Все си мисля, че някое куче "злостна" или ловна порода ще свърши повече работа-ротвайлер, ризен шнауцер, ердел териер, каракачанка, малиноа, Стафордширски бултериер и т.н. като "опикае" терена и сдави един два котешки бълхарника другите сами ще избягат.
И най-важното няма да си ти виновен, защото те са естествени врагове...Всичко се случва по волята и законите на природата ...
Само трябва много да внимаваш да не го отрови злобната съседка ...
моята белгийска овчарка гордо ги носеше на баща ми с прекършен гръбнак
35 килограма, мъжко, една от най-интелигентните породи... не прощава
какво да правиш, природа, както правилно отбеляза джъсти![]()
Е , да ...ама автора ще трябва да пази после и гостите от псетоможе и обикновен коферман да се справи с котките .....не е лоша идеята , но ще трябва и ливадата да пресади после
![]()
Аз не разбрах каква е "подправката" за прясната трицона и пилешкото месце?![]()
Съвет :
Котките са страхливи животни. Имам един такъв у нас - още му държи от канонадата от Нова Година
събираш малко пари за ефективни ( шумни ) фойерверки.
раздаваш им малко храна, за да се съберат.
Палиш фойерверките и се наслаждаваш на светлинното шоу, само че нито 1 животно няма да си убил или отровил, но скоро там няма да стъпят.
Давате ли си сметка, че в темата се търсят/дават съвети относно методика за извършване на престъпление (според българското законодателство)?
Много бих се радвал, ако нещата можеха да се уредят „законно“, по волята Касапова. БЕз ама абсолютно никакви нарушения. Има си еко отдел в съответния район, където е дворното място, който обаче се чудя какво прави. Въпросните комшии са си направили автоморга-вехтошарник- неазконно сметище пред тяхното и навлизащо и пред нашето дворно място от около 100 м2 и то си съществува от около 15 ина години. Мръсният им канал не е в септична яма ПО ЗАКОН, а излиза от двора им , продължава по диагонал, като навлиза в територията пред нашето дворно място, след което, след около има-няма 200 м тръбата се превръща в едно малко каналче двишещо се под наклон, по което плуват нечистотиите, барабар с корабите, за да се изсипе мизерията в дерето. Лятото става ад. Ьтова с канала пък си е от както свят светува. Нали разбираш, Касапе, че ПО ЗАКОН трябва да им напукат задника от глоби. Да ама не. Мился , че има и глоба за безразборно хранене на котки. Станало е дума в еко отдела за сметището/вехтошарник от други съседи, на които не им се нрави картинката и отговорът е бил „Чакайте да започне кампанията Да изчистим България за един ден“ От 15 годинки чакаме, Касапе… В града, пред къщи бях видял някаква баничарка за ловене на безстопанствени животни. Предупредих ги да не хванат сив котарак, че не е бездомен, а отговорът беше „Ааа, спокойно, с котки още не се занимаваме“ Няма кой да се занимае с проблемите ни, Касапе, няма. Няма надежда, ако не си плюя на ръцете, селянията и простотията ще победи. Много ми се иска да живея в правова държава, а не в псевдо държава, ама не.
Твоето животно, дете, автомобил или поведение също пречи на някого.
П.С. Относно любовта ти към закона, може да се съди от по-старите ти постове.
П.П.С. Самият ти отглеждаш животинче и му трепериш, но не би ти мигнало окото да отровиш чуждо хайванче.
offtopic /почти/
касапски, никът ти противоречи на хуманната ти позиция, а и винаги ми е навявал мисли за:
https://www.youtube.com/watch?v=ICvV83ZkD_E#t=28
нещо общо?![]()
добре де, винаги ми е било чудно как последователи на най-миролюбивата и анти-реактивна масова религия съвместяват възгледите си с неизбежно необходимата агресия на живота в западната цивилизация
едно е да си Сатиш Кумар, друго е да си бачкатор в България...
казвам го с цялото признаване на правото на всеки да вярва в каквото си иска, без обаче и да не крия, че малко ме учудва реваншизма в горното ти пожелание, което не би правило чест на един джейн-монах, при все че знам, че не си такъв де ...![]()
Абе имам едно питане - кои са по-опасни за здравето на човека? Котките или плъховете и мишките по мазета и канали?
Някой ще ми посочи ли публикация за човек (баба, детенце) нападнато от котка? Скоро четох пак за един случай на старица, почти изядена от питбули...
Е?