Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 94
Like Tree4Одобрявам

Как човек да бъде оптимист за бъдещето на човечеството, когато...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Как човек да бъде оптимист за бъдещето на човечеството, когато...

Друг беше смисъла на "още"-то - че фокуса не е в разпределението, а в създаването.
    Подвел си се по това, че го кръстих "още" и правиш нелогични коментари.

Tommorow,
    Съгласен съм с примера ти, но все пак е само това пример.
    Има и други примери.
    Например мога да си оптизирам транспортната схема на товари от Украйна за Македония - вместо претоварването от кораби към ЖП да е във Варна или Бургас, то да е в Русе. Познавам хора които точно това направиха преди 15-години (стоката беше някакъв химичен продукт с борсови котировки), постигнаха оптимизация 2$ на тон откъм транспорта, прекараха достатъчно на брой тонове и станаха милионери от тази оптимизация.

ПП.
    И едно такова уточнение - никъде в темата не съм казвал, че съм преуспял. Вие ми го лепнахте покрай примерите. Колко точно съм успял и в какво - считам че това е лична информация и не я казвам публично.
    Това което казах за мен може да се обобщи така - предпочитам индивидуалното израстване отколкото общественото. Считам, че ако има индивидуално, ще има и обществено. И обратно - ако няма индивидуално, едва ли ще има обществено. Това най-последното изречение не го казвам аз, а историята.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Аз например се чувствам истински щастлив и доволен когато съм полезен с нещо и помагам на хората около мен. Щастието и удоволствието от живота са истински когато са споделени.... поне за мен.
    Ако преобладаваха хората, споделящи това мислене, аз бих станал оптимист за бъдещето на човечеството.
    Не слагам себе си в тази група не от някаква шибана скромност, ами просто защото съм се нагледал на хора, нахлупващи "кутии" на главите си, когато изкарани от собствените им батаци, могат да подадат ръка на друг в нужда!

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Спокич ;-) Наясно съм, че както в този така и във всеки друг форум преуспели хора не пишат. Но виж в парламента и политиката всеки декларира 100+ килолева от нетрудови доходи ( извън заплата ) всяка година + по някой апартамент годишно тук и там в престижни квартали.... Да разбирам ли, че ни управляват правилните хора???!!!! Преуспели...след като някой плаща за консултантски на Лъчо Вертуто 135к хонорари годишно значи е голяма работа и...преуспял... не ме разсмивай...в нашата действителност в думата преуспял трябва да се запази само "пре"....преебал звучи много по адекватно. В нашата действителност ако познаваш правилните хора или си бил на правилните постове и длъжности лесно ставаш преуспял...
    скорошен пример:
    http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D0%B8...ews196574.html

http://offnews.bg/index.php/94590/mi...e-e-milionerka

Ето защо мисля, че в теорията ти няма нищо адекватно, no offence.

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Не знам дали в момента са правилните.
    От много време надушвам нещо много гнило в политическата система (сега пак ще ме емнете за топлата вода), точно както и в банковата система. Не съм привърженик на революциите, но определено и при двете е нужно (спред мен) нещо революционно, някаква революционна промяна. Никак не съм навит в банковия сектор да се реализират такива големи печалби, нито пък големи печалби при политиците. Не казвам, че политиците не трябва да са добре платени, но именно да са платени, т.е. трябва да се изживяват като наети, а не като бизнесмени.

А относно въпроса ти - ако сменим тия хора с например други "неуспели" извадени току-що от гетото или някоя забутана паланка, ще бъде по-лошо. Или пък да ги сменим с някои популисти, които в личен план са пълен провал - определено ще е по-лошо. Ще изпочупят и малкото действащи добре механизми.

ПП.
    А за статиите за бившата пиарка - не че я защитавам, но няма никакви показани доказателства срещу нея в двата материала. Има само предположения. И има страшна воня - дали е от пиарката, дали е от журналистите, не става ясно. Може журналистите да са извадили лайномета по някаква конспиративна добре платена причина - все пак не са посочили (все още) никакви доказателства за вина, а само съмнения и предположения.
    Надявам се истината да излезе наяве скоро и виновните (ако има такива) да си получат наказанието.

ПП2.
    Редактирал съм се без да забележа че си писал след мен, извинявай.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Не знам, честно....знам само, че всичко това което се случва в България през последните 25 години е грешно. Устоялите на 500 годишно робство са се свили като мишки и всеки гледа....собственото си преуспяване, което всъщност аз наричам оцеляване. Нямам нищо против капитализма. Но нещата трява да се случват закономерно а да не зависят единствено от това на кои телефонните номера са в контакт листата ти. Делавераджия ражда ( създава ) единствено делавераджия....така както от уличен помияр расово куче няма да се получи а просто поредния помияр и ( както се пееше в една песен от соца ) и така до края на света...

доб: ха, миткос, кой някога си е получавал заслуженото бре в тая държава. С кой съд да стане това? На украинците еваларка им правя, че осъдиха оная с въжетата на главата Тимошенко ли беше и не си промениха решението независимо от натиска на останалите държави.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Не че се хващам за думата ти, @Tommorow, но това за далавераджията и помияра, мисля, че колкото е вярно, толкова е и крайно като твърдение. Както и да е! Примерно ги забравим, като неперспективни елементи. Остават редовите трудещи се, образовани и възпитани да предадат ценностната си система на потомството.
    Добре, ама младите не искат да се заробят в години бач, кредити и борба за ляба, докато постигнат желаният стандарт на живот, ами го искат колкото се може по-скоро. И хоп - подобно на една приказка за стълбата, хванали пътя нагоре с лакти и колене. Дали "горе" ще си останат пак същите хора - пълни с надежди, готови на всичко дори и на бой? Едва ли!

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Добре, че се хващаш за думата ми, @raziel66 а не някъде другаде Шегичка....Като стана дума за смях....Допреди малко четох "из делниците на един луд" - така не бях се смял скоро: препоръчвам на всеки този различен поглед към нашата действителност.
    http://offnews.bg/index.php/95522/iz...d-20-24-avgust

всички делници тук
    http://offnews.bg/index.php/author/tfilipov

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само искам да опресня речника ви

моля, заменете погрешната соц-дума "връзкарство" или "шуро-баджанащина" с правилния й капиталистически, следователно ПРАВИЛЕН и политически коректен, изпълнен с положителен, а не отрицателен смисъл, термин "нетуъркинг"

майтап няма!
    Този пост е редактиран от FearMe; 19-03-13 в 18:40.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Как човек да бъде оптимист за бъдещето на човечеството, когато...

Tired of Bronco Bamma and Mitt Romney - YouTube

Чудя се кое е по-страшното. Дали, че са докарали детето до там, дали това, че майка му го е заснела и качила или че 5 млн. човека са го гледали.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

с оглед последните събития в България и света отново вдигам тази тема...

след като на 12.12.12 дойде краят на света, се оказа, че не било краен край, а край на "лошата епоха" и идването на "добрата епоха", пълна с просветление, добрини, мед и масло по тръбите на ВиК-то, както и точно 220 волта по жиците

вярвалите в края бяха разочаровани, за сметка на вярвалите в новото начало

краят на света обаче си настъпи със страшна сила не за целия свят, а за самозапалилите се, за застреляните мангали от бивши военни-психопати, бременни биваха душени и хвърляни да умрат в шахти, наводненийца пълниха къщи до средата в далечния изток, а в близкия юг се обмисля секвестиране на "житцето" на спестовниците...

идеално начало на една "по-добра епоха"

радостен съм само, че в този форум сме една НЕпредставителна извадка на населението, както българското, така и световното

ще си призная обаче един "грях"
    и преди съм казвал, че смятам 95% от хората за глупави. осъзнах, че съм грешал - 99% от хората са тъпи!

поздрави на всички с (ако си сдържате газовете, докато вечеряте, не гледайте това) : Харлем шит
    Aleksandars одобрява това.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

??????????FearMe,много сложни мисли бе ,как ги формулира?....Абе,да не си гледаш саксийки със зелени растения у вас!?....Майтап бе Уили,не се впрягай!!

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

както и друг път съм казвал - търпимостта ми към почти всичко е почти безкрайна, с изключение към тъпотата

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    както и друг път съм казвал - търпимостта ми към почти всичко е почти безкрайна, с изключение към тъпотата
    Е, то при такава позиция и при толкова тъпотия наоколо винаги трябва да ходиш натопорчен....

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

щом започнал, ще продължавам да ви мъча:Децата на България ШОК И УЖАС
    Mr.TECHNO одобрява това.

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Тука виждам няколко циганета,тях ги изключвам....Тези изчадия никога няма да влезнат в нормалното русло!Но все пак не мисля,че ВСИЧКИ деца са такива!Там където семейството си е на местото,със сигурност ценностната система на подрастващите не е такава!Но наистина,и моралните и социалните критерии са до безкрайност изкривени,объркани и ...дори отиват към разюзданост!Но не само в БГ е така,дрогирани,пияни и ошашавени хлапета има на всякъде!То като,че ли в целия свят нещата вървят на изчанчване!......
    krasi977 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 03-06-14, 07:35
  2. Отговори: 1
    Последно: 06-06-09, 00:38
  3. Необичаен феномен споходи човечеството
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 04-05-06, 11:34
  4. Нов сайт за енергиите на бъдещето!
    От Sevar във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 17
    Последно: 08-10-03, 11:32
  5. Субтитри за Завръщане в бъдещето и...
    От msan във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 18-10-02, 11:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе