Резултати от 1 до 6 от общо 6

С какво да си замажа плочата - строителен въпрос?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

С какво да си замажа плочата - строителен въпрос?

На повечето от вас сигурно им звучи много тъпо ама... факт е, не знам.

Сменяха ни вертикалните шрангове и естествено, около тръбите, в плочата остана дупка - отгоре малка, отдолу голяма. На теория се бях споразумял с майсторите да замажат след като прокарат тръбите, но... като гледам - я го направят, я не.
    Та да се образовам:
    Горната... мога и с малко гипсче да я наклепам, но долната е големичка, а и вода тече по пода на банята. Та... как да я замажа
    Да я позапълня с камъчета ли най-напред, теракол ли да сипя?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Re:С какво да си замажа плочата - строителен въпрос?

С камъчета за подложка, а преди това може и с вестник да се уплътни та да не изтече матрияла, а лепилото е теракол+пясък+водно стъкло+С200. Няма по-яка смес. Няма да прокапе-изпробвано е.
    Взема се теракол и пясък 1:1, добавя се С200 1/5 от целия обем + 1/10 водно стъкло и се добавя вода докато се получи гъстота като гъста боза. Може и по- редичко да е-ще хване по здраво, но трябва да е добре уплътнено да не прокапе на долния етаж. Може и на два етапа: първо по- гъсто и след 15 мин. наливаш "бозата".
    Успех!

пп: Горната дупка бих я третирал по същия начин (ако имаш достъп до горния етаж), с оглед да не ми капе. Може да застопориш накаква тапа (кофраж) от долу и да наливаш смело.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Няма да се изказвам като специалист, или с конкретен опит, но имам някакъв опит с подобни неща. Според мен ако не се налага да се слага голямо количество материал може да се спести търсенето на пясък от съвета на колегата. А и Ц-200 може също да се спести, теракола мисля че си има в него. Според мен стига да се запълни със всякакви лепила от рода на теракола, може за успокоение да се сложи и водно стъкло.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от Usera
    Няма да се изказвам като специалист, или с конкретен опит, но имам някакъв опит с подобни неща. Според мен ако не се налага да се слага голямо количество материал може да се спести търсенето на пясък от съвета на колегата. А и Ц-200 може също да се спести, теракола мисля че си има в него. Според мен стига да се запълни със всякакви лепила от рода на теракола, може за успокоение да се сложи и водно стъкло.
    Пробвано е с С200 и няма грешка! Бих допълнил, че може да се добави и мозайка за по-голяма якост, но в случая едва ли е необходима.
    Лепилото С200 е водорастворимо, и попива, а впоследствие стяга с околния инертен материал, а водното стъкло гарантира (застрахова) евентуални течове.
    Преди време се наложи да "отлепям" базалтови плочки залепени със същата смес...еми нема отлепяне-излиза на парчета.
    Може исамо с теракол да се получи, но нямам наблюдения. Така,че залагам на изпробваното.

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ами тя е малка дупката, около 3 тръби половин цол, към 15 на 5см в началото, по-надолу става доста по-малка - не е чак през цялата плоча с такава големина. Предполагам 2-3 вестника за опора и после да излея малко теракол смесен с нещо ще е достатъчно. Но... тъпо и упорито ще изчакам още няколко дни за да видя дали ще ми я замажат както беше според уговорката...

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ще ти е достатъчен само теракол.За запушване малко монтажна пяна.Теракола е здрав колкото цимента и не пропуска вода

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 28-04-15, 13:51
  2. Отговори: 7
    Последно: 26-03-14, 18:29
  3. най-обичайния възможен въпрос. Какво?
    От orlincho във форум Отопление
    Отговори: 23
    Последно: 15-03-12, 18:41
  4. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 12:59
  5. Отговори: 4
    Последно: 24-02-03, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе