Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 63
Like Tree5Одобрявам

Проблем с котки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Проблем с котки

брато, едната е в същия вход, в който съм и аз, като на всичкото отгоре имаме врата на входа...

аз бих и в леглото им налял валериан, че да видят, че мисълта трябва да предхожда действието, и че законът за каузалността не е само празно пожелание, ама аз ще страдам наравно с бабките...

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Още два грипа да минат и ще остане проблема само с котките.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Аз пък много се кефя на хора, които хранят бездомните животни и им се радват. Струват ми се много по-човечни от другите, демонстрирайки любов и към другите обитатели в града. Особено мацки, любителки на бездомни животни направо са си секси. Пред къщи редовно гледам сутрин ена мадама с ено малоразмерно пумиярче на каишка, храни 2-3 котки в един ъгъл, а пумиярчето явно и то е любител на котките - нула омраза към тях.
    Мойта и тя си има 2 котешки храненика на терасата - когато огладнеят се появяват, а тя им говори на "мамо", радва им се, разпитва ги къде са ходили Те - доволни, че имат още един източник на храна, ако бездомниците им я оберат от казаните, а тя-доволна, че чисти само терасата от козина, а не цялата къща

FearMe, защо човек трябва да приюти вкъщи някакво животно, за да докаже, че го обича, вместо само да го храни, което удовлетворява и двете страни ? Така и така те са си бездомни и полудиви и очевидно нямат друга потребност, да не говорим, че начинът им на живот е резултат от изоставянето на прадедите им от стопаните им. Ако предлагаш да се изтребят, тогава същото трябва да се направи и с бездомниците, понеже правят същата, ако не и по-голяма мизерия с боклука като го разпръскват от кошчетата и казаните и смърдят много по-зле от котешка урина и събират матраци и парцали на "гнездо". Преди два месеца, гледам един, решил да си сортира бебешката количка, седнал на една пейка и мята през рамо стъклени шишета и др. в градинката, най безцеремонно...

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Аз не им се кефя, но ги разбирам. Останали сами. Внучета на стотици километри, деца големи, роднини на небето... какво да прави един възрастен човек в града?! Искат да бъдат полезни, но няма кой вратата да им отвори.
    Уличната котка е мръсно животно, няма две мнения по въпроса, но за да предприемеш такива действия все нещо сериозно трябва да се е случило. Мяука под позореца, буди детето, въргаля се в пясъчника му... нещо което наистина да те накара да разкараш котарака. Ако никое от тези не е факт - та нека живее животното... и то душа носи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Писах преди , ама няма кой да слуша. Смени Опела с Автомобил със силно наклонен преден капак , ако е по-висок ощем по-добре. Няма никакви проблеми с котки. . Освен , ако не реши да се завре в двигателното отделение на топло. Добре, че имам долна капандура, иначе може да стане салата от котешко
    На Техното на Рендето не му се катерят котки по предния капак. При мен пък абсурд . Мога да дам насочващи линкове за модели

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

моя милост е почитател на френския комфорт и се вози в Рено Лагуна, не знам откъде ти щукна, че съм от пернатата партия (орел)

те котаците се качват на гумите под калника на топло, ама и бързо бягат при звука на алармата

------------------------------

мисля, повечето ме разбрахте много погрешно

обичам животните, имам куче (макар и да не живее при мен в апартамента), имам отскоро дори и рибки (пак)

проблемът ми не е с котките, папагалите, кучетата и живите твари изобщо, а с тези десетина в частност

- предният ми капак е одраскан (многократно)
    - левият калник е одраскан (многократно)
    - повръщано е на предния ми капак (еднократно)
    - зад колата ми има купчини котешки ла..., извинете - изпражнения (изключително много)
    - котките дебнат вратата на входа от засада, чакайки храна (нонстоп)
    - колата ми е тъмна и явно се загрява най-много от слънцето през зимата, което я прави любима за свиване на топка в улея между капака и предното стъкло (през всяка слънчева минута)

извинявам се на всички животнозащитници, че ценя няколкостотин лева (евентуално за пребоядиване на капак и калник) и N пъти по 15 лв за автомивка (напълно реални) повече от 10-те секунди удоволствие на една баба, че 10 котки я използват за интересите си

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Потърси в ebay "cat stop repellent", "cat repellent", и т.н. Има решения и за пръскане и електронни с фотоклетки.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Монтирай си едно такова в колата ANIMALCHASER . Така съвестта ти ще е чиста и Бриджит Бардо няма да се разсърди .

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

щях да го коментирам още при предложението за кучегона по-горе, но точно на 5 метра по диагонал зад колата, до оградата на един двор, има 4 хъскита, които ще колабират от лай, ако включа подобно нещо, а горките животинки не са виновни с нищо

но ми се струва, че след взети от мен мерки, няма значение какви, бройката на котараците ми изглежда намаляла

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    но ми се струва, че след взети от мен мерки, няма значение какви, бройката на котараците ми изглежда намаляла
    Само временно....докато има баби които ги хранят ще има и котки под балкона.....
    Добре е да помислят за БАБОГОН...Хмм ще върши чудесна работа на опашката пред лекарският кабинет, че там е пълно с хипохондрички....

Ех ако имаше и ТЪЩОГОН...

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Добре е да помислят за БАБОГОН...Хмм ще върши чудесна работа на опашката пред лекарският кабинет, че там е пълно с хипохондрички....
    За боабаб и бабоеб съм чувал... Виж, за бабогон не съм.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    За боабаб и бабоеб съм чувал... Виж, за бабогон не съм.

Kasap
    , Бабогон е фазата след Бабоеб.

16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Темата не е подходяща за форума.
    Съгласен съм, че има проблем с бездомните животни в България и той трябва да бъде решен в генерално в кратки срокове, но не смятам, че това е право или задължение на участващите във форума.
    Има си държава за тези неща, лошото е, че е клапава...
    Затова е и нормално всеки сам да се опитва да решава проблемите си с помиярите. Но да коментира решенията в публичното пространство вече ми се струва пресилено и жестоко.
    Както и да е, затварям темата, не ми се струва редна, а и разплава излишни страсти.

17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: Проблем с котки

По молбя на kalcheff се отваря. Моля, не пристъпвайте отново границите

18. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с котки

Сигурно от страни изглеждам страшно двуличен тип-лицемер, щото по-горе съм се изказал в защита на гадинките, но приказката за стоте тояги на чужд гръб си е съвсем вярна. Сега, когато сърбам попарката на животните, които по-рано защитавах, осъзнах чуждото страдание след като се превърна в мое.
    ….В началото на тази зима, в махлата се случи нещо страшно. Някой беше вдигнал мерника на уличните котки и за месец всички просто се изпариха. Веднъж се разхождам наоколо и гледам трупове, по 1- по 2 бройки през 200 м. Сви ми се сърцето, еколог човек, природозащитник, бях стъписан от този котешки холокост. Друг ден котките от покрива, които моята хранеше внезапно изчезнаха и те. Изплашихме се сериозно. Не знаехме да ли и нашият полубездомен, кастриран котарак ще се завърне всяка една вечер. В един момент, когато съседка –коткар от неправителствена организация откри едната котка, която моята хранеше, замаяна, залитаща, спряхме да пускаме нашия навън – трябваше да избираме между свободата и живота му. Ветеринарите я приспаха, защото отровата бе нанесла непоправими поражения. Някой си вършеше пъкленото дело системно и ефективно, с хитлерова настървеност, престъпна потайност и професионална ефективност. Започнахме да се вайкаме, какво да правим. Някаква невидима сила мореше гадинките неумолимо. Знаехме само, че не е болест, а отрова. Но кой, защо?? Да разлепим съобщения на улицата с молба да престане? Да помолим съседи да следят за човек, който храни ? Да бе, направо на хората им направи впечатление промяната. Най-много злодеят да бъдеше почерпен за свършената от него добра работа. Както и да е, казват хората – всяко чудо за 3 дена, в нашия случай за 3 месеца, сега махлата си е пак бъкаща с живот, дължащ се на поколенията на котки - имигранти от други квартали на Варна. Тъпото е, че повечето жертви на зимното натравяне си бяха кастрирани и новите преселници отвориха работа на коткарите от махлата да ги излавят и кастрират наново, но пък ветеринарите намазаха от цялата работа.
    До тук добре. Всичко утихна, сякаш нищо не се беше случило.
    Пролетта решихме да стегнем една занемарена семейна вила до морето, за отдаване под наем през лятото, понеже кризата ни размаза сериозно мен и жената, ножът опря до кокъл и замириса на глад. Само бях чувал преди от Стария, че съседката по дворно място хвърляла храна на котките в нашето място. Купил си беше човекът някаква детска въздушна пушка, пиратки, оградата искаше да удължава… Не обръщах внимание на действията и приказките му, мислех си, че си бръщолеви старчески деветини.
    Когато преди няколко седмици започнах да ходя там, да поприготвям туй-онуй за лятото се шашнах. ПАЛЧИЩА ОТ КОТКИ, към 20 парчока прескачат оградата, изпоналягали на тревата, едни се търкалят по гръб, други си играят, гонят се. Не бягат от мен, освен ако не се доближа прекомерно. Върша си аз моята работа. Дойде трактор, изора двора. Търмъчих, заравнявах, сях трева, торих, валцувах, пръсках. Който саморъчно е правил морава ще ме разбере. Не знам дали морава ще има, но в момента има 500 м2 котешки тоалет. Гадовете не спират да се изхождат в рохката пръст. Копаят дупки с малките лапички, приклякат и ме гледат втренчено в очите най – нагло. Не ми стигат мравките, които тарашат семето, ами и котките доразвалят останалото. За капак, надвечер чувам едно „Писи-писи -писи“. – Комшийката им е приготвила вечеря. Настава див смут и започват да прииждат зверове от 360*, започва се едно мяукане, едно ръмжене. Пътьом към вилата се минава през малка горичка с храсти. Има някакви малки птички с оранжево на гърдите, други със зелено. А около нашето дворно място и около него какво намирам? – части от крила с перата, като че малки ангелчета са си загубили крилата, а всъщност това са останки от зловещи пирове. Веднъж боядисвам портата, в един момент чувам лай на съседското псе, и пак от същата посока се размърдаха клони и 7 парчета прескачайки междусъседската ограда, се втурнаха точно към портата. След миг половината беше в котешки пух върху прясната боя, другата половина с размазани следи от драпащи на хлъзгавото лапи. Пролетните котешки серенади не спират. Друг път бачкам си вътре по постройката и чувам ръмжене навън, вратите отворени. Отивам да погледна – пет парчета ми ръбат питката кашкавал, която бях оставил вътре на масата.
    Взех решение да направя нещо по въпроса, защото нямаше какво да се заблуждавам - можех да забравя за туристи лятото или в най-добрия случай щях да имам много главоболия. Направих най- глупавото, отидох при една от кварталните ветеринарки, дето само обезпаразитяват и кастрират домашните любимци. Казвам й че имам сериозен котешки проблем с 20 бройки на едно място, а тя ме накара да се засрамя, все едно съм си поискал от нея нещо друго. „Ние тук лекуваме котките, господине, а не ги убиваме!“ И защо да ги убива, като за едно рязване на топки взема по 35 кинта. За операциите да не говорим. Котките са дойни кравички, защо да си мори добитъка?! И колко парици бих прежалил, че да се навие, по стотарка на жертва, може би? Че тя само за едно кастриране ще вземе една трета от парите, утре същата котка като си навехне краченцето, коткарите ще й я занесат да я превърже, с малко повече късмет, съдбата пак може да бъде безмилостна към животното и да се наложи да има отново грижа от ветеринар.
    Познати ме насочиха към фирма за борба с вредителите, които по принцип тровят хлебарки, мравки и т.н. Говоря с професионалист:
    Слушай, имам проблем…
    Забрави, не може да се отървеш от котките.
    КАК БЕ!
    Ако изобщо я излъжеш да погълне нещо отровно, в моментът в който усети, че нещо не е наред, започва да повръща и нищо не става.
    Как бе човек, тази зима знаеш ли какво стана в махлата … …. …?
    Абе, да не е бил колегата от друга фирма, май имаше такава случка.

Разговор с „колегата“:
    Имам проблем…
    Слушай сега, еди кой си, познаваш го, нали, ни плати да прочистим района. Излиза много скъпо. Ама той може да си го позволи. Изтребихме ги до крак!
    Колко!
    Толкоз. Сега, ако искаш, може да си свършиш и ти сам работата. Обаче внимавай да не те види някой, че от екото ше ти таковат мамата. Незаконно е!
    Е то е наказуемо и да храниш котките, нали?
    Абе слушай какво ти казвам! Калват на трицонка – прясна или на бяло месо от пиленце. Никой да не те вижда, не хвърляй цялата примамка на веднъж, щото по-лакомите ще изядат всичко и нищо няма да стане. Днес малко, утре малко, вдругиден малко ... Използвай ръкавици и еднократни пособия, след това всичко увиваш във вестник, палиш и чакаш да изгори пред теб, никога не хвърляй в казаните, щото хората бъркат и ядат, да не утрепеш някой, eй!

Колко малък е светът (градът)…

Този пост е редактиран от kalcheff1; 10-04-14 в 21:36.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 10-04-14, 08:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе