А аз в неделя направих 7 часов преход на Витоша.Нито ми се допуши,нито нетя ми липсваше.Хареса ми,тая неделя пак,сигурно одъртявам
А аз в неделя направих 7 часов преход на Витоша.Нито ми се допуши,нито нетя ми липсваше.Хареса ми,тая неделя пак,сигурно одъртявам
Абе, и аз имам едни приятелчета на сина ми, дето много ме тАчат и все ги бъзикам, че ние едно време ги ебяхме до скъсване на тази възраст, а те само тренират и висят във фейсо
Утре, мъжките и те са същите
Преди година две понеже сме блок с централно парно, взеха едни кафеви красавици да притичват с претъркаляния в кухнята...почнахме там къщички, капани, райд майд - временни успехи, избием ги идат пак, на едно събрание на входа викам: пичове и пички, дайте да направим нещо за тия буби, че неам нерви...една фирма да викнем да ги почне от мазето....
Всички едва ли не в един глас: Какви буби? Ние буби нямаме....Викам: Моляя? Тия дето са у нас след всяко клане се телепортират до 4 етаж кво ли или са трансформърси - идват като пеперуди на терасата и се трансформират....хлебинус-прайм ис хиър
Та и тука така - нямаме проблем със себе си, с децата си....или не искаме да си го признаем. Може пък да съм вече динозавър и да не ги разбирам тия неща...
За децата си носим пряка отговорност! Такива са, каквито сме ги възпитали!
Блеки, остаи тия заучени фрази По цял ден си на бачкане или по бизнес, жена ти и тя кариера прави, кой възпитава децата мислиш? "любимата" свекърва и дважди по "любимата" тъща, които в желанието си да станат още по-любими в някакъв извратен контест помежду си се чудят коя от коя по-голяма свободия да предложат на подрастващите....Сигурно говориш така вероятно ( без да знам ) щото си с едно дете, ама ако имаш 2 или 3 вероятно си забелязал, че при един и същи баща и майка и практически едно и също възпитание, едното е примерно ученолюбиво и послушно, а другото ти се ще да го дадеш за органи...що става така не знам, зодиак, положение на звездите, карма, прераждане?....шибана работа. И аз с брат ми сме корено различни, а от една къща идваме....
Дайте да не разводняваме и отплесваме темата, за да има някаква полза по-различна от дъра-бъра, нека който иска сподели как аджеба се справя с тия предизвикателства за себе си и най-вече за децата си.
Предимствата на новите технологии са ясни и неоспорими. 2.5 милиона имигранта са малко по-близко до близките си и приятелите си благодарение на тях, бизнеса се прави далеч по-лесно от ерата на факса и мейла, пазарува се от клекалото, плащаш сметки от спалнята, готвиш онлайн показвайки на Джон, който квичи и вика "уау, ю ар май мен" как се прави шопска салата и т.н. дайте да се концентрираме върху недостатъците и лошите страни на този нов начин на общуване, скоро ще си куул единствено ако си наденал гугъл очилца, хипер-куул ако спиш с тях и съвсем ще я омажем....
Този пост е редактиран от Tommorow; 04-07-14 в 02:40.
Явно при всички вас е така като при мене-спира тока или водата-в къщи тишина и примиренчество,демек това божа работа.Последно прези седмица от некъф ветър спря нета-е нема такъв тормоз върху моя милост през 10 минути.А съм ги възпитал патриархално и съм гледал да им предам моята ценностна система,ама съм безсилен срещу средата.
Утре, едно време семействата са създавали и отглеждали по много деца с цел да им помагат, а днес се ражда и отглежда 1, най-много 2 е се отглеждат като домашни любимци! Това е основната и принципна разлика. Моята баба която беше 16-ти набор са били 8 деца(7 сестри и 1 брат), а дядо ми 15-ти набор са били 6. Като ми е разправяла за "едно време", всяко от децата е било ангажирано с някаква работа. Да домакинства, да наглежда по-малките и пр.
Ние сме 2 деца с 3 години разлика. Родителите ни ходеха на смени на работа. Нито майка ми, нито баща ми, никога не са седнали с мен или сестра ми да учат уроци. Гледахме малко оранжерии и дори ни ангажираха събота и неделя с работа(няма не искам, няма не мога).
Аз също се опитвах по този начин да възпитавам сина ми, но не успях, защото бившата ми, като загрижена майка зад гърба ми правеше друго в съюз с моите и нейните родители, баби и дядовци на детето, които се чудеха кои повече да глези.
В днешно време, женските се възпитават в дух образование, кариера и тем подобни от малки и после кога да раждат и деца да гледат? Обърни внимание, че отрицателния прираст не е само у нас дето сме бедни, а и в европейските страни, където живеят уж по-богато.
Като говоря за възпитаване на сина ми на труд, опитвах се да му натикам в главата като малък, че както ние работим и той трябва да работи, но неговата работа е да ходи на училище и да учи. Бях абсолютно против майка му да се учи с него като се приберем в къщи, но не успях да се преборя.
Нито аз, нито бившата ми сме били отлични ученици и не сме изисквали това от него.
Има абсолютно обърнати принципи и това е голямата беда. Децата ни израснаха като в саксия и са неспособни да дупето да си избършат без чужда помощ.
Аз на днешните години на сина ми, вече бях баща и сам си изхранвах семейството, а той сам себе си не може да изхрани, а камо ли и семейство. Лошото е, че това не е единичен случай, а масово и вината не е на държавата или обществото, а лично наша, на всеки родител по отделно!
Имам познат с 3 дъщери. Завиждам му благородно. От години той и съпругата му живеят като на хотел и само ходят на работа, а всичката домакинска работа е разпределена между щерките, но друго такова изключение не познавам.
"Аз на твоите години..." - абсолютно грешен подход! Колкото някога ме дразнеше, толкова и сега ги дразни. Това са различни светове, не може да се пренася така. Не им е лесно и на тях сега, но основното за нас е да разберем, че всичко, което не ни харесва сега в тях, е дошло от нас, през гени или сетива, няма значение. То затова се и дразним толкова от него де...
Колелото се върти и това което чувахме от бащите си сега ни се иска да го кажем на децата (говоря за упреците)...
говорят си две възрастни жени и едната вика:
-е-е-ей, едно време все приказвах, че свекървата е гаднярка, ама сега разбрах, че за всичко са виновни снахите!
Хората са еволюирали към по-добро като са подобрявали всички практики. В днешно време, това което аз виждам е, че много неща са по-лоши от преди и е време да се вгледаме в миналото!
Раждаемостта спада и точно уж в развитите държави, тя е най-ниска, че даже и отрицателна.
"Едно време" произвеждахме повече от днес, с много по-калпава техника и работехме много по-малко и си позволявахме много повече! Това е факт, който ще го потвърди всеки който има съзнателни спомени от онова време. Друг е въпроса къде отиваше произведеното и защо бяха магазините празни и защо имаше корекоми и други негативни неща.
Често обвинявам в изказванията си също, че у нас, ниските доходи на работниците се дължат на калпавите меринджей, а не на некачествената работна ръка. В много производства, българските работници не са по-малко сръчни и не работят по-малко от западните си колеги, но е факт, че производителността на бг фирмите е по-ниска, а организацията на работата се прави от меринджейте, а не от работниците!
Та, в общия случа, цялостно погледнато, вървим към деградиране и само се заблуждаваме с новите технологии и техните предимства!