Сега, може и да изглежда за някой деспотично, но аз не виждам смисъл да се съобразявам с хора които не се съобразяват с мен! От друга страна ми се струва като грубо налагане на желанието си над другите това, че знаеш, че приятеля ти не обича това, обаждаш му се за кафе и започваш да си правиш каквото си искаш без да се съобразяваш!
Аз тъй като не искам да си налагам моето обратно на твоето желание, просто не ти се обаждам! Проблем ли има!? Дай ми една причина, защо трябва да е на твоето, а не на моето!
Нямам фейс, туит и т.н. и съм си много добре. Предпочитам аз да избирам какво да чета, а не да ми го натрапват най-брутално на стената, непознати да искат да ми стават приятели и.н. "благинки" на модерното общуване.
backinblack, проблема ти е етичен, а не технологичен Ако приятелчето има естествена нужда - да отиде по себе си, не би му се сърдил. Ми гледай на това като на естествена нужда.
От друга страна, ако не бяха техологиите, не бих срещнал и не бих си комуникитал с такива приятни хора като теб и kod примерно.
Касапе, при положение, че цял ден си пред компа и като се прибереш пак той ти е алтернативата пред умрелите телевизии и като излезеш малко на вън, да забиеш поглед в телефона и вместо да се видиш с този и онзи и ФБ и случващото се там да ти става тема за разговор, Мерси!
Утре, не е толкоз страшно! Има си блокер за рекламите, има си разни настройки какво да се вижда и какво да не се вижда, натрапниците лесно се разкарват........ удобно нещо е
Предполагам, че Касап-а не работи с компютри и за това му е толкова интересно из виртуалното пространство
Блеки упорито се съпротивляваш но идва бъдещето! Харесва ли ти или не - неизбежно е! Естествено има моменти когато не е редно да висиш на смартфона или таблета и събеседника ти да скучае или да се отнасяш и да пренебрегваш самия моабет но ако пък го правите заедно не виждам нещо притеснително! Всъщност аз не си спомням някой да ме е дразнил понеже и аз винаги мога да си намеря занимание изчаквайки търпеливо да приключи...но ако се повтори потрети то наистина моабет няма стане и може би ще ме подразни...
Ивчо, проблема е, че тези които го правят не приключват! Ако е рядко, в очакване на някакво важно нещо - няма проблем, но те са така постоянно. Обърни внимание на съседните маси като седнеш на кафе. Събрали се компании и всички цъкат по телефоните постоянно! Когато е на съседната маса не ме интересува какво става, но на моята не мога да го изтърпя. Нови тихнологии, дъра-бъра, нямам нищо против тях и дори съм им поддръжник, но тук става въпрос за елементарна култура.
Нормалното общуване става дефицитно. И умните джаджи далеч не са единствената причина за това. При наличие на елементарна култура и капка мозък, ще обърнеш внимание първо на човека, който си е направил труда физически да е до теб, да те гледа и слуша, а другият ще е на изчакване. Не че трябва да го от....еш и него, но има правила на подреждане, нещо като регулировчик->светофар->пътна маркировка. Винаги живият човек на първо място.
реална случка:
поканени сме на ЧРД на дъщерята на познат. цялата компания на масата, той на края й, обърнат към компа, организира нападението на армията си в някаква игра във фейсшита. от време на време се обръща да бодне салата
е?
Тежък случай! Остави ни без думи...
Много уместно сравнение!регулировчик->светофар->пътна маркировка
FearMe, аз с такива хора няма начин да се събера на една маса по какъвто и да е повод! Изключение ще е, ако някой от компанията го е довел или мен ме завел там и за мен ще е като човек от съседната маса!
За това и си мисля, че не бива да им се прави компромис на такива и да им влизам в положение на малоумието им!
Да кажа и аз показателен случай:
Идват при мен група младежи с молба: Така и така, еди-кой си има довечера рожден ден, всички сме канени на купон у тях, и имаме огромна молба - в 12 часа вечерта да му спреш нета, защото винаги целия си рожден ден прекарва на компа, не можем да го мръднем от там.
Ето за това говорих, не си ме срещнал, а само комуникирал. Познаваш някаква моя част, но не познаваш мен. Може да съм извратеняк-траверс или садизо-педал. Този вид общуване се предпочита в сегашния живот най-вече защото е лесен, не иска никакви усилия, само нет, таблет, а в същото време може да съм без гащи. Може да съм с брада на 6 дни и гуриливи очи - няма проблеми. Докато ти пиша или чета, може да съм в кенефа и да е страшно там....това няма как да се случи в реалното общуване. Голямата, дето преди месец имаше бал може с дни да не излиза от стаята си, там с лаптопа, фейс, филми, фейс, филми, скайп за разпускане....и го прави...и ако все пак се надигне, почва да маже по телефона...пълна олигофрения майна, в чудо съм, не мога да я накарам да излезе....а аз не се прибирах....със седмици....до преди 7-8 години. Средно един път годишно си хваща гадже ...до седмица две и го разкарва, що мари? - той бил такъв, бил онакъв, дразнил я е, досаждал и .... сякаш е в фейса и блокира контакт....не ви знам пичове бъдещето, ама ако е такова - не, мерси съм!
Може. Но точно в тази ти част не държа да те опознавам.
т.е. тук си по-естествен и непринуден, отколкото в РЖ?Този вид общуване се предпочита в сегашния живот най-вече защото е лесен, не иска никакви усилия, само нет, таблет, а в същото време може да съм без гащи. Може да съм с брада на 6 дни и гуриливи очи - няма проблеми. Докато ти пиша или чета, може да съм в кенефа и да е страшно там....това няма как да се случи в реалното общуване.
Нетя е инструмент за комуникация, не по-различен от телефоня или аналоговия майл. Ако сме допуснали да се превърне в начин на живот за нас или за децата ни, то причините са в миналото, а не - в бъдещето.Голямата, дето преди месец имаше бал може с дни да не излиза от стаята си, там с лаптопа, фейс, филми, фейс, филми, скайп за разпускане....и го прави...и ако все пак се надигне, почва да маже по телефона...пълна олигофрения майна, в чудо съм, не мога да я накарам да излезе....а аз не се прибирах....със седмици....до преди 7-8 години. Средно един път годишно си хваща гадже ...до седмица две и го разкарва, що мари? - той бил такъв, бил онакъв, дразнил я е, досаждал и .... сякаш е в фейса и блокира контакт....не ви знам пичове бъдещето, ама ако е такова - не, мерси съм!
Този пост е редактиран от Kasap; 03-07-14 в 23:21.