Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 42

Какъв е този винт и има ли почва у нас?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Re:Какъв е този винт и има ли почва у нас?

@Lupus Да, този документ е потвърждение на твоята теза, в грешка съм. Погледнах го в началото само и видях елементите с гайки и без, и от там се обърках. Иначе има няколко елемента, описани като винт с шестостенна глава, но може да се допусне, че е грешка. Но това не ми променя мнението, че botev4o е прав.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    Като имаш път към Пловдив някой път, си добре дошъл да дойдеш вкъщи и ще ти дам да ровичкаш из справочниците, за да намериш сам това, което търсиш. Нали не мислиш, че ще губя от своето време за това!?

А това за отвертките и гаечните ключове, от които зависело, дали един винт е винт или не е винт, е добър хумор, но далече от истината.
    Не съм и допускал нито за минута обратното. Просто там няма нещо, което да потвърждава тезата ти. А че не е хумор, а най-простото и достъпно за хората различие между болт и винт можеш да се убедиш и сам от определенията за болт и винт и с какво се завиват и развиват. Обърни внимание, че болт с шлиц по правило няма и винт с шестостенна глава - също. Има изключения, но те не отменят правилото, а са по-скоро уникални за конкретно приложение.

http://www.krepmarket.ru/techcatalog/515.html

И още нещо - от хумора на механиците:
    1. Винт, забит с чук държи по-здраво от пирон, завит с отвертка.
    2. Правило за натягане на гайка - "навива се до скъсване и четвърт оборот обратно".
    3. От норматива - "Завиване крива гайка на терсене място - 8 часа"
    4. Правило от приложната механика - "Не го насилвай, вземи по-голям чук"

4. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Единствено от желание да не се самозаблуждаваш повече реших да загубя десетина минути в ровене по кутии за ето това:

http://img825.imageshack.us/img825/3...vintologiq.jpg

5. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от etg
    @ Yasen6275
    А тая кутийка къде я има и колко струва?
    Не съм я купувал. Нарязаха ми я от плексиглас. Дизайна го има в края на блога който съм дал.

@Lupus Доколкото те разбирам, най-добре да хвана шублера да измеря какъв винт/болт ми трябва и да отида в железарията да си намеря нещо подходящо.

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    ЧУК+МАНГО=КАНГО
    Не трябва ли да има длето във формулата? или викаш те и без длето се справят.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Yasen6275

@Lupus Доколкото те разбирам, най-добре да хвана шублера да измеря какъв винт/болт ми трябва и да отида в железарията да си намеря нещо подходящо.
    Така е! В Бриколаж ги има. Бях преди 2 часа там. Аз си търся 20бр М3х10 из "Младостите" вече два дни и не намирам.... май ще се ходи на Сливница и Раковска....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345721397[/time]_________________________________________________

Единствено от желание да не се самозаблуждаваш повече реших да загубя десетина минути в ровене по кутии за ето това:

http://img825.imageshack.us/img825/3...vintologiq.jpg
    Имаш 15 мин бонус да си оправиш грешките!

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Така че търси винт М3х16. М3 е размера на резбата, а 16 - дължината в мм.
    Lupus, на снимката е болт, а не винт, но Yasen6275 може да сложи и винтове.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011

На снимката е показан винт, а някой незапознат какво е "болт" е дал приноса си за развитието на смехотерапията като изкуство. В самия стандарт DIN 912, характеризиращ този тип винтове, пише "socket head cap screw", т.е. "винт със скрита глава".

10. Тук е от
    Aug 2006

А къде ти я нарязаха ? Че аз за моето Raspberry Pi си изрязвах една на ръка, ама не стана особенно добре .

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Аз живея по-просто - болт = метрична резба, всичко останало е винт. Явно не е правилно, но ми помага да отделям повече време за други екзистенциални проблеми

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от sun4o
    А къде ти я нарязаха ? Че аз за моето Raspberry Pi си изрязвах една на ръка, ама не стана особенно добре .
    9 Блок на ТУ. Много отзивчиво момче. Нямаше непрозрачен материал затова съкратих часта със световодите и надписите под тях. С гравирането на останалите надписи ми излезе 15 лева.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

На снимката е показан винт, а някой незапознат какво е "болт" е дал приноса си за развитието на смехотерапията като изкуство. В самия стандарт DIN 912, характеризиращ този тип винтове, пише "socket head cap screw", т.е. "винт със скрита глава".
    Ами ето - сам се убеждаваш до какво води неразбирането на терминологията! Ти на кого би повярвал - на стандарта ли или на "юнака" писал текста от горната снимка?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2011

На юнаци нямам вяра Имам предвид юнака, съставил интернет страницата.

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

[img width=434 height=600]http://s58.radikal.ru/i161/1202/e8/6c2112f15fb3.jpg[/img]

17. Тук е от
    Aug 2006

9 Блок на ТУ. Много отзивчиво момче. Нямаше непрозрачен материал затова съкратих часта със световодите и надписите под тях. С гравирането на останалите надписи ми излезе 15 лева.
    Ама фирма ли е някаква това,че да знам какво да търся като отида там ? Или просто да питам кой реже плексиглас .

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

На какво ти я рязаха? На CNC някакво или с лазер? Май ми хрумна, че в магазинчето под зала 1 до първи корпус може и да има винтчета каквито търсим. Аз от там съм вземал разни дистанционни втулки.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какъв е този модел - RAS-2886DX
    От airborn във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 4
    Последно: 03-08-12, 16:39
  2. Какъв ще е този бизнес, който ....? (help)
    От freelancer_bg във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 25-10-06, 11:17
  3. Какъв е този уред на ELITE?
    От Cko във форум Електрическо отопление
    Отговори: 6
    Последно: 31-08-06, 09:28
  4. КАКЪВ Е ТОЗИ ФАИЛ OGM
    От div4o999 във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 05-09-04, 21:09
  5. какъв е този фаил *.src
    От zoro във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 24-07-03, 18:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе