Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55
Like Tree14Одобрявам

искам просто вашето менение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Отговор: искам просто вашето менение

чакайте сега да си направим една малка сметка, преди да продължим.

-1936 година се открива предмет в една от гробниците, на първата египетска династия
    - предметът е единствен. Друг такъв няма, нито еднакъв, нито подобен.
    - Не се знае, за какво служи
    - формите са му сложни, тригонометрични. Не само за онова време, ами даже и, за нашето
    - нямаме подробна информация, от какво точно е направен - мед, бронз, камък...
    - размерите му се цитират всеки път различно - 63х10, 67х10,40, 70х10, 70х10,70...
    - по него се виждат следи, от дълго ползване, както и голямо тъмно петно, във форма на пласт
    - предметът е изследван от група археолози, след което е решено, че не може да се определи, точно за какво е служил и може да се постави в музея, като култов, с коментар ваза, за лотос.
    - след време бил реставриран.

От тук на татък всеки може да си направи различни заключения.
    Mr.TECHNO одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    Няма как да е от камък, просто защото няма как да се издяла с длето, пък да не говорим, за сложните форми.
    Защо трябва да е дялано с длето? Според теб как са изрязвани обелиски от монолитни скали? А статуите Моаи? Със сигурност никое не е правено с длето. Вероятно това колело е служило за отваряне/затваряне на врата на дворец, килия, за вадене на вода от кладенец или пък за управление на някаква машина.
    Mr.TECHNO одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Малко прилича на фризби , но за какво пък му е дупката в средата?
    P.S. Първо ми дойде наум за новаторско винтово задвижване , но пък няма достатъчно площ за "засмукване"..., а и няма достатъчен ъгъл на заход.
    Този пост е редактиран от bisval; 30-01-14 в 15:35.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    - нямаме подробна информация, от какво точно е направен - мед, бронз, камък...
    Определено не е камък- метален е и ако се загледаш внимателно, ще забележиш че първоначално е бил съставен от 3 части:
    - втулката
    - външният обръч
    - основата с лопатките
    Ясно си личи спойката помежду им. Технологията за спояване на различни метални части същестува поне от 1300г.пр.н.е....като може и да е по-стара.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Може да не е от египетско време...може самия фараон да се е питал какво е това, което копачите са намерили. Ако след 5000 години изкопат тоя диск в руините на днешното време ще започнат да се питат - тия от 21 век за какво по дяволите са го ползвали това
    estqwerty одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Определено не е камък- метален е и ако се загледаш внимателно, ще забележиш че първоначално е бил съставен от 3 части:
    - втулката
    - външният обръч
    - основата с лопатките
    Ясно си личи спойката помежду им. Технологията за спояване на различни метални части същестува поне от 1300г.пр.н.е....като може и да е по-стара.
    колкото и да гледам - ти не си го виждал наяве нали , или искаш да оспориш това което са написали хората които са го виждали или тези които са го прибрали в музея ?
    Разликата между нас е че аз не споря за неща които не съм сигурен и за които са написали много източници - далеч по-компетентни и осведомени, че е от камък.
    А сега ми кажи на теб или на тях да вярвам.?

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

начи техно, ако той не го е виждал, аз съм го виждал във витрината, преди време. Преди да бъде реставриран. Христослав има правото, виждат се следи, като от запойки. Ама дали са такива не знам. Мене едно ме учудва много! Защо този предмет е реставриран, като не би трябвало да влиза в категорията на тези. Защото първо не се знае, за какво е служил и второ няма риск, от деградация. Така или иначе, сами виждате, че след реставрацията той шокира още повече с формата си. А защо са го реставрирали... хм един господ знае. Лично, без да съм паранояк бих се усъмнил, че може да е с цел прикриване на нещо.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Следите може да са от всичко и без да си го пипал не може да даваш крайно мнение , сякаш си го държал ( нямам теб в предвид ). Не си единствения който го е виждал , но пак казвам - гидовете казаха че е графитен а графита както сами знаете той може да има такъв отенък. И да, "вазата за лотус" бе най-котираната идея - ама това че те са си го помислили не значи че не е така.
    Не съм казал крайно че не е от друго , но масово се казва че е от камък, а все пак вярвам на екскурзовода.
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 31-01-14 в 17:23.

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@Tommorow
    идеята ти е много добра и логична. Нормално е да си зададеш такъв въпрос, като нещото не подхожда с останалата обстановка.

@daley
    няма как да не е с длето, ако слушаш онези разбирачите.
    Пример с Хеопс. Той е един от фараоните, на четвъртата династия, по определената хронология от нас. Живял е около 600 години, след смъртта на Принц Сабу. Фараонът построил единственото от седемте чудеса, което е още право. То било построено, без много много знания. Като камъните са били главно дялани с медни клинове и парчета дърво сикомор. Клиновете били забивани в камъкът, като по тях се удряло с парче дърво, или камък. Един път получената дупка, клинът се вадел и на неговото място се поставяло парче от сикомор, като се сипвало обилно вода, за да може дървото да се надуе и счупи скалата. През това време клиновете се пренаточвали от специален човек. Нямало как да бъде друго яче, защото египтяните по това време не познавали друг метал, освен медът. И всичко това, за около 2,30 мин.

Но въпреки това..... По това време....

1.jpg 2.jpg 3.jpg

а ето и инките горе долу 1000 години след хеопс

inka.jpg
    Mr.TECHNO одобрява това.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-02-14 в 00:31.

13. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

в страницата с неуместните артефакти. Само два шокират истински. Това са, нашият и черепът, дето уж бил от азтеките. Формата му направо си е тази, на Акенатон (Ехнатон).

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Половината са фалшификати...ти да видиш какво има в музея на креационизма
    Creation Evidence Museum of Texas

http://lah.ru/fotoarh/oskolki/niob.htm

16. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна

...а ето и инките горе долу 1000 години след хеопс.Струва ми се че грешиш.
    Според мен грешиш също , че хеопсовата пирамида е построена без много знания.
    Сега чета за картата на Piri Reis.Шантава история.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

черепът е доказан фалшификат

18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

да.Черепът е фалшификат. Само го додадох, за пример с нашият предмет, като открояващи се, в онази страница.

@PSL
    Прочети още един път, това което съм написал. За да вникнеш и откриеш иронията, от моя страна...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. просто предложение
    От nely във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-07, 21:16
  2. Не просто кафе, а...
    От Garu във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-06, 13:05
  3. Просто 3D моделиране
    От Nedko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 04-11-04, 18:46
  4. Менение за MAX PAYNE2
    От Mr.TECHNO във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 26-03-04, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе