Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 106
Like Tree9Одобрявам

Блиндирани врати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #16

    Re:Блиндирани врати

    При всички положения, метална врата под 500лв е боклук. Страшно неправилно е понятието китайска врата. Виждал съм китайска метална врата от 58, 75, 180, 600, 1300 долара. Какво общо има определението китайска???
    Който иска евтина врата трябва да е наясно, че тя има своите недостатъци, независимо дали е произведена в Китай, Турция или България. Важният момент в случая е, че китайска врата за 400лв например ще е класа над турска врата за 400лв и две класи над бг врата за 400лв...

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #17

    Re:Блиндирани врати

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Хихих... Касап... врата от 1.8 мм ламарина има разбира се, но цената й няма как да е с три цифри, за 210лв е глупаво да говорим. Ти... имаш ли идея какво е 2мм ламарина???
    То... само с познания за климатици... не става.
    Предвид цената, склонен съм да заложа каса бира на горното ми предположение - 0.4 / 0.9 мм.
    36-те лева за монтаж също няма да ги коментирам. В прав текст, не ги приемам за достоверни. Лекинко безумно звучи монтаж на климатик 150-200-300лв, монтаж на блиндирана врата - 36 лв: )
    Крис, цената на вратата е 390лв. Просто я взех на промоция. Иначе приемам облога.

    П.С. Срещу каса бира, може да те уредя и с 30лв - монтажа
    *промоцията важи само за Варна.

  4. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #18

    Re:Блиндирани врати

    И на мен този монтаж ми е МНОГООО съмнителен....
    Като знам колко работа е да сложиш вратата...
    Един комшия скоро сменяше, че то повече от половин ден отиде само да изкъртят старата метална каса от панелата
    Абе 3 дена я слагаха майсторите, като третия беше за довършителните работи...

    Общо взето климатик се монтира за 3 часа, а врата се слага за минимум 1 ден, освен ако стената не е тухла и старата каса не е дървена и може да я свалиш с 3-4 тесли

  5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #19

    Re:Блиндирани врати

    Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Общо взето климатик се монтира за 3 часа, а врата се слага за минимум 1 ден, освен ако стената не е тухла и старата каса не е дървена и може да я свалиш с 3-4 тесли
    Да, такъв е случая. Процедурата е следната:
    -Сваляне на старата дървена врата -10мин.
    -Поставяне на новата и нивелиране -10мин.
    -Фиксиране с анкерни болтове и опенване - 15мин.

    Сумарно излиза 35мин. /Или левче за минута./ За 3 часа би излязло 180лв. Или равностойността на монтаж на климатик.
    Някакви други въпроси?

  6. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    984
    #20

    Re:Блиндирани врати

    Крис , на другия апартамент сьм сложил Бьлгарска врата за 900 лева (отделно от цената са бравите и патроните с ключовете), като единствения и недостатьк е че е тежка (цена от 1999год.). Удьржа куршум от 9мм. револвер изстрелян от 2,5 метра фронтално ( проби отпред , но не се показа отзад). За сьжаление фирмата изчезна от полезрението ми от около 2-3 години , а и не мога да намеря документите за поставянето и . Поради тази причина не мога да назовя как се казваше фирмата. Сьгласен сьм с теб ,че има и скьпи чуждоземски врати , но при тях е спорно сьотношението цена/качество като се има в предвид факторьт BG-тьрговецьт. "Китаѝката" я взех евтино ( адски ефектна е на вьншен вид) и сега сьжелявам жестоко ,но не мога да се сетя как се казваше Бьлгарската фирма дето ми изработи предишната. С една дума не всеки пьт цената си заслужава качеството и обратното . Трябва да се внимава и тества ( не с револвер вьв всеки случаѝ ) . Достатьчно е да се напьне с крак ,рька или лост за да се убеди човек за какво плаща. Изборьт с ограничени финансови средства изиграва неприятна шега.

  7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #21

    Re:Блиндирани врати

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Някакви други въпроси?
    Не... въпросите спряха още след споменаването на ламарина 1.8мм...
    Обичам да влизам в спорове, но винаги гледам да го правя в тематики, където и отсрещната страна има някакви шансове да сподели нещо вярно и интересно.

    Тъй като ми се иска форумът ни да носи полезна информация на посетителите, все пак ще се осмеля да споделя някои наблюдения, а всеки може да прецени сам дали да им се довери:
    1. Ако някой ви продава метална врата за 210, 390 или 480лв например и твърди, че е направена от 2 стоманени листа с дебелина 1.8мм - бягайте далеч - лъже ви. Стандартната дебелина на използваната ламарина за крилото е 0.6мм. 0.5 и особено 0.4 избягвайте - ако вратата не е изкривена при транспорта, лесно ще се изкриви след монтажа. Врати, с дебелина на ламарината на крилото 0.8-1мм и на касата 1.8-2мм вече са си напълно сериозни. Теглото им трябва да е към 100-ина кг /стандартна врата 0.6-1.2 тежи 35-40кг/. Цените им варират, но в общия случай... 1000лв е нормална цена. Честно казано, не съм убеден от ползата им. Като цена 3 до 4 пъти по-скъпи, а като сигурност... същата работа. Ако някой държи да влезе през вратата... ще го направи и през тази за 1000 и през тази за 300, най-лесно като се занимае с ключалката, а не с ламарината, независимо колко дебела е тя...
    Разликата във фабрика дали вратата е пълна с пчелна пита - разбирай хартия или вата е $3-$6. Това, че в БГ се поръчва масово с хартия е плод на недалновидността на търговците, а не някакъв смислен стремеж за намаляване на разходите. Тоест, може да се намери врата с относително добра изолация на ниска цена, просто трябва повечко да се търси.
    По отношение на монтажа - монтаж на врата за 36лв... това е фантастика. Касап е получил такъв монтаж, ок, няма да спорим, но не очаквайте и вие да получите такъв...
    Нормална цена за монтаж като комплексна услуга, включваща доставка на металната врата, качвеането й до апартамента, демонтаж на старата врата и най-накрая самия монтаж е около 100-120лв.
    Имайте предвид, че входните метални врати са с къси каси - 7-10 см. Тоест, след монтажа ще се наложи да правите обръщане /доизмазване/. Не очаквайте това да бъде свършено от монтажника - това са различни дейности и не му се сърдете, когато ви откаже - най-вероятно даже не може да го направи.

    Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Удьржа куршум от 9мм. револвер изстрелян от 2,5 метра фронтално ( проби отпред , но не се показа отзад).
    Виж... аз все пак съм IT специалист... Бегли познания за врати придобих в последните година-две, поради нещастието, че пред погледа ми трябва да минават по контейнер-два на месец.
    Та.. това за куршума и тежестта не е свързано според мен с дебелината на ламарината.
    Ще споделя какво разбират китайците под метална и под блиндирана врата без да твърдя, че е вярно, но за мен техния стандарт звучи резонно:
    Метална е с две ламарини и между тях пълнеж от вата, хартия. Блиндирана е 2 ламарини и между тях дебел MDF...
    Искам да кажа, че куршумът може да е спрял, не поради някаква ултра стомана, а просто вратата да е била читава и с MDF плоскост вътре. MDF-ът тежи и то много. За сравнение - стандартна метална врата е 35-40кг, както написах по-горе. А стандартна интериорна врата е.... 50кг. Звучи тъпо, но да - интериорната MDF врата е по-масивна и тежка от металната външна.

    От оръжия пък съвсем не разбирам, но за 9мм куршум намерих това:
    Куршумът на този патрон на дистанция 23 м пробива 8 мм стоманен лист!
    От 2.5м да не пробие врата за 900лв... да не е бил втора употреба пистолетът?

    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    А за останалото... изпрати ми един човек /на който имаш доверие/, въоражен със шуплер и фотоапарат. Разполагам и с необходимите фактури и фискални бонове.
    Хъх... да ти пращам човек??
    След като ги имаш - снимай ги и ги публикувай във форума.
    На всички ще им е интересно коя е фирмата, продаваща метални врати от 1.8мм стомана на прИмоция от 210лв, че и ги монтира за 36лв. Аз лично обещавам да звънна във фирмата и да разпитам какво точно има във вратата за тази цена.
    ПС - Как ще мерим дебелината на ламарината на крилото с шублер, би ли ми обяснил??? Всъщност може, но трябва да си демонтираш дръжката.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #22

    Re:Блиндирани врати

    Както и да е...

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #23

    Re:Блиндирани врати

    Лятото сменях една външна врата (не лично) - та вратата я взех от "Аветисиян" - това е магазин като Алати, Практикер и т.н. Вратата е китайска 0.8мм или 0.9мм дебелина на ламарината не помня точно, но беше от "по-дебелите". На външен вид е много добре, струваше 220лв, а монтажа 40лв (това пак е за Варна) Демонтажа на старата врата си го направих сам - за не повече от 10-15 мин.

    За куршумите....да могат да пробият 8мм стоманен лист, НО дори и след 2мм такъв ако попаднат в различна среда (в случая MDF-a и след това още един лист та дори и от 1мм), не могат да преминат. Не ми се влиза в обяснения по физика за 10клас ....и все пак зависи от вида на куршума...

  11. SAGE
    Guest
    #24

    Re:Блиндирани врати

    Имах подобна врата на тази от клипа и преди 3 год. я смених с блиндирана врата от "Солид 55".
    Демонтажа на старата врата го извърших сам за 10 минути, като използвах отверка и лист от ножовка дори не се наложи да отварям/отключвам вратата (оказа се, че е монтирана само с пяна) .
    http://vbox7.com/play:db636a20

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    531
    #25

    Re:Блиндирани врати

    Такаа, сериозна дискусия се е заформила тук, след като съм заспал снощи .

    Ще разясня малко. Имам си една врата, не е кой знае какво - от строителя е. Искам още една за по-добра изолация. Сега като сложа 2-ия климатик и отварям врати на коридори и прочие и да топли навсякъде. Та е хубаво да не топля и при асансьора.

    И аз не вярвам, че като сложа врата за 2000 лв ще спра крадците. Ако някой ме убеди, че има такава, утре я поръчвам. И за това искам някоя само да доизолира.

    Ако наистина при китайските, някой път се заключва, някой път не или пък се огъва, ще се замисля. Но кажете тогава вариант за по свястна врата, но да не е за 1000 лв, че ми става много вече.

    Крис, като успея да погледна по-подробно вратите, може и да се обърна към вас .

    http://www.metalnivratibg.com , тези сякаш ги произеждат в БГ, ама за тези пари според вас е по-добре да не се поръчват.

    Дано темата е полезна и за други , все пак се обясниха доста неща за вратите.

  13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #26

    Re:Блиндирани врати

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    За куршумите....да могат да пробият 8мм стоманен лист, НО дори и след 2мм такъв ако попаднат в различна среда (в случая MDF-a и след това още един лист та дори и от 1мм), не могат да преминат. Не ми се влиза в обяснения по физика за 10клас ....и все пак зависи от вида на куршума...
    Така де...


    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Блиндирана е 2 ламарини и между тях дебел MDF...
    Искам да кажа, че куршумът може да е спрял, не поради някаква ултра стомана, а просто вратата да е била читава и с MDF плоскост вътре.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #27

    Re:Блиндирани врати

    врата с ламарина 2мм пълна с пясък и вата - ето това е сериозно препятсвие за куршум, стига да не е 50-ти калибър.

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    513
    #28

    Re:Блиндирани врати

    Аз сложик от тез http://www.diadoors.com/bg/pages/security_doors излезна ми към 900лв с монтаж и обков. Много дабра шумоизолация и за сега нямам забележки. Много добре са измислили первазите. Обикалях много призводители и магазини и не намерих в Пловдив по-добро съотношение цена/качество.

    Жената си хареса за 2800лв. но тоя път не уцели

  17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #29

    Re:Блиндирани врати

    По назад съм пуснал един клип с разбиване на врата. Някои от специалистите да има идея каква точно е тази врата... Ако може и нещо като марка-производител да ми каже...

  18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #30

    Re:Блиндирани врати

    Пак съм се прекарал за 60 лв монтаж, Касапа е дал 30, поне има екстра, затваря се сама, без механизъм Иначе вратата беше от най-ефтините 195 лв. Аз съм доволен за тези пари - уплътнява добре, езичетата за заключване контрят и от долу и отгоре, има сносен вид. Интересно ще ми е, все пак ако се засиля дали ще я огъна, ама не ми се купува още една http://www.vrati-varna.com/#/bg/about/ Нищо чудно стоката им да идва от Софето.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 8 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ТРябват ми интериорни врати!!!!
    От testow във форум Домашен майстор
    Отговори: 2
    Последно: 14-04-15, 16:05
  2. Преламинирване на ПДЧ врати
    От gogorog във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 07-10-11, 11:23
  3. Отговори: 0
    Последно: 12-08-09, 15:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе