Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 55
Like Tree14Одобрявам

искам просто вашето менение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

искам просто вашето менение

вижте добре тази снимка и ми кажете, какво мислите, за този предмет. Целта не е да открием, за какво служи и от какво произлиза. Просто искам вашето мнение, като нормално мислещи хора. Знам въпросът е малко странен, но в един момент ще си дойдем на думата. Просто сега моля всеки видял снимката да даде някаква идея, на какво или от какво му прилича. Също, за тези които имат някаква представа, малка или голяма, да си замълчат и да спазят условията.

д.jpg

ПП.
    Опаа и да не забравя. Не, още не съм полудял :D

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: искам просто вашето менение

много ясно че първо се гугълва иначе - тас за гума на автомобил.

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

мене по ми прилича на някаква водна перка, за разбъркване на нещо течно, може би гъсто. Ама на мене, на какво ми прилича, е един въпрос...

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Колко е голямо това нещо (диаметър) и от какъв материал е?

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На мен ми прилича на някаква част от турбина на хидродвигател - било на джет, било на нещо друго, движещо се по вода.

7. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

начи темата не е с цел загадка/открий. Което разбира се не пречи да се даде допълнителна информация. Диаметърът му е 61см, като на някой места го пишат 63, с височина 10см, от желязо.

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

да edi1 и на мен ми мяза, за нещо, дето е свързано с вода

10. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Прилича ми на някаква бъркалка за течности без оста де, ама пък с тези размери няма как да е. Май отговора се крие от другата страна.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Понеже редица учени не са се сетили Легендарни хроники :: Хилядолетният сокол

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за разбъркване няма да е, защото е еднакво скосено, а и не виждам резба в центъра

относително високите странични ръбове предполагат възможност да се пренася нещо, а свободните места да са ръкохватките

малкият размер предполага пренос на нещо тежко, евентуално разтопен метал или стъкло, като дупката в средата може да е поради нуждата да е над огъня, нанизан на конусовиден кол, около който гори въпросния огън

закривяванията навътре биха предотвратили лесното разплискване на съдържанието, без да ограничават сериозно изливането му, където се налага

P.S. няма кого да попитаме за какво всъщност се ползва

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Може да е колело за инвалидна количка или мини-колесница.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Мале какви глупости прочетох до тука...:rolleyes: казвам го на базата на познанията ми по история и археология..Виждал съм снимката още преди 10 години в жълтата преса..
    Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    много ясно че първо се гугълва иначе - тас за гума на автомобил.
    Тогава не е имало автомобили.

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    мене по ми прилича на някаква водна перка, за разбъркване на нещо течно, може би гъсто. Ама на мене, на какво ми прилича, е един въпрос...
    Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    На мен ми прилича на някаква част от турбина на хидродвигател - било на джет, било на нещо друго, движещо се по вода.
    начи темата не е с цел загадка/открий. Което разбира се не пречи да се даде допълнителна информация. Диаметърът му е 61см, като на някой места го пишат 63, с височина 10см, от желязо.
    Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Прилича ми на някаква бъркалка за течности без оста де, ама пък с тези размери няма как да е. Май отговора се крие от другата страна.
    Явно тримата не разбирате от пропелери и турбини. Завъртете го мислено и ще разберете къде грешите...

1. Не е от желязо! Първа династия е от бронзовата епоха! Желязото се появява в Египет след 12 династия.
    2. Няма как да е открито във вече ограбена гробница, защото крадците обират първо металните предмети - тогава са били много скъпи. Независимо дали са от злато, бронз, мед...

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    за разбъркване няма да е, защото е еднакво скосено, а и не виждам резба в центъра

относително високите странични ръбове предполагат възможност да се пренася нещо, а свободните места да са ръкохватките

малкият размер предполага пренос на нещо тежко, евентуално разтопен метал или стъкло, като дупката в средата може да е поради нуждата да е над огъня, нанизан на конусовиден кол, около който гори въпросния огън

закривяванията навътре биха предотвратили лесното разплискване на съдържанието, без да ограничават сериозно изливането му, където се налага

P.S. няма кого да попитаме за какво всъщност се ползва
    Един който си напъна мозъка за разлика от другите.

През 18 век започва бум на разкопките (след като откриват Помпей и Херкулан)..последвалите открития често са били използвани за измама. През 19 и началото на 20 век има няколко англииски, американски, германски "археолози" които са мамели с "открити артефакти. с една единствена цел -слава и пари. а и често тогавашните методи на датировка са си били като гадаене на боб...даже в момента учените са разделени на два лагера относно правилната датировка - за събитията отпреди 7 век пр.н.е.

Технологията за произвеждане на такъв предмет не е била налична за онзи период

Относно въпроса за какво може да служи?
    За разпръскаване на нещо ситно. Ако го завъртите по оста и в същото време насипвате нещо близо до оста (примерно пясък), то в следствие на центробежните сили пясъка ще се разпръсне във всички посоки.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-01-14 в 19:01.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Мен ми прилича на капак или "завършек" на нещо по-голямо със същия диаметър. Прекалено сложна форма за онова време за да бъде поднос или нещо подобно толкова елементарно.
    Този пост е редактиран от Pat; 29-01-14 в 02:00.

17. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

На мен ми прилича на свещник (но пък размера е много голям), на волан (пак е голям, освен ако е на камион, трактор, яхта), на колело, на пепелник, на основа за закрепяне на знаме. Има вероятност да е капак на шахта също.

18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@hristoslav2
    А като изчете толкова глупости тука, това прочете ли го, или реши да ми се правиш на най умния, от най глупавите, а?

Също, за тези които имат някаква представа, малка или голяма, да си замълчат и да спазят условията.
    Същото горе долу се однася и за VLADO 66

Пак до @hristoslav2

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    1. Не е от желязо! Първа династия е от бронзовата епоха! Желязото се появява в Египет след 12 династия.
    2. Няма как да е открито във вече ограбена гробница, защото крадците обират първо металните предмети - тогава са били много скъпи. Независимо дали са от злато, бронз, мед....
    Брато, брато, брато спри, сприии, че така ме изнерви. Каква дванадесета династия бе. Ясен си ми, като прани гащи на простор. Точно, заради такива, като теб съм го пуснал тоя предмет. Такива които твърдят, че египтяните не познавали метърът, че си служили случайно с онова ирационално число наречено пи и, че ако златното деление било попадало толкова често някъде си, някога, то било единствено случайно. Ти си. Не ти не си, аз съм сигурен, че си от хората, които вярват и мислят, че всяка една от пирамидите била направена в период на 20 години, с камък и медно длето в ръката. И нямало как да бъде, по друг начин, защото египтяните на познавали нито желязото, нито математиката.

Не знам колко си запознат с историята, на археологията, или самата тя. Даже не ме интересува никак. Лично вече близо 30 години се интересувам от миналото на египет, специално свързано с пирамидите и мастабите. Никога не съм се влиял от сектата наречена египетски археолози и техните тълкувания, които винаги дърпат въжето, само към тяхната страна. Също не претендирам, че съм някакъв разбирач... Оф най добре да спра и да не ти пиша, щото ти вече си назубрил, това дето мислиш, че го знаеш.

Колкото до останалото. Защо пуснах темата. Защото този предмет винаги ме е удивлявал, с индустриалната си форма, от нашата епоха. Исках първо, да се изкаже мнение от хора, които не знаят за какво става въпрос. Дали би и направило някакво впечатление. Дали биха приели тези форми, изработка и останалото, като днешни, или все пак на някой би му минало през главата, че този предмет е бил направен 3 000 години, преди нашата ера. И тогава да и доставя информацията, без да създавам холивудска сензация.

Та, за информацията, то вече няма какво да се каже, освен да се допълни, че този предмет се казва дискът Сабу, или дискът от Сабу. Намерен е през 36 година, от онзи човечец, който е цитиран в статията по на горе. В момента се намира в египетският музей на Кайро и се води, като ваза, за лотос. А дали е така, един господ знае. Въпросът за мен лично е, че даже и за тридесет и шеста година този предмет е бил малко необичаен. Като поне едно е сигурно. Че е намерен, през тридесет и шеста година.

Пак се връщам над това, което беше писано по на горе, що глупости сме написали. Това че аз го виждам, като онова, оня като това, трети трето, няма как да определи хората, като глупави. Според мен е равно на това, като пример да гледаш в чаша изпито кафе, откривайки слънце, докато другарят ти до теб вижда футболна топка.

Чудно ми е само, как така науката твърди, че всичко се базира на факти. А когато става въпрос, за подобни нещица, изобщо няма нужда от такива...
    Mr.TECHNO, blue1, PSL и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. просто предложение
    От nely във форум За Форума
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-07, 21:16
  2. Не просто кафе, а...
    От Garu във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-06, 13:05
  3. Просто 3D моделиране
    От Nedko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 04-11-04, 18:46
  4. Менение за MAX PAYNE2
    От Mr.TECHNO във форум ИГРИ
    Отговори: 13
    Последно: 26-03-04, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе