точно на ъгъла на "Солунска" и "Витоша", само че полицаят се прави, че не ги вижда... за това съм писал вече. За съжаление, няма как и кого да осъдиш и по този повод.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Когато взимах книжка (преди 7 г.) в закона пишеше, че трябва да се използват всички инсталирани в автомобила предпазни колани...това включваше и задните, въпреки че никога не е било глобявано заради тях. Според мен акцията е пълна глупост, при положение че всеки си минава на червено или се реже с външни десни и леви завои абсолютно безнаказано
    Тук е разковничето - може да те глобят за несложени задни колани само ако има налични такива в колата. Така че - отдъхнете си, лададжии!

7. Member
    Тук е от
    Sep 2001

За заден колан трудно ще глобят някой в мойта кола. Имам ли човек отзад, това значи че сме поне 3-ма в колата, което ще рече че ще сме повече от полицаите. От там и нашата дума тежи повече.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

По принцип сте прави за задните колани - ако има такива

@poznai
    Има и камери вече - не много, но ще се увеличават...

10. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Аз викам "всяко чудо за 3 дни" днес пак ме глобиха за неправилно паркиране - 3ти опит да ми вземат талона, ама първия печели.. от септември до сега .. и пак съм без талон и карам с актове .. ошашкаха се момчетата ама какво да ги правя - не мога да мисля и за тях ...Ама за колан не са ме хващали .. за сега .. ама казват че боляло - вземали точки ...То точки имам още ..
    Но колана е важен.. Особенно отпред. Аз лично си гоползвам винаги - като изляза на болеварда и го мятам.. че знаеш ли кой спортист ще ме намели отзад и ще си прасна канчето. Като е отпред го виждаш и се хващаш здраво и се свиваш, ама отзад като те намелят- на един видях скоро му се сцепи кофата - еърбага не се отворил щото нямал колан

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  2. "Виваком в акция" или "Как не се прави" :)
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 11
    Последно: 26-11-10, 10:11
  3. Стартирам акция "Звънни на 166"
    От FearMe във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 04-06-09, 22:12
  4. От авторите на "CCLEANER" - нова програмка: "RECUVA"
    От IvO™ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 30-01-07, 22:38
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе