Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41
Like Tree6Одобрявам

Диета - Препоръки при наднормено тегло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Диета - Препоръки при наднормено тегло

estqwerty, още от времената, когато ходех активно в залата, повтарям едно и също - "не е важно колко ядеш, а колко гориш"

затова и въпросното сваляне на тези 10-11 кг (преди 3 години, когато вече не съм толкова активен във "вдигането") беше резултат не от някакви ограничения в типа, а в количеството

много ме радват хора като една позната, която сподели във връзка с отслабването ми следното:

"тя: как успя?
    аз: намалих количеството.
    тя: ааа, аз не мога. като видя вафла и не мога да се удържа.
    аз: тогава тренирай
    тя: ааа, мързи ме
    аз: тогава остава вариантът с брадвичката, защото трети рационален вариант за отслабване няма"

P.S. никога не съм бил 100+

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В младите години ядях страшно много, но и спортувах страшно много. По 3-4ч. дневно почти всеки ден - тенис и баскетбол или футбол. Държах 72-75кг. На 25г. претърпях много тежка контузия на коляното (разкъсване на няколко връзки) по време на официален баскетболен мач (за влизане в Б група). Бях опериран и сериозно обездвижен за 10-на месеца. Станах над 100кг. От тогава все опитвах да намалявам с много тренировки, но увредените колена (и другото от претоварване) ме докарваха до нова контузия. Стигнах до 104кг. при сравнително не висок ръст. В началото на 2008г. реших да сменя подхода. Спрях напълно всички зърнени и тестени храни - хляб, тестени закуски, пици, спагети, всичко сладко, газирани напитки. Само вода, месо и салати колкото си искам. Тренирах на кростренажор по 30мин., коремни преси и после като свалих първите кг. отново и тенис и футбол. Почнах да свалям по 5-6кг. на месец и за периода Февруари-Май 2008г. свалих 22кг. Юни още малко и почувствал се лек, взех отново да тренирам по 4ч. дневно - совалки, коремни преси и 2ч. футбол или баскет. От претоварване за съжаление пак направих контузия. Отделно рязкото отслабване доведе до срив на имунната система и изкарах и един Херпес Зостер. За моя радост след контузията и вече много умерено трениране (само тенис 2-3 пъти седмично), запазвайки само същата диета успях да задържа ниските кг. за 1.5г. Всичко отиде по дяволите след първия Ол инклузив, на който взех да ям по старому и качих наново първите няколко кг. Това отключи порочния кръг и отново развалих трудно придобитите добри хранителни навици и работата пак отече. Сега се мъча уж с тенис, но не става. Минеш ли една граница на възраст, тегло и имаш ли предразположение към напълняване само с тренировки не става. Вече не можеш да издържаш на нужните големи натоварвания и си трябва и диета. Виж само с диета също не знам дали ще стане. Поне при мен не вярвам. Умерено съчетание и от двете е правилния избор.
    Той одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Движението му е майката. Когато влязох в казармата преди години такова ядене падаше, каквото никога не бях правил през живота си и сега не правя разбира се. По три пъти на ден по половин хляб на хранене. Отделно по него време храната в казармата беше достатъчно като количество и качество, разнообразна, месо, риба и т.н. Обаче от 24 часа в денонощието 20+ си на крак и търчиш нанякъде. На клетвата се качих на кантара и бях свалил 2-3 кг за 40 дни. Друг начин при който се сваля е еднообразната храна и който изпитах в казармата по стечение на обстоятелствата. Пратиха ни да охраняваме три вагона със снаряди на товарна композиция през цялата страна минахме за около 4-5 дена. На трима човека ни дадоха един чувал с типов хляб и един кашон русенско варено. На гари слизахме само да си пълним вода, нямаше възможност да си купуваме друга храна. Тези пет дена ние освен да се тъпчем с хляб и консерви друго не правехме, по 5-6 пъти на ден и накрая се оказа, че съм свалил около 2 кг. Някъде после четох, че когато храната е една и съща дълго време се отслабва, въпреки количеството. И разбира се това не е в никакъв случай полезно за здравето.
    Склонен съм към напълняване и килограмите ми винаги се движат нагоре-надолу. С напредването на възрастта все по-рядко надолу Когато бях на двайсетина години 7-8 кг си ги свалях от раз за две седмици и влизах във форма, а сега със същото усилие ги свалям за два месеца. Това естествено ме демотивира и не успявам да вляза във форма.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005

За съжаление не става само с движение. Занимавам се със земеделие и лятото е голямо търчане. За няколко години наблюдение съм забелязал, че зимата и лятото разликата е 5 кг. Зимата качвам до 117-8 а лятото свалям до 112-110 като последното е с доста зор. Хватката е да не се тъпчеш яко като седнеш да ядеш. Аз не мога - наяждам се и още ми се яде и почвам да се тъпча. Не яденето на хляб и тестени изделия помага до някакво положение но аз просто не мога да свикна - ако не ям хляб все едно нищо не ям. Това с диетата е индивидуално при всеки затова е добре да се консултираш с подходящите хора за това а не да правиш екшъни някакви и да влошиш още повече положението. Смисъла на диетата е не само да отслабнеш Х кг. за У време а и да се задържат след това а това става със система която си е индивидуална.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Ми то един мъж като няма 100 кила,той не е мъж,не може да си тежи на мястото.,,За,, съм да има специален раздел във форума ,,+100 кг,,

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ужас... отбор свинчета сме
    Напълнихме рекламната тема, която оставих вместо да я изтрия със сланинките ни
    Той одобрява това.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от skromnia Виж публикацията
    Ми то един мъж като няма 100 кила,той не е мъж,не може да си тежи на мястото.
    Една стара, народна поговорка гласи, че под голям камък - голяма риба се крие.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

статистика за 2012.
    турбо нездравословна храна до тук /9 месеца и 1/2/:

2 пици - прекалено солени ги правят не мога да ги ям, но на 6 месеца ми се приисква поне да пробвам.
    4 биг мака /менюта с картовки и коли пълна програма/- колкото и да е вредно този сандвич кога мога го ям, има някаква химия която много ми харесва.
    5 пъти спагети - това ми е голямата болка , особено когато сам си ги правя, доматки от село, пресен босилек, качествени салами и прошуто ... болка болка.
    2 селски бройлера супер мазни. сега по селата и по гроздобери - но бабините манджи не мога да си изкривя душата да не ги ям, колкото и да са мазнички

през останалото време все гледам да не е мазно,солено или тесняно.

колкото до движението Феар е прав.
    опитвам се но изглежда е недостатъчно. въпреки че имам колело тази година и е голяма радост да го карам из града, а и извън, просто пустото му време все за нещо не стига.

като основен проблем - бирите...

а темата не знам какво са рекламирали но има какво да се каже.

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията

колкото до движението Феар е прав.

като основен проблем - бирите...
    Както каза някой по-горе, за всеки диетата е нещо индивидуално.
    При мен ползата от движението клони към нула, просто няма такава.
    А за бирите - убеден съм, че не е само при мен, а при всички... Бирата няма как да пречи на една диета. Според мен напротив, изключително полезна е, защото ти пълни шкембака, а има малко калории. Бирата има калории колкото натуралния сок...
    Човек не може да пие само вода, бирата осигурява необходимото разнообразие.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ако става дума за движение с краченцата, да, ползата е почти нулева

иначе индивидуалните разлики са в това, при кое гориш повече - дали при аеробните (тичане, колоездене...) или силовите (коремни и т.н.). колко ти е голяма мускулатурата, къде ти е сланината, каква ти е сланината.... всичко това се отразява на способа, при който я гориш по-ефективно

1 бира (500 мл) има калории горе-долу колкото 100 г месо (от по-диетичното), така че... не е баш да не се отразява на фигурата

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    estqwerty, още от времената, когато ходех активно в залата, повтарям едно и също - "не е важно колко ядеш, а колко гориш"
    И аз доскоро смятах това за единствения правилен подход, но се изумих от един различен режим.

Покрай мен вече 5-ма човека се захванаха по т.нар. метаболичен режим.
    Не съм задалбавал в подробности, но общо взето схемата е следната - правят ти някакви изследвания и ти назначават индивидуална диета. В началото количествата са сравнително малки, но в никакъв случай не се гладува. Яде се 3 пъти на ден през 5 часа, пие се по 2-3 литра вода и разни други като спорта е забранен през първия етап. Мисля че след един месец грамажите на храните се вдигат, но дори и през "гладуването" виждам, че ядат не по-малко от мен. Все пак аз никога не закусвам и много често пропускам и обяда. Ефекта беше поразителен. Осъзнавам, че сигурно звуча като от реклама на Телешоп, но тия хора за месец-два се стопиха. Говорим за по 15-20 кг. надолу.
    Диетата е трудна най-вече заради скъпите си и трудно намираеми съставки и затова че трябва предварително сам да си подготвяш храната за деня.
    Честно казано, бях скептик към подобни глупости и не вярвах как само от съчетаване на продукти, без никакво изразходване може да се отслабва, но вече съм убеден защото съм го видял с очите си.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

има 2 такива диети, които работят

едната е описаната от теб, тя стана модерна преди около 5-6 години, дори знам как и от кого тръгна всичко, но това е друга тема
    другата е разделното по дни хранене (редуват се дни с отделните групи). яде се нормално, но действа

но това са специфични и много пространни теми, за да бъдат покрити само с 1-2 поста по 2-3 изречения...

16. Member
    Тук е от
    May 2010

М да и аз да се включа в дискусията Лятото минах 100 кила. След много четене на сайтове и т.н. стигнах до извода, че единствено правилно хранене е ВМНВ (високо мазнино ниско въглехидратно). На този адрес има събрани филмчета на български. Може да гледате в youtube лекция с научна обосновка защо не трябва да се храним с въглехидрати.

Аз самият вече почти 3 месеца след като почнах да се храня без въглехидратно съм свалил над 20 килограма, чувствам се много добре. Най-големия плюс за мен е кръвното налягане, преди 130-180 ми беше нормалното кръвно, имах болки в тила, мигрени и т.н., сега съм в нормите и не съм имал такива.

17. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Виждам възможностите за запазване на тегло "в нормата" по три начина, при положение че повечето от хората изразили мнение нямат касмет да имат гени, които да им позволяват да се тъпчат без последствия.
    1. Баланс между хранене и движение - нещо малко възможно на практика.
    2. Глад и липса на движение-любимия начин за отслабване на мацките, който им върши временна работа.
    3. Ежедневие, изпълнено с физическо натоварване и хранене без задръжки и ограничение.

Скептик съм относно дълготрайния самостоятелен ефект на всякакви видове диети заради това, че ако липсва промяна в начина на живот, тялото ще се върне към предишната си физическа форма, отговаряща на неговото ежедневие.

Това с наливането с вода през деня не е добро хрумване, каквито и митични целебни свойства да се приписват на нея - дискомфортът надминава плюсовете, особено зимата.

Много отдавна бях мярнал една американска книга, чието заглавие гласеше "Яж, пий (неалкохолни напитки), бъди дебел и щастлив". Тогава това ми прозвуча много глупаво, но сега, в настоящето, като че ли го приемам. Алтернативите ми са да не вадя цигарата от устата.
    И аз съм заковал 115 кг на 1,80 височина. Откъм здраве, гледам да мога да издаянвам един час в свински тръс в парка и се надявам това да ме държи далеч от инфаркти и други заболявания на сърдечно-съдовата система. Всъщност, освен разплуто тяло и риск от сърдечно-съдови заболявания при липса на раздвижване не виждам някакви други проблеми от злоупотребата с храна, при умерено затлъстяване. Далеч повече ме плашат ефектите от системната консумация на алкохол и тютюнопушенето.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 19-11-12 в 17:02. Причина: допълнение

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

вариант 2 си има дори име - скинифат (skiny fat)

това е, когато теглото ти е малко, защото не ядеш, но пък нямаш кьорав мускул под кожата, и понеже все нещо трябва да имаш, това е отново мастни тъкани

който не разбира за какво говоря, да се огледа около себе си за кльощави мацки с целулит

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препоръки LCD 32''-37''
    От delirium във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 05-01-12, 15:22
  2. Отговори: 0
    Последно: 08-10-10, 18:29
  3. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 22:55
  4. относително тегло ??
    От obshtinska_mishka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 17-09-06, 01:35
  5. препоръки за HDD
    От ivo80 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 29
    Последно: 31-01-02, 23:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе