Закона ВИНАГИ е връзвал ръцете на лекарите по отношение на експлантациите на органи от трупни донори и сега също е такъв.
Но я първо да си разшириш картинката и с Чл .21 (1) 3., пък тогава да продължим.
Текста там (Чл .21 (1) 3.) е точно това което казвам - в закона по презумпция умрелия не е донор, а преди да се появи становището на бпц, проекто-измененията на закона бях точно в тази посока - умрелия по презумпция да се счита за съгласен донор, без никакви пречки от роднини, а само при негово нежелание за донорство изразено докато е бил жив.
Прави впечатление още нещо - на линка който посочих за момичето в нужда има списък на даренията в хронологичен ред (не се вижда в Chrome, но се виджа в Edge).
Та прави впечатление, че никой тук не си мръдна пръста да направи дарение от 10-20лв откакто публикувах линка. (последното дарение като че ли е 20 минути преди моя пост).
И изобщо, от досега изразеното отношение към донорството от Tommorow и justify - направо не мога да повярвам, че чета това което пишете. Въпреки различията ни във възгледите ни, то по отношение на донорството винаги съм си мислел, че ако не мислим по един и същи начин, то ще мислим поне по сходен начин ... избора си е ваш по принцип, но меко казано съм силно учуден от позицията която заемате. ... някак си винаги съм си мислел и очаквал, че тук в Сетком прогресивното мислене е по-разпространено.