За зглобяването на това чудо ми трябват M3-16 болтове. Продават ли се такива в БГ или с какво мога мога да ги заменя?
http://www.zigifly.com/index.php?pag...id=27&vmcchk=1
Google Пита ли, за питах и за 3 секунди имам над 10 резултата. Това е за Винт
Продават се във всеки по-сериозен магазин за крепежни елементи.
Също така и за болт
http://www.tme.eu/bg/katalog/?art=M3X16/D965
Да не си се сдобил с "малинката"??? Вероятно си първия в БГ! Колкото до болтовете и винтовете - доста хора не правят разлика между тях. Но разлика има - болтовете ги завиват с гаечен ключ, а винтовете - с отвертка. Така че търси винт М3х16. М3 е размера на резбата, а 16 - дължината в мм.Първоначално публикувано от Yasen6275
Абе Mr.TECHNO тия винтове от линка ти да не са ги дялали от марсианско злато, че са толкова скъпи??? Баси - 11.00лв за бройка!!!
дадох само пример за картинката.
има ги във всеки магазин за крепежи.
Бе питах аз ама като не разбирам отговора.
Това което аз знам за разлика м/у винт и болт е че първото се задържа в материала смо на триенето, а второто има задължително гайка.
Начи всичко с гайка с подходящи размери върши работа.
Иначе да. сдобих се. От една страна е супер машинката. Плейва видео 1080п, ползва се като неттоп.
Нещото което не ме кефи е че не може и двете с един и същи "софтуер" да стане. Тоест ми трябват 2 сд карти за да пробвам едно или друго. Другото лошо е че трябва да се забрави за какъв да е флаш. Просто за гейовете о адоб няма да портнат за този процесор.
//уф ма съм заплес. Сега видях какво съм писал за заглавие.
@ Yasen6275
А тая кутийка къде я има и колко струва?
Не е дебелината, а размера и вида на резбата. М означава, че е метрична резба, 3 е средния диаметър. Ако измериш едно винтче с шублер, ще ти покаже повече от 3мм. Дебелината (диаметъра) на цилиндрично тяло се бележи с Ф. Когато имаш означение Ф3, това означава, че имаш кръгово сечение с диаметър 3мм.Първоначално публикувано от jonov
ВИНТ + ГАЙКА = БОЛТПървоначално публикувано от Lupus
ЧУК+МАНГО=КАНГОПървоначално публикувано от botev4o
Хайде стига сте писали глупости,а?
Който не може да разпознава крепежните елементи, нека отвори каталога и ще види кое как се казва, как изглежда и на кой стандарт отговаря: http://fastenersbg.com/files/45719504.pdf
Ама то и линкът, който си посочил, както и всички материали по темата в нета, сочат точно това, дето е написал botev4o.
Иначе се оказа, че и аз съм имал грешна представа за понятията, аз си мислех, че самонарезния винт е винт, другото е болт.
Хммм, не зная за теб, но аз още от 4-5-годишен знаех какво е болт. Баща ми е шлосер-инструменталчик 9-ти разряд, вкъщи има дебели справочници (български и руски) за металознание и машиностроене, а аз самият малко след 2000-ата съм работил две години във фирма за производство на метални конструкции и крепежни изделия, след това допреди година се занимавах 10 години на частно с проектиране на различни метални конструкции и сглобки, така че няма да е лошо, ако бъдем малко по-предпазливи с окачествяванията, преди да сме си сверили часовника.Първоначално публикувано от Lupus
ОК Готов съм да се извиня, ако извадиш копия от справочниците с определения за винт и болт и че "ВИНТ + ГАЙКА = БОЛТ". А щом си работил метални конструкции ето една проста задача. Имаш масивна метална плоча с пробити отвори и нарязани в нея резби. Кум нея трябва да закрепиш детайл само с отвори и крепежни елементи с резба и шестостенна глава. На разположение имаш гаечен ключ.Как се наричат крепежните елементи?
@etg, Дай пример от каталога за нещо, което се завива с отвертка и се нарича болт и нещо, което се завива с гаечен ключ и е кръстено винт.
Като имаш път към Пловдив някой път, си добре дошъл да дойдеш вкъщи и ще ти дам да ровичкаш из справочниците, за да намериш сам това, което търсиш. Нали не мислиш, че ще губя от своето време за това!?
А това за отвертките и гаечните ключове, от които зависело, дали един винт е винт или не е винт, е добър хумор, но далече от истината.
Ето за какво е полезен нета , научих нещо полезно - аз си го представях като М3 = 3мм и 16 дължина в мм .Първоначално публикувано от LupusИ това е якоПървоначално публикувано от Lupus