Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 106
Like Tree9Одобрявам

Блиндирани врати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2013

Отговор: Блиндирани врати

Да изровим малко темичката !Та, въпроса ми е : тия турските врати, които са залели пазара и са една идея по-добри от китайчетата за 200 кинта, имат ли добра шумо и топло изолация ?Не ми трябва за сигурност, а само за изолация !

2.  

3. Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    София, улица Дойран 9Б

Цитат Първоначално публикувано от birdman Виж публикацията
    Да изровим малко темичката !Та, въпроса ми е : тия турските врати, които са залели пазара и са една идея по-добри от китайчетата за 200 кинта, имат ли добра шумо и топло изолация ?Не ми трябва за сигурност, а само за изолация !
    Да, турските входни врати, които са на повечето места на цени около 550 лв. са с доста добра изолация. Освен, че от двете страни върху ламарината имат и по 1 см МДФ плочи, то и вътре са запълнени със вата. Между другото, и за сигурност на апартаменти също са добри, само може да се смени после след монтажа патрона, че да се сложи някакъв по-добър. Но иначе за цената си са перфектни. Има подобни на по 1200-1300 лв., само където не са турски

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от boresf Виж публикацията
    Да, турските входни врати, които са на повечето места на цени около 550 лв. са с доста добра изолация. Освен, че от двете страни върху ламарината имат и по 1 см МДФ плочи, то и вътре са запълнени със вата. Между другото, и за сигурност на апартаменти също са добри, само може да се смени после след монтажа патрона, че да се сложи някакъв по-добър. Но иначе за цената си са перфектни. Има подобни на по 1200-1300 лв., само където не са турски
    Да бе да...
    Турските врати по 550лв са със силно спорна по-добра изолация от китайските по 300...
    Използваната ламарина е една и съща - 0.8мм на крилото. Пълнежът и на двете е вата, да наистина турските имат 2х10мм MDF допълнително.
    За сметка на това, вратата като конструкция е по-скоро интериорна - касата е в пъти по-зле от тази на китайските врати, изключително тънка ламарина без никакво оребряване.
    Кошмарно грозните и неблагонадеждни външни панти са съвсем без коментар. Трагично е такава врата да се монтира с външно отваряне. Механизмите им са само с двустранно заключване - без шипове нагоре / надолу, липсва и праг отдолу.

Като цяло са същата стока като китайските врати от 300лв, крилото им изглежда по-добре заради MDF-а, касата е по-зле.
    Най-вече - 200лв по-скъпи са...
    Основното предимство е, че поради тънката, бутафорна каса полезния отвор е много голям. Да кажем на стандартна 90-ка - при китайските крилото е 76см, а при турските 82-83.

ПС - Без рекламни линкове от първия пост моля!
    justify одобрява това.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Това за сантиметрите на касата е вярно.Имам съсед с турска врата(може и китайска да е но в магазина казват че е турска) отваряща се навътре струва 800 лева и врата има 2 шипа откъм пантите, но няма MDF.Има само фолио и то само на вратата, на касата е боя.Пък и този MDF рано или късно се наранява.По-добре е прахово боядисана, макар че MDF изглежда по-добре на външен вид.Отгоре на всичко има пластмасови или гумени тапи на касата които са от външната страна(вратата му се отваря навътре), които като се махнат се откриват дупките в които са анкерните болтове или винтовете завинтени в дюбелите в стената :rolleyes:

Отгоре на всичко вече касовите брави се отварят с машинки по 300$ от интернет.Има нови касови брави по 120 лв бройката с кух и нарязан касов ключ за който все още няма машинка за отваряне.

Купуваш китайска с 9 шипа и ако искаш сменяш патрона с такъв който се чупи при опит за взлом и имаш прилична защита за около 300 лева.За 120 лева си купувате електронна охранителна система със СИМ карта да ви изпраща съобщение при проникване.Може да се закупи и такава която да засича прекъсване на тока и да изпраща съобщение, че на едни познати им прекъснали тока, за да не работи алармата, но тя им е с батерия и веднага изпратила СМС.

От 1000 лева нагоре има вече с механична +електронна брава=отключва се с ключ+ карта.Лошото е ако се прецака електрониката на бравата...

Тази врата китайска ли е:

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Джъсти,не само идват големи проблеми,ако се прецака електрониката...Имам точно такава врата-на Солид.Аблой патрон,купен от Германия,най висок клас плюс електроника с "плавен"червяков механизъм/червяк ,май се казваше,навиването е дълго и не е рязко/...Миналата година "ядох дръвцето"!Опитали са се да я взломят,нямали са успех ,явно са биле аматьори...Ядосали са се и напълнили патрона със секундно лепило,то и отвора при Аблой е голям и удобен за такава простотия!....Не ме питай после що зор беше!Идваха от София да я отварят-двама майстори,платих транспорта в двете посоки,играха си около 4-4.5 часа,то сонди,огледала,специални свредла..Абе беше си шок за мен,особено на края като теглих "калема".....550лв плюс още 400 за нов патрон плюс 220 за магнитна бронировка!С тая бронировка вече дупката за патрона не се вижда,една макина с магнит......Ама още треперя да не дойде такова или подобно зло!Шок и ужас!Вратата е вече на 5 години,проблеми съм нямал,само се чудя дали не е време да сменя акумулаторчето!?Изпипана е,но уплътненията малко се свиха и крилото не прилепва плътно,но майстори ми казаха,че не може да се регулира!Новите вече можели,а аз трябва да сменям уплътнения,ама не ми се играе!И пак от майстори знам-хубавите врати са 1000 и нагоре.....

Клипчето е супер,ама вратата определено не е китайска!!
    Този пост е редактиран от slovaka; 11-01-14 в 19:08.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И какво толкова пазиме с тия входни врати - Федералния резерв? Сметката на джамбазите е проста - 10х стойността на вратата е това, което стои зад нея. Скъпата врата само привлича внимание, а както е известно няма обект, който не може да бъде изтарашен. Оттам на сетне има други защитни механизми - алармени системи, сейфове, застраховки... Входната врата трябва да е баланс между защита, цена и естетика. Всичко останало е залитане.
    kod, Mr.TECHNO, estqwerty и 1 други харесват това.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Касапе,така е за баланса и от такива врати нямаше да има нужда ако СОТ и застрахователи си бяха на местото!А сега какво,ние сме СОТ,не поемаме гаранции за имуществени щети,трябва застраховка!ОК,ние застраховаме,ама трябва да имате блиндирана врата плюс СОТ.....Оплетени като свински черва!И ако не дай си Боже те отарашат,почва ходене по мъките!

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

То е можело да пробваш с една от тези ветроупорните запалки с фучащо огънче да прогориш малко залепеното секундно лепило и тогава да пръскаш няколко пъти WD-40.

Дори е можело да ги редуваш, ама като си платил ХХХХ лева за врата и ЗОР...не искаш да рискуваш има какво да губиш...

Все пак вратата е свършила своята работа...

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

тия са китайските

http://vbox7.com/play:db636a20

трябва да се намери някаква среда защото и с тези боклуци не става.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

И какво вие очаквате някой да блъска с брадве по вратата и никой нищо да не чуе и направи :rolleyes:

За де не пробие вратата това брадве, ще трябва поне 3- 3.5 милиметра дебла ламарина, ама тогава може някой да "извади" търнокоп...

По-скоро трябва да им защита от резане с портативна горелка-безшумна е и ще стане много по-бързо, особено с открити и видими от външната страна панти.Имам съсед който плати 700 лева за поръчкова врата с 2 външни панти, които са като ковани, но дори и при него ми казаха, че има машинки за касовата му брава.Да не говорим с една портативна горелка какво може да се случи.

Касап-а е прав, важното е да не може да изкърти безшумно с обикновени подръчни средства.Парите-мястото им е в банката, а ценнте неща в банков сейф или домашен такъв замаскиран някъде в стена/под.Отделно алармата със СИМ карта е задължителна.Вижте Кичка Бодурова и разбили къщата, но не са взели нито телевизор, нито каквато и да техника-търсели са пари и бижута.

13. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от slovaka Виж публикацията
    Касапе,така е за баланса и от такива врати нямаше да има нужда ако СОТ и застрахователи си бяха на местото!А сега какво,ние сме СОТ,не поемаме гаранции за имуществени щети,трябва застраховка!ОК,ние застраховаме,ама трябва да имате блиндирана врата плюс СОТ.....Оплетени като свински черва!И ако не дай си Боже те отарашат,почва ходене по мъките!
    Имам сключена застраховка и никой не ме е питал каква врата имам, ното за СОТ. Дори наскоро ми изплатиха сума заради откраднати ключове - подмених два патрона, при все че нямаха никаква идея дали вратата ми е с 1, 2 или 5 такива. Е, вярно, че 50 % от сумата, но това е друга тема.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Ами то е така,за двата патрона зор няма да имаш,с вноските ти си ги платил десетократно или дори стократно!....Но я декларирай щета за 20 000 ..... и стой та гледай!!...Пък и зависи какви рискове си застраховал,ако е гръм,мълния или второто пришествие,вратата ти може да е от ПВЦ,но сложи кражба с взлом плюс вандализъм и с иск до 20 000лв примерно,па да видим дали няма да ти искат СОТ и врата!...Няма такъв застраховател!!Пък и ти уби змея-всеки патрон се отваря с ключ и си първия когото срещам дето не знае с колко ключа му се отключва входната врата,щом не знаеш колко патрона имаш!?....
    Този пост е редактиран от slovaka; 11-01-14 в 22:03.

16. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от slovaka Виж публикацията
    Ами то е така,за двата патрона зор няма да имаш,с вноските ти си ги платил десетократно или дори стократно!....Но я декларирай щета за 20 000 ..... и стой та гледай!!...Пък и зависи какви рискове си застраховал,ако е гръм,мълния или второто пришествие,вратата ти може да е от ПВЦ,но сложи кражба с взлом плюс вандализъм и с иск до 20 000лв примерно,па да видим дали няма да ти искат СОТ и врата!...Няма такъв застраховател!!Пък и ти уби змея-всеки патрон се отваря с ключ и си първия когото срещам дето не знае с колко ключа му се отключва входната врата,щом не знаеш колко патрона имаш!?....
    Не си спомням какъв лимит сложих, мисля че 5 000 лв. - застраховката не съм я правил приоритетно с цел против кражба.
    За патроните не си ме разбрал - застрахователят, а не аз, не знаеше с колко и какви патрони съм, просто ми изплатиха щета за 2 патрона. Вратата ми наистина е с 2, но те не провериха дали не е само 1, просто си изплатиха щетата. Вятно, че за тях е важна сумата, а не броя на патроните, но бай Ганьо би се възползвал (ей така, да вземе и 1 резервен патрон на половин цена). Отделно можеше да съм с такива от по 4 лв., а те да ми платят такива по 50 лв. и т.н.

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Към коя и да е по-свястна врата (не от китайските дето се режат с отварачка), като се сложи четиристранно заключване с "чупещ" се патрон, плюс едно такова електронно резе http://www.sectron.com/bg/product/1184/dx200 вързано към аларма управлявана с дистанционно е предостатъчно да спре не само обикновените апаши , а дори и професионалисти.
    Mr.TECHNO и PSL харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Pat както винаги си с най-правилната преценка затова.
    Само че влизането със взлом отдавна не е на мода
    Влиза се с ключ, - ха познайте от къде ги взимат - информацията ми е от ключар.

отделно физическата охрана е 1лв/ден - слагат ти аларма , сот и има денонощна група. Идеята е да ги забавиш под 3мин.
    С методите на @Pat мисля че ще успееш.
    Въпроса е дали има какво да пазиш - вече битова техника се взима само от аматьори- Профитата които отварят за секунди търсят кеш и бижута и тук както каза @Kasap нещата са на оглед - каква е вратата , каква кола кара и др.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 12-01-14 в 21:42.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ТРябват ми интериорни врати!!!!
    От testow във форум Домашен майстор
    Отговори: 2
    Последно: 14-04-15, 17:05
  2. Преламинирване на ПДЧ врати
    От gogorog във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 07-10-11, 12:23
  3. Отговори: 0
    Последно: 12-08-09, 16:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе