след едно от целенасочено безцелните сърфирания в тубата, които си позволявам от време на време, изгледах материал, който ме провокира да ви провокирам с въпроса:
Кой смята, че Земята е плоска, и защо?
след едно от целенасочено безцелните сърфирания в тубата, които си позволявам от време на време, изгледах материал, който ме провокира да ви провокирам с въпроса:
Кой смята, че Земята е плоска, и защо?
Дай го тоя провокативен мат'рал, де. Да видим какво може да те провокира дотолкова
Аз повече за слончетата от картинката на Касап-а се притеснява. Нещо хърбавички ми изглеждат.
въпросният материал ме провокира с единственото нещо, към което проявявам нулева толерантност - глупостта
извинявам се, ако засягам някого тук, но също като с религията и други фундаментални въпроси, по които не споделям широкоразпространени възгледи, искам да науча аргументацията на отсрещната страна...
Костенурките по принцип са застинали във времето и не ядат.
Ти виждал ли си костенурка да яде !?
Разбира се "НЕ".
Констенурките нямат нужда от хранене, така че ... костенурките не ядат ==> Плоска е !
-----------------------------------------------------------
Първи кадри от сериала "Стражата" по Тери Пратчет
... Светът на диска е плосък свят, балансиран от четири слона, стъпили върху гърба на огромна костенурка. Историите на Пратчет са фентъзи алегория за съвременната цивилизация. В поредицата за Градската стража се разказва как от неорганизирана банда стражарите стават непобедими полицейски части в странния и хаотичен Анкх-Морпорк....
Този пост е редактиран от MitkoS; 18-01-20 в 23:43.
"The Flat Earth Society Has Members All Around the Globe"
Да вземем един балон и на него да нарисуваме континентите.След това го режем отдоло и го опъваме върху дъска.След това отново го опъваме върху топка.И така до безкрайност.Докато накрая някой не запали влака и лично не провери ,този въпрос няма да бъде решен.
Решен е още от 15 век насам...
Ето малко четиво по темата:
https://nauka.offnews.bg/news/Kosmol...kak_98687.html
Интересно е, че още има хора които мислят като онези човеци от 15ти век. Иначе аз от самолет съм виждала, че земята е лееееко заоблена. Плюс, погледнете как летят самолетите над океана например. Сигурна съм, че ще има възклицания като: "ама що ходи толкова далеч на север, Ами не кара направо" хахаха. Експеримента е интересен. Ще се забавлявате, гаранция!