Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28
Like Tree5Одобрявам

Черен петък!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #16

    Отговор: Черен петък!

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Блеки всичко и всяка тема обръщаш на политика и антиевропейска пропаганда... Сега и дъждовете и трагедията в техен резултат са заради демокрацията предполагам!
    Между другото аз съм служил във вътрешни войски и такава машинария от гледна точка на жандармерията си е голяма екстра...
    Неее, хич не ми се иска да обръщаме темата на политика, но политиката е тясно преплетена във всички теми! Разсъжденията ми по-горе са съвсем принципни!
    Ти видял ли си, чул ли си, някой да протестира против нещо което е добре за него!!!? Някой за да протестира, значи има проблемите като започнат да се разрешават с такива машинариики, могат да ескалират до гражданска война!
    Хайде помисли пак върху предното ми мнение и ми дай адекватен отговор, без да ме обвиняваш, че обръщам всичко на политика и срещу гей съюза!

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804

  4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #18

    Отговор: Черен петък!

    България трябва да реши само 2 (два) проблема за да се превърне в една прекрасна страна: - циганите и системата на управление. Всичко останало е следствие на тия два проблема.
    Tormentor и Aleksandars харесват това.

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven
    Мнения
    855
    #19

    Отговор: Черен петък!

    Не разбирам какво им е "черното"на петъците!?.....КТБ-то е повече шоу и съвсем малко икономика!Защо всъщност им спират дейността?Ами,много вложители тръгнали да си теглят влоговете!?...Майтапи!А защо?Как банката хем не е фалирала и е в отлична ликвидност,хем е ...."Застрашена"!?От какво и от кого е застрашена!?...Има "гаранционен фонд"...Къде е той,задвижи ли се ,та ако не помогне ,да блокират после разплащанията!?Пълни щуротии!!Като ненормалните брътвежи на Тадаръкова/не знам сега каква точно и е фамилията/ за някакво ултра гадно оръжие дето правело стихии!?....Ейййй,психясаха хората напълно,и то така,че накрая ще си върнат и тандема Цв+ББ,....после....ами пак ще си го изгонят,ама ...след като се запалят няколко отчаяни хора!!!...Спомням си го този филм!Гаден и жесток!!!!!.....

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #20

    Отговор: Черен петък!

    Бъркаш поредността на нещата! За да се задейства гаранционния фонд банката трябва да е обявила фалит. Да, ама в гаранционния фонд няма достатъчно пари и за това се разиграва този сценарий "поставяне във фризера". Банката е фалирала "де факто", но не е "де юре". Това е или удължаване на агонията с три месеца и после фалит или реанимация и връщане на пазара.

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven
    Мнения
    855
    #21

    Отговор: Черен петък!

    Не мисля,че бъркам...Гаранционния фонд работи в две направления-едното е по отношение на депозитите на дребния субект,а другата част е фокусирана върху самата "ликвидност"на дадена ТБ и се контролира от БНБ!Какво е фактическото състояние на КТБ-мъгла,че и от горе!Гърми всичко за разправиите между дебелото момче и мустакатия,а никъде ни дума за състоянието на банката!Но дори и да е източена,нима това става за ден!?Къде е надзора на БНБ,къде са одитите?.....Една банка и то голяма/поне за нашия аршин/,не може току така да затъне,от раз......Та за това си мисля,че ни разиграват поредния цирк!Всички,накуп!....Както и трагедията във Варна!...Природа....а като добавиш и безразборната сеч,липса на канализации и т.н..всичко логически си идва на местото!Ама тия тъпигьози и от това заченаха да правят политика.......А ние се мъчим в цяла тема да "Спасяваме България"!!...От управниците трябва да се спасим,то на Българията нищо и няма!А иначе проливни дъждове и наводнения има на много места по света и ще продължава да има,без значение на прогнозите на "премъдрата "ни еврокомисарка Кристалина,че видите ли,дори и ще се увеличават тия катаклизми!?...Тя да не ходи на квалификации по метеорология и прогноза!?...Пак пиар на дребно и симулирана загриженост,кафа от такива екперто-политици!
    ...И още-Гаранционния фонд бъка от финикийски знаци,защото и самите банки се чудят какво да си правят парите!А колкото повече има една банка,толкова повече внася и във въпросния фонд!!Банките у нас са стабилни и са в отлично здраве,като една от причините е,че по отношение на дребния клиент са безскрупулни и алчни до немай къде!!!
    Този пост е редактиран от prismehulnik; 22-06-14 в 17:01.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #22

    Отговор: Черен петък!

    Цитат Първоначално публикувано от prismehulnik Виж публикацията
    Не мисля,че бъркам...Гаранционния фонд работи в две направления-едното е по отношение на депозитите на дребния субект,а другата част е фокусирана върху самата "ликвидност"на дадена ТБ и се контролира от БНБ!....
    Не си измисляй законодателство. Гаранционния фонд няма отношение към ликвидността на банките. Прочети закона: Lex.bg -

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven
    Мнения
    855
    #23

    Отговор: Черен петък!

    Да де,ама чл22,т2 и3 и чл12,т2 за задълженията за постоянна ликвидност не са ли точно това?Естествено,вложителя гледа своя пряк интерес,......Тъй,че нещата са спорни и зависят от трактовката!А иначе аз законодателство не измислям,не съм депутат!......Всъщност какво е състоянието на банката-фалирала,не фалирала!?...Сега какво,Баречето ли да чакаме,Боко ли пак!?......Че в тази банка са милиони държавни пари!Ако те са се изпарили,тоя Искров къде е спал,ДАНС Манс и тем подобни те къде са били?Къде е сега мустакатия чичко,той даден ли е на прокурор!?.....Банката май била източена....абе това да не е резервоар на ТИР, та да я източиш бързо лесно и незабелижимо!?......
    Този пост е редактиран от prismehulnik; 22-06-14 в 21:54.

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #24

    Отговор: Черен петък!

    чл22,т2 и3 - касае как могат да се инвестират средствата на фонда, а не как да се поддържа ликвидността на банките.
    чл12,т2 - става дума за ликвидността на самия фонд.

  12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,573

  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #27

    Отговор: Черен петък!

    А осъдени ще има ли? Или както винаги кой ял, ял...и се наял.
    http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/21/2328107_triumfut_na_zadkulisieto_ili_faliti_po_bulgarski/

    Из форумите:

    "Калайдисания цацаратор е ясен, но ми се струва че последните дни медиите ги пуснаха по пързалката да пуцат по шапка на тояжка докато апашите се измъкват по терлици с торбата с мангизите в храстите.
    С последното изявление от БНБ стана ясно, че българите целокупно ги обръснаха с няколко милиарда без да се усетят, дори напротив като че ли се радват, че "хората и фирмите могат да са спокойни ще си получат парите".
    Да погледнем фактите:
    Банката с най-малко лоши кредити в портфейла и най-бурно развиващата се изведнъж спира да плаща. Защо?
    Писали по вестниците, че някъв Прасчо и банкер на банкерите нещо се скарали, ако и до вчера да са си шъткали един на друг по няколко стотин милиона ей така "за проекти". Ми много кибритлии, тез бе - лесно се палят и ритат бакърчето.
    За по-голяма убедителност в бутафорната сценка включват отбор юнаци цацаратори да се разходят из няколко офиса в София и се снимат по телевизията. Съд ходи в болница на крака на заподозрян в убийство до леглото му да му каже да не се корка - невинен е.
    Дори и Прасчо се появява пред медии и проговаря - нещо нечувано от близо година.
    Банкера също от Виена дава напоително интервю от което става въпрос, че нещо с проектите на Прасчо не било наред.
    За още по-голяма убедителност и шеф на надзора в БНБ излиза в отпуска щото видял цацаратор под леглото си.
    И чак тогава вложители в банката се нареждат опашка.
    БНБ-то вкарва квестори за три месеца, ама още на втория ден казва, че няма да чака, а ще плаща и спасява.
    С нашите пари, разибра се. Няма Искров да ги вади от джоба си, я.
    Банкера се усмихва под мустак. Двама други големи акционери дрънчат факсове и телефони в БНБ - "Ама, чакайте. Какво, що? Колко пари ще трбява да внесем и си запазим банката", БНБ обаче е ларж - "Айде нема нужда, ние пари си имаме. Не мой се натискате сега да ровите кой кво що. Ние тука ще се оправим на местна почва. Що банки фалираха навремето и никой с пръст не беше пипнат, вие сига излишно вдигате тупурдия."
    Банкера и Прасчо, за който целокупния матрял е убеден че ще се изпоколят, са се кротнали на ишмедеме долу при чешмата в дерето разпускат под нежните трели на пловдивски дудук меден задгорски, доволни че успели да пореден път да подстрижат българските овце.
    Та, такива ми ти работи, матряле. Пак настъпа мотиката и пак те прецакаха."
    Този пост е редактиран от Tommorow; 23-06-14 в 00:37.
    XIIID, ppbgbg и svetlio1 харесват това.

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven
    Мнения
    855
    #28

    Отговор: Черен петък!

    Горното много ми хареса!Браво!Аз се чудя на тоя Искров,изтъпани се пред камерите и разправя лакардии-случващото се с КТБ не било свързано с банковата система!?Ами с какво е свързано-с родилното на "Шейново" или със Светия Синод!?.......Там има и някакви Омански проценти!Ами на тях ей така ли ще им ги вземат?Алю-бабалю и....хоп ,на 21 юли ,точно в 9.00,КТБ "оздравена" и пременена почва нормална работа!?.......Еййй,вони от всякъде,та чак се не трае!!!!!
    ......И специално за lupus:само преди минути Премиера заяви,че Фонда за гарантиране на влоговете влиза в КТБ като основен акционер!Сега ,става ли ти ясно ,драги ми lupus,как въпросния фонд,играе и ще играе основна роля относно ликвидността на дадена банка!Не е необходимо да цитира човек разни закони ,а просто да има малко повече информация,и то по отношение на материята ,която коментира!!!Казвам го съвсем добронамерено!.....
    Този пост е редактиран от prismehulnik; 24-06-14 в 20:01.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Петък е пак!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 11
    Последно: 13-12-13, 22:47
  2. ЧЕРЕН ПЕТЪК
    От NightShade във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 21-11-09, 19:38
  3. петък 13ти
    От fXOrange във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 13-03-09, 05:05
  4. Слепият петък
    От ceco7 във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-08, 17:32
  5. Петък, 13-ти е...
    От Slero във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 28
    Последно: 14-10-06, 11:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе