Зелен | Близо 97% от жителите на Генерал Тошево гласуваха против добива на газ - Dnevnik.bg
Така се прави екология!
ти гледай как след няколко месеца се прави политика
От правна гледна точка май няма смисъл този "референдум".
кои от коментиращите тук са пушачи?
Аз съм един от тях.
Защо ли въглищата в Словакия още се субсидират? Нали са уж печеливши?
http://www.bloombergtv.bg/novini/201...i-mini-do-2023
аз пък не знаех, че ланд роувър се сглобяват ръчно:
"Компаниите настояват, че миньорите лесно могат да намерят нова работа - в новия завод на Land Rover например..."
а що се отнася до въпроса ми "кой пуши", той беше във връзка с писаното от мен преди няколко дена - кое е по-опасно: фините прахови частици или десетките други химии, в които сме потопени по цял ден
ето и източникът https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4...B0%D0%BD%D0%BE
сега всеки да си каже от кое се притеснява повече: да влезе в помещение, където 30 минути е работила кола, или в което са били изпушени 3 цигари?
аз защо нонстоп повтарям, че да се папагалстват медии "е опасно за вашия интелект"!
Щом не сам им предложили да копат биткойни, пак добре
Ама разбира се папагалстване на сънища е къде по-добре....
За пръв път от много време си писал по темата. Нещо да не ти е станало? Да не си болен?
Източниците на замърсяване са много, не са един и два. Отдавна е доказана вредата за здравето от пушене на тютюн. Но нивото на ФПЧ в атмосферата на българските градове е в пъти по-високо зимата, отколкото лятото. Едва ли причината е отказа от пушене на цигари лятото и повече пушене зимата. Негативните последици за здравето са главната причина да се забрани пушенето в обществени сгради и заведенията. Някой слънчев ден това ще се случи и с горенето на твърдо гориво, дизелите и най-накрая всички автомобили и камиони с двигатели с вътрешно горене в градовете.
започвам да обяснявам БАВНО тезата си:
след 30 минути от автомобилните газове има 10 пъти по-малко ФПЧ, отколкото след 3 цигари, но съставът на въздуха е стотици пъти по-отровен, отколкото след въпросните 3 цигари
тоест малоумно е да се притесняваме от ФПЧ, след като има далеч по-опасни неща, които пълнят въздуха
ФПЧ, в които са толкова влюбени журналята, респективно ти, са най-малкият проблем на (градската) среда
Това последното е твое лично мнение базирано на 1 (едно) изследване в гараж. Световната здравна организация базира тезите си на десетки години изследвания и данни. Не ги е срам да си "губят" времето вместо да те питат лично теб кои са най-големите проблеми в градската среда. Булгар Булгар. Бай ти Ганьо ги разбира нещата къде къде повече от "глупавите" японски, германски, английски, руски, американски и др учени от целия свят дето това им е работата.
Това което е отровно в отработените газове на автомобилите е въглероденния оксид и двуокис, серния оксид и др. Автомобилите вдигат прах като се движат и пълнят този прах с отровни за хората съединения. Така че последиците са двойни. Източниците на праха и отровите в него във въздуха са много и сегашните автомобили са един от основните замърсители. Това е мнението на учените не е мое.
Дълго, но за сметка на това безсмислено и изпълнено с грешки писание! Учените били казали това или онова. ОК! Всеки факт сам по себе си може да е верен, но никакъв проблем не е да комбинираш така фактите, че да стигнеш до какъвто си искаш извод. Готов съм да докажа на базата на всеизвестни факти, че най-вреден и опасен за самия себе си си ти! И като извод да добавя, че най-доброто, което можеш да направиш е да се гръмнеш, за да не се мъчиш!