Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 38 от общо 38

Защо английският език на мода ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Защо английският език на мода ?

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    не английският е на мода - българският трябва да бъде забранен , за да може да се образова народа.
    сега каквото ти кажат по новините - това е истина , няма цнн за българи
    а и както казва един френд - какви са тия букви : ъ,ц,ж,ю,й и така нататък - целия свят знае да пише само ние не знаем да четем.

хехехе, добре бе, наистина ми стана весело

де да беше толкова лесно

Z на англ е "з", ама на немски е "ц", дето пък на английски липсва

"zoo" на немски се произнася "цоо" (mazda = мацда ), а пък англичаните си го връщат на горкия граф Цепелин, като не могат да му кажат името и става "Зепелин"

и най-накрая идва прословутото "ж", което англичаните правят нефелен опит да напишат като "zh", само дето немците имат определени трудности, опитвайки се да приемат "цх"-то за "ж"

за отмъщение пращат на англичаните своето "chs" = "кс", които последните изговарят "чс" и отвръщат глава от "tsch" = "ч", което ние, като най-глупави, сме решили да имаме като отделна буква

не е той тъй просто унифицирането на всичкото хора на земята

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Тогава да не говорим за "Щ"
    От познати чужденци , опитали се да учат български и идващи през 3год. тук, на БГ семинари, хора от над 12 страни все едно и също казват- доста е труден езика ни за учене , дори и за руснаците и сърбите.
    Иначе е забавно с тях. Да видиш португалец и румънка как се псуват на български - падна ми ченето.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

на мен малкото испански е объркан с малкото румънски и са голяма мешеница но като цяло не са трудни за учене.
    румънците казват че португалският им е най-лесен.
    напоследък руския не съм практикувал и е позаленял но старата школа си е стара школа.
    като цяло английски научих най-трудно - имаше много болка в училище още, докато не случих на даскалица която да ме изтормози из основи за да го науча, много 2-ки и ме остави на поправителен. както и да е взех го но не го научх от училище а от компютърните игри - за това и си говоря малко като извънземен иначе си чета и разбирам без никаквъв проблем и си е бонус да гледаш сериали и филми без буквички.

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Това лято срещнах едно семейство и българката доста ме убеждава, че мъжът и е франсе. Грам акцент нямаше. Същото нещо е и с една рускиня, колежка, която от 20 години е в БГ. На някои хора им се отдават езиците, при други, от първата приказка ще познаеш от коя страна се е "пресадил/а " тук.

6. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Няма лош език . За сьжаление никоѝ не плаща заплата да се учат много езици , та да има време човек да понаучи 15-16 езика. Затова е хубаво да има един универсален такьв за цял свят. Нямам нищо против това да е англиѝския. Между другото - между англиѝски и американски има разлика , колкото и да ви се струва че е един и сьщ езика. Да пише се по един и сьщи начин с малки изключения , но произношението е според зависи в коѝ щат сте в Америка. В близкото минало имах гостенин от Юта и когато доиде - оооо..... нищичко не разбрах . След моята забележка да говори бавно и да плюне дьвката - вече го разбрах.Няма нищо по-приятно от общуването между Англичанин и Негар от Америка . При Англиѝският език няма начин да обьркате учтивата форма ВИЕ (You - Вие/Ти) при разговор и да покаже ,че човека е прост. Дори времената са им много лесни , за разлика от Немския (пробвах да го уча ,но уви- не вьрви). Наѝ си обичам Бьлгарския , но само посланик Уорлик го знае . Арабите сьщо нямат доста звуци - сещам се в момента за "п". Имаше един колега Папучиев и Те го наричаха Бабушиев , но за сметка на това имат 8 вида "х" . Руския ми е желание да бьде по-разпространен , но уви - много "западни" станахме и едва ли не уронва престижа ни. Сетих се ,че преди време понеже бях много по Пловдивския панаир , имаше един Чех и тоѝ отказваше да разговаря с мен на англиѝски , докато не го напих , та да лази на 4 крака . Оттогава с него разговаряме само на.................. англиѝски

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    световността на един език не е резултат от желанието на хората да общуват свободно, а следствие от моментната геополитическа ситуация
    е това е истината и добавям: и икономическа ( ситуация ). За общуване за кеф си има и език на любовта , обаче акок ми зависи хляба от владеенето на чужд език, ще го науча, не ами полиглот ще стана.

vdsvicky, моите искрени адмирации за победата над Чехия. Пробвал съм да се надпивам с поляци, чехи и руснаци и накрая се примирих със статута си на губещ. Особено вече ако стане въпрос да пия с руснаци определено се опасявам за живота си - е няма такава издръжливост...

8.  

9. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

kalcheff1 , +1

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    На някои хора им се отдават езиците..
    Колега, правилната дума в случая е "удават". За пример: да ти се удава - може някое умение; а да ти се отдава - може някоя руса кака.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Новата мода - произведено за Метро
    От Delta1 във форум Черен списък
    Отговори: 9
    Последно: 15-02-12, 15:45
  2. защо myspace ми е на латиноамерикански език ?
    От connect във форум Общ - софтуер
    Отговори: 14
    Последно: 01-06-08, 15:58
  3. Отговори: 8
    Последно: 29-11-06, 09:44
  4. Отговори: 0
    Последно: 12-10-06, 15:24
  5. ПРЕМЕСТЕНО: нова мода в Китай :)))
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 13-08-05, 11:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе