Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20
Like Tree3Одобрявам

Сагата "Виваком"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: Сагата "Виваком"

При мен въпроса е как е името на домашния ми любимец - ади намери го и прави каквото искаш..... Мога и джокерчи да ти дам - не е име нито на куче, котка,..... нито пък дете....
    кодове - ти таралеж в гащите слагал ли си си?

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ivan1 Виж публикацията
    С този роуминг само могат да спечелят, сякаш искаш да теглиш пари от банка, че да те въртят. Ама така е когато навсякъде работят хора които не мислят , а изпълняват като папагали безмислени принципи. А това като ми го кажат обади се по телефона... да ти се свърши работата е най-голямата простотия, която измислиха мобилните ни оператори.
    Аааа, няма проблем ако искаш мога да се обадя от твое име и да ти активирам всички възможни услуги с 2 годишен договор!

Не е точно така - упълномощен съм от МОЛ-а с правата да представлявам, подписвам, подавам и получавам всички необходими документи и книжа от всички частни и държавни институции свързани с всичко, касаещо фирмата. В пълномощното не могат да се съдържат всички места, на които то ще потрябва, а и не е необходимо - по тази причина адвокатите и нотариусите формулират текста по този начин и мисля че разбират правото и законите малко по-добре от "специалистите" в офисите на "Виваком". Най-тъжното е, че дори и пълномощното да беше формулирано точно за тях съм абсолютно убеден, че отново щеше да има вдигане на рамене и отговор "Ами ние тука не можем, звънете на 123".
    Ти това пълномощно ползвал ли си го някъде скоро? Така наречените "генерални " пълномощни отдавна не се признават на много места - свързано е със сигурността - примери мога да ти дам колкото искаш.
    Опитай се да теглиш пари от някоя банка с такова пълномощно... или пък да го ползваш за покупко -продажба на недвижим имот. Тати ще ти купи колело, ама друг път....

Те явно и в офиса им не важат. Да се чудиш за какво са ни по принцип нотариусите...
    По-горе мисля че го казах много ясно - такава услуга НЕ МОЖЕ да се активира от офис - само с обаждане на 123.
    Този пост е редактиран от Pat; 03-09-13 в 23:56.

2.  

3. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    При мен въпроса е как е името на домашния ми любимец - ади намери го и прави каквото искаш..... Мога и джокерчи да ти дам - не е име нито на куче, котка,..... нито пък дете....
    кодове - ти таралеж в гащите слагал ли си си?
    Пак ще повторя - предварително установени "кодове" използват повечето банки зад граница за удостоверяване на титуляра по телефона. Въпроси за домашни любимци и момински имена не задават. Дали тези банки са по-глупави?

Съгласно законите на РБ всяка една фирма със създаването си е задължена да спазва законите на държавата. Нотариално завереният документ е официален документ съгласно закона - излиза че Виваком нарушават точно тези същите закони. Персонала в офиса не ми заяви, че пълномощното не е валидно, просто ми казаха, че не могат да гарантират за него пред колегите си по телефона. Т.е. прехвърлиха им топката на тях - да се оправят. Колегите им от своя страна пък явно не поискаха да носят отговорност за нещо, което не са виждали. И решиха да си зарият главата в пясъка. А ако имаха желание да свършат нещо можеха просто да поискат от колегите си да сканират документа и да го изпратят на юридическият си отдел за проверка. По-лесно е обаче да се направиш на идиот и да повтаряш заучените от обучението фрази като папагал, докато клиента те напсува и се откаже.
    Не е нормално в голяма компания като тази никой да не знае как да реагира когато се донесе пълномощно и не говори никак добре за компанията като цяло. Между другото пълномощното ми дава и правото да прекратя договора с Виваком ако реша - нещо, което се прави в офиса на място. Да видим какво се получава - в офиса имат възможността и правото на основата на пълномощното да ми прекратят договора, но не могат да ми пуснат роуминг на телефона? Без коментар...

- - - - - - - - - -

Ти това пълномощно ползвал ли си го някъде скоро? Така наречените "генерални " пълномощни отдавна не се признават на много места - свързано е със сигурността - примери мога да ти дам колкото искаш.
    Опитай се да теглиш пари от някоя банка с такова пълномощно... или пък да го ползваш за покупко -продажба на недвижим имот.
    Преди седмица-две със същото пълномощно съм подал и взел кадастрална схема и данъчна оценка на земя точно с цел продажба. Проблеми не е имало, както нямаше проблеми и в БУЛСТАТ.

Нотариално завереният документ точно затова е "нотариално заверен" - има си начини да се провери истинността му. Но на никой не му се занимава. И точно в това е проблема.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Въпроса не е в истинността а в това за какво точно съм упълномощил даденото лице/а. Изрази от рода - "за всичко", "навсякъде" др. подобни са най малко правно неиздържани. Всяка една сериозна институция изисква в пълномощните да е изписано че лицето е упълномощено да представлява фирмата или лицето пред тази институция. Казвам ти го от опит.
    А данъчна оценка и кадастрална схема не е проблем да се изкарат - с тях не можеш да навредиш на никой, най-много да му направиш услуга защото това са платени услуги без последствия.
    Сканирано пълномощно няма никаква стойност, а и нали не смяташ че правният им отдел е създаден за да се занимава с клиенти....

5. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

А данъчна оценка и кадастрална схема не е проблем да се изкарат - с тях не можеш да навредиш на никой, най-много да му направиш услуга защото това са платени услуги без последствия.
    Опитай да изкараш кадастрална схема на името на друг човек без пълномощно да видим дали ще успееш. За подаването не винаги гледат, но с взимането ще имаш проблеми.

Пълномощното е направено от адвокат и в него никъде не се съдържат думите "за всичко" или "навсякъде". В офиса им не казаха, че не го признават и че не е валидно, а просто не пожелаха да си мръднат пръста. Има разлика.

6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Гарантирам ви ,че с пълномощно на което не пише - да послужи пред Виваком,Глобул или М тел просто нямате шанс пред, които и да е от операторите.Нищо че същото е нотариално заверено и пише да послужи пред всички органи и т.н.
    П.П. Ако съответно е споменат само един оператор ,а се мъчете да минете с него пред друг пак няма да стане.
    Този пост е редактиран от granity; 04-09-13 в 18:04.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. "Виваком в акция" или "Как не се прави" :)
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 11
    Последно: 26-11-10, 10:11
  4. БТК и "Вивател" вече са "Виваком"
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 11-09-09, 10:06
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе