Ами тея : https://nyulangone.org/news/first-ev...rminal-illness
3 в 1.
Ами тея : https://nyulangone.org/news/first-ev...rminal-illness
3 в 1.
Ношите управляващи попове са си престъпници.
Колко от вас разбраха, че насрочената от финансовото министерство ревизия на църквата, беше преждевременно прекратена !
https://www.flagman.bg/article/311602
https://www.capital.bg/politika_i_ik...iato_raztursi/
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2024...iiat_sinod_se/
Преди няколко години, писах тук, че църквата е собственик на имоти за над 4 МИЛИАРДА ЛЕВА(вероятно дори повече - за 30 години няма официален списък). Само в София и окръга са за над 1 милиард.
30 години финансовото министерство не си мръдна гъза, да им направи ревизия и да си потърси данъците!
Вместо това, Боко тиквата(и маймуните в парламента) им отпускаше пари от бюджета за полети със самолет до Йерусалим, ремонти, строежи, заплати и пенсии !?!?
Църквата, продава, дава под наем или заменя куп имоти годишно...Някой, да е чул или разбрал за платени данъци по тези сделки и договори ?
За сметка на това, последните 10-15 години се появиха попове, които се возеха на скъпи мерцедеси, със скъпи часовници, обувки..
Попа в големият град управляващ еднолично епархията, продава имоти(без съгласието на местното църковно настоятелство) на някой едър бизнесмен на смешни цени..в замяна попа получаваше "дарения".
Почина, ама не от трансплантацията, а от някакви други увреждания и усложнения.
Така че, нещата с попското празноглавие не се променят
Рече безумец в сърцето си: "няма Бог"(Псалтир 52:2). Нека не забравяме, че почти всички велики учени в човешката история са били вярващи в Бог хора и сами са признавали, че колкото повече напредват в изследванията и опитите си, толкова повече това се потвърждава.
"почти всички велики учени", псалтир, дъра-бъра
В тоя ред на мисли, Земята е плоска, не знаеш ли !
Ха нека да оставим клишетата настрана, а !
Философския спор отдавна е приключил и той не е "има/няма християнски бог", а е "кой принцип е валиден - този на детерминизма, или този на недетерминизма".
Единственото което е добре известно да го има, това са религиите. А какво стои зад тях вече е друг въпрос. Моето клише е, че зад тях стои купчина празни глави, както и купчина терикати експлоатиращи купчината празни глави.
Простете но риториката ви е като на човек, който смята себе си за световен авторитет(типично по Ганьовски) и мнението му е последна инстанция(съответно трябва да бъде натрапено на всички и на всяка цена).Аз като "празна глава" , няма да си позволя да влизам в полемика с вас, само ще кажа, че тази тема и този своеобразен избор(дали и в какво да вярва) трябва да бъде оставен на свободната воля и личната съвест на всеки човек.Ако сте разбрал - хубаво, ако не сте - жалко.Пожелавам ви всичко най-хубаво, дерзайте.
Това е свободен избор, ТОЧНО ТАКА !
А според нахалниците от бпц, всички други са ереси, а само те са истинските, т.е., според тях не е свободен избор.
... мнооого си назад с материала, ако си мислиш, че можеш да ми даваш за аргументи некъв цитат от религиозни книги и приказки. Такива неща си ги бърборете и си се аргументирайте вие религиозните помежду си
Проблема с религиите или повече с водачите им е , че повечето проповядват в какво да не вярваш , а не в какво да вярваш.
Не случайно Бог ни е сътворил по свой образ - сиреч разумни за да можем да различим истинното от лъжовното, ценното от плявата и т.н., да можем да направим разлика между истинските духовници, които водят хората към Бога и тези, които под маската на благочестието трупат материални и политически дивиденти,убиват хора уж в името Божие, и още един куп злини които са ясно и категорично осъдени от Твореца и по свое подобие - сиреч да имаме в себе си съзнанието за добродетел барометър за което е съвестта.Доколкото образа обаче е неделим от всеки човек, подобието не е даденост за всеки и се придобива чрез свободната воля, всеки сам решава дали да се стреми да се уподоби(според силите си) на Бог или не.
Ако ние сме създадени по негово подобие , като гледам какво вършат хората , той ще да е бая гадно същество...
И още нещо - истинските духовници , които ти описваш , не се намират в църквите , храмовете и другите свърталища на култове.
Този пост е редактиран от bisval; 25-05-24 в 15:48.
тези глупости ги приказвай на себеподобните си наивници.
чел съм историите, биографиите, а на някои научните трудове. Повечето учени след18 век не вярват в измислици като божестевеното....
Стивън Хокинг разсъждава върху религията и вярата в Бог в книгата си „Теорията на всичко: произходът и съдбата на Вселената“, която излезе през 2002 г.
Търсиш си оправдание, да не влезеш в полемика, защото си неподготвен(разбирай - неграмотен и от там неспособен)„Векове наред се е смятало, че хората с увреждания като мен живеят под проклятие, наложено от Бога. Е, допускам, че е възможно да съм разстроил някого там горе, но предпочитам да мисля, че всичко може да бъде обяснено по друг начин - чрез законите на природата. Ако вярвате в науката, както и аз, вярвате, че има определени закони, които винаги се спазват. Ако искате, можете да кажете, че законите са дело на Бога, но това е по-скоро определение за Бога, отколкото доказателство за неговото съществуване“.
„Всеки от нас е свободен да вярва в каквото иска и според мен най-простото обяснение е, че няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не направлява съдбата ни. Това ме води до едно дълбоко осъзнаване, че вероятно няма рай, нито пък задгробен живот".
Пак празни приказки неподкрепени с факти...защото такива не съществуват. Напротив, фактите говорят обратното на твърденията ти.
Един съвет - отдели няколко години от живота си и се поразрови, ама яко се поразрови, относно история на религиите. Ако искаш конкретно за християнството..