Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55
Like Tree14Одобрявам

искам просто вашето менение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. PSL
    PSL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Варна

Отговор: искам просто вашето менение

Най после някой да нв се интересува само от пиксели а и от папируси.
    Според мен с нашия начин на мислене не можем да налучкаме какво е
    предназначението на този предмет.Пак според мен с едно упътване не
    може простосмъртен потребител да остане доволен от продукта който
    си е закупил.Много трудно могат да бъдат обяснени всички антични
    артефакти.Аз притежавам предмети за чиято изработка много трудно
    мога да си представя че без лазер могат да бъдат направени 2,5 - 3000
    г. преди Христос.Все пак не всички тайни трябва да бъдат разгадани.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Тъй като бях упрекнат че съм дал някаква насока/линка,който не дава отговор/,ще си позволя да поразмишлявам на глас.Съмнявам се че египтяните са изпаднали в дизайнерски унес за да направят нещо единствено красиво без практическа насоченост,за това мисля че:
    1.Обръча възпрепятства разпадането на конструкцията вследствие центробежните сили при въртене.
    2.Възможно е въпросната финтифлюшка да работи в тандем с друга такава/която не е намерена/ със същата форма или друга такава.
    3.Приложението може да е съвсем прозаично-при въртене от вятъра да издава звук който фараоните са представяли за гласа на бога Ра.
    4.Напълно е възможно да е имало пришълци от космоса,които са оставили или изпуснали некой чарк от леталото си който египтяните да са пресъздали.

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

снощи може малко да съм прекалил с нападките си към христослав. Но не за първи път го засичам с неговото линейно мислене, по подобни въпроси. Там където бялото е бяло, до него черното и в никакъв случай не може да има сиво между тях. Единствено, защото по някое време, някой е дал такава теория и самата тя, по късно е станала закон, за другите.

Без да превеждам думите на Христослав на криво, бих казал, че има правото, по въпросът, за измамата. Нещо, което трябва да се е случвало в миналото, тъй като се случва и днес. Доказателства много. Даже такива, които биват определени, като напълно смешни. Като примерно предмети, които няколко години след откритието и са преправяни нарочно. Въпреки че по тях самите са изписани купчина клишета.

Колкото до предметът. Не вярвам английският археолог да го е добавил в мастатабата твърдейки, че го е намерил там. Това би било много глупаво. Единствено в което мога да се усъмня е това, че може би е скрил останалото от даден механизъм, в който самият предмет е бил частица. С каква цел? Цели много... Достатъчно е човек да си помисли, за библията...

Иначе, за изложението му в музей е малко глупаво. Тъй като самият предмет опровергава много от теориите, по други въпроси, на самите учени, които са го изследвали и преценили, че трябва да бъде изложен, под витрина.

5. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

Лично на мен ми прилича на съд за притопляне и/или поддържане на топла храна. В средата се слага фитил или свещ, а съда с храната се поставя отгоре. Може да има и вариант в централната ос да има страничен отвор, който да е свързан с разлятата част. По този начин при наливане на горяща течност в последната (газ, спирт и т.н.) и при поставянето на фитил в средата може да се поддържа горене доста дълго време. Същевременно винаги можеш да видиш дали горивото е на свършване и при нужда да налееш още.

6. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Ааааа хич не прилича на нещо което да е направено тук(на земята) преди толкова време. То сега изработката му няма да е елементарна а за онези години, брей мама му от къде ли дошлооооо

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

какви егитпляни бе ?!? - това си е направо част от скъсан шарнир на летяща чиния.

с тия парболки нищо чудно да е строителен шаблон въпреки че да се повтаря и от трите страни едно и също нещо по скоро не. а и египтляните не са били фенове на 3-ъгълните, а на четириъгълните неща - но и за това не съм сигурен спецовете да си го мислят.
    варианта да се зацепва в другата половина която я няма ми звучи по-правдоподобно...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Ааааа хич не прилича на нещо което да е направено тук(на земята) преди толкова време. То сега изработката му няма да е елементарна а за онези години, брей мама му от къде ли дошлооооо
    Като се отбележи факта че е изцяло от камък не ми се струва непостижимо.
    Личното ми мнение е че е ключ към някоя скрита камера на пирамидите,но руснаците го дават като връх на преносима фараонска шатра - улеите са за да се захващат въжетата.

1 часть. Египет, Пирамида, Тайна диска Сабу РАСКРЫТА, Технологии богов. The Tri-lobed disk Sabu. - YouTube

гледайте след 4.20мин.

Иначе като го видях за сефте - го помислих за някоя лята джанта от П.....к
    Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 29-01-14 в 14:09.

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

значи. На много места го пишат меден, на други, като бронзов. На трети, като каменен. Мен не ми се вижда като от камък, тъй като е доста тънък и изработката му би била доста трудна, като самият той би бил по крехък, от чаша. А и от горе на това музеят не дава никакви данни, спрямо материята. Иначе не вярвам да не са изследвали онова голямо тъмно петно, преди да го реставрират.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Изцяло каменен е fXOrange. Даже отначало казваха като предположение че е копие на бронзов предмет , но съм склонен нда вярвам на руснаците. Гидовете обясняваха че е от нещо подобно на графит - ама и те де ще знаят.

12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

това, че бил макет, на даден предмет е обсъждано доста често, но няма как да бъде. Предметът е бил доста използван. Явно е държан в ръце, защото едно от ушите е доста криво и изтъняло от ползване. Няма как да е от камък, просто защото няма как да се издяла с длето, пък да не говорим, за сложните форми. Иначе руснаците с тая шатра направо ма убиха.
    Mr.TECHNO одобрява това.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    Без да превеждам думите на Христослав на криво, бих казал, че има правото, по въпросът, за измамата. Нещо, което трябва да се е случвало в миналото, тъй като се случва и днес. Доказателства много. Даже такива, които биват определени, като напълно смешни. Като примерно предмети, които няколко години след откритието и са преправяни нарочно. Въпреки че по тях самите са изписани купчина клишета.

Колкото до предметът. Не вярвам английският археолог да го е добавил в мастатабата твърдейки, че го е намерил там. Това би било много глупаво.
    Да ти припомня ли историята за кристалниат череп на онзи "археолог" Мичъл Хеджис ?
    Или да ти разказвам за Фриц - официалният археолог на северна Индия от началото на 20 век?
    Много от така наречените "археолози" като Белцони или Хайнрих Шлиман откровенно са си иманяри.
    Мошеници винаги се появявват където има някаква далавера...

Предметът съдържа мед (бронз) - погледнете малко по-добре и ще видите синъо-зелените отенъци от окисляването.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

машина стенд за навиване на лоопуеелс ?

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Да ти припомня ли историята за кристалниат череп на онзи "археолог" Мичъл Хеджис ?

жал ми стана, когато "Индиана Джоунс 4" се изложи с разработка на тема "кристалния череп", но пък от друга страна колко още неща масата хора си мислят, че са истина, пък то отдавна е доказано, че са лъжа...
    estqwerty и hristoslav2 харесват това.

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Защо приемате, че страната с лопатките е нагоре? Ако се обърне надолу става прекрасна поставка за....знаме на "египетския съюз", или... плажен чадър за фараона . Лопатките подобно на котви се самозаконтрят в почвата, дръжките са си дръжки, дупката в центъра си е дупка
    estqwerty и fXOrange харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Предметът съдържа мед (бронз) - погледнете малко по-добре и ще видите синъо-зелените отенъци от окисляването.
    Преди да казваш така - прочети , като не вярваш на другите . Отенъците може да са остатъци от други предмети в годините или просто лош ъгъл и проблясък от стъклото на витрината.
    http://30dumi.eu/2013/03/misteriyata...li-na-samoleti

Дискът Сабу е кръгла каменна плоча с диаметър 70 сантиметра, с три извити перки. В средата има втулка. Именно втулката позволява на изследователите да направят предположението, че дискът е част от голям и сложен механизъм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. просто предложение
    От nely във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-07, 21:16
  2. Не просто кафе, а...
    От Garu във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-06, 13:05
  3. Просто 3D моделиране
    От Nedko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 04-11-04, 18:46
  4. Менение за MAX PAYNE2
    От Mr.TECHNO във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 26-03-04, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе