Страница 488 от 707 ПърваПърва ... 438478486487488489490498538 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,306 до 7,320 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #7306

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Toncy Виж публикацията
    А някой замислял ли се е, дали вирусът сам си мутира? Дали пък лабораторно не му "помагат" в мутациите? Защото това би обяснило множеството варианти, с които изведнъж взеха да си оправдават нуждата от налагането на все повече и все по-строги рестрикции.
    Замисляте ли се, че вече цяла година сме в положение на мерки и санкции? И няма никакви изгледи на идиотията да й се вижда краят! Докога ще търпим да ни обвиняват, че сме виновни за всяка издънка на властите? Докога ще търпим да ни лъжат? Протестите срещу ограниченията, вече са факт в над 80 държави. Ние българите, защо сме винаги толкова овчедушни и заспали?
    Стана ми интересно - коя държава/икономика има интерес от постоянни мерки/и затягането им ... и огромните икономически загуби породени от тях (неработещи/фалирали фирми и т.н.)?
    Shmi, Kx, nassko1 и 2 други харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #7307

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    От лични наблюдения знам, че положението в болниците в София е много зле с приемането. Вече 4 човека знам , които обикалят с часове болници (3-ма с линейки) и няма места. Единият го приеха в ИСУЛ, понеже един човек е умрял преди 5 минути. За пациента от следващата линейка е нямало място отново.

    Става дума за възрастни с Ковид, нуждаещи се от апаратна вентилация.
    На мен ми е баш интересно, това как кореспондира с желанието на мухльовците от 1 апр да отпускат мерките?
    Kx и Jack Krauser харесват това.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #7308

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Стана ми интересно - коя държава/икономика има интерес от постоянни мерки/и затягането им ... и огромните икономически загуби породени от тях (неработещи/фалирали фирми и т.н.)?
    китай, колкото и странно да звучи

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    203
    #7309

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Стана ми интересно - коя държава/икономика има интерес от постоянни мерки/и затягането им ... и огромните икономически загуби породени от тях (неработещи/фалирали фирми и т.н.)?
    Интерес имат само онези, които държат около 90% от финансовия ресурс на планетата. Избраните да ръководят света са до един членове в "клуба" на неприлично богатите. Това са няколко десетки хиляди човека - мултимилиардери, милиардери и отбрана група послушни милионери. Същите са в основата на ковид-идиотията, целяща бързото преформатиране на икономиките в световен мащаб. Идеята е да се запази планетата от унищожителната дейност на човечеството. Това няма как да се случи при икономически стабилни държави. Ето защо се прави план за пандемия, който системно да изтощи и срине работещите икономики. Глобално, това ще доведе до огромни финансови загуби. Замърсяващите с производствената си дейност фабрики и фирми, постепенно ще бъдат доведени до фалит. Планът на мега-богатите включва придобиването на безценица на вече фалиралите фабрики, за да бъдат преустроени в изцяло нов вид дейност, създаваща екологично чиста продукция. Всички ресурси, които движат икономиките на богатите държави, замърсяващи най-много планетата, трябва да бъдат контролирани така, че да се преформатира изцяло всичко, както в бита, така и в индустрията. Както се казва - да се започне начисто и в Нов Световен Ред. Това е накратко идеята на глобалистите. Те се надяват, че планът "ковид-19" известен още като "пландемия", ще доведе до повече ползи отколкото негативи за човечеството. Междувременно се налага да се върши именно това, което наблюдаваме - разработва се вирус, който частично във времето се моделира, за да се случват всичките планирани по сценарий събития. Ваксините са предназначени да поддържат усещането у хората, че се взимат мерки и вирусът ще бъде спрян. Междувремено обаче се призовават всички да имат търпение и да спазват наложените им ограничения. На практика хората биват плашени и държани под контрол, а ако се стигне до размирици - жандармерия, военни и полиция трябва да наложат със сила установените нови порядки в държавите.

    Всичко се дирижира през СЗО като благовидни наставления и препоръки, но се порицават онези, които се цепят от плановата дейност за овладяване на пандемията. Разбира се, всичко УЖ се прави, все за здравето и живота на хората, но в действителност се извършва пълзяща глобална подмяна на системите и на всички структурни звена, движещи икономиките на държавите. И цялата операция е замислена да се случва с нашите пари - с парите на всеки един данъкоплатец. Хитро, нали!

    Правителствата са поставени пред дилемата - или да следват препоръките от СЗО, или да поемат отговорността за жертвите на вируса. Политиците, понеже е всеизвестно, че са безотговорна и алчна сган, бързо преценяват, че в мътна вода може лесно да се краде и допълнително нагнетяват ситуацията. Който не спазва мерките, бива сурово санкциониран. А мерките, в медицинско измерение, са буквално абсурдни, но никой вече не се интересува от нуждата на медиците. Лекарите изнемогват - цари хаос в отделенията. Медиите са заети да плашат населението от сутрин до вечер - народът трябва да е уплашен, за да може да се случва онова, което е замислено по сценария "ковид-19". Въвежда се вечерен час в някои градове. Спират се планови прегледи и операции, в резултат на което се покачва смъртността. Ваксинирани се разболяват, а някои дори умират. Никой не е виновен!
    "Новият Световен Ред" ни се представя като "НОВАТА нормалност", като ни уверяват, че САМО ако спазваме мерките, и САМО ако се ваксинираме, ще се върнем към предишната нормалност, която обаче незнайно защо, е с името "НОВА".

    Всичко това, разбира се, не е задължително да е съвсем точно изложено. Може да има някои разлики в планираното и в онова, което се случва, но в крайна сметка, всички ние сме свидетели на събития, които нямат аналог с никой друг грипоподобен вирус, познат на човечеството. Цялата идея, че прилеп бил изяден от влечуго, което пък било изядено от някой китаец, и то в суров вид... и то сега - през 21 век, когато хората не живеят в пещери, а ползват микровълни, за да си готвят храната... всичко това звучи крайно неубедително, да не кажа смехотворно. А и как така се случи, че откакто компютърните технологии се развиха дотолкова, че вече могат да правят генетични модели на овца с име "Доли", и да смятат умопомрачително количество ДНК данни, точно тогава се появи един страшен вирус, толкова непознат, че дори с наличната технология не можем да му разкрием слабите звена. Но и същевременно толкова познат, че за има-няма 3-4 месеца и хоп - ваксинки се произведоха. Че чак и гаранция им дават - поне 9 месеца щяли да пазят ваксинирания. И хората вярват, бе...вярват! Винаги ме е изумявало това масово лековерие. - хем те лъжат, хем ти да продължаваш да им вярваш! Че и парите ти взимат за тестове, с които пак те лъжат, а ти пак им вярваш. Колко е достоверността на ПСР теста? И колко смислено е да си правиш такива тестове по препоръки на онези, които са финансово заинтересовани от това? Колко смислено е да искаш да се ваксинираш при положение, че си изкарал болестта?

    Въпроси...и още въпроси... на които ще чуете всевъзможни отговори, често пъти твърде противоречиви за да са истина. И въпреки това, хората вярват! Лековерието е вид наивитет, но в такъв мащаб, бих казал, че лековерието е признак на глупост. Особено когато виждаш, че всичко се прави не по правилата, и не следвайки медицинска логика, а единствено с цел да се държи населението в страх и под контрол. Не знам... Наистина не знам докъде ще се стигне с тая идиотщина. Надявам се човечеството да се събуди, да се отърси от страховете си и да излезе навън, яростно протестирайки срещу всички мерки и забрани, които системно му се налага да спазва. Надявам се, че хората ще осъзнаят, че ги правят на маймуни. Надявам се... Както се казва: "А дано, ама надали!"
    Този пост е редактиран от Toncy; 30-03-21 в 17:38.
    Aleksandars, Jack Krauser, milanov и 1 други харесват това.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #7310

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Зaмъpcявaщитe c пpoизвoдcтвeнaтa cи дeйнocт фaбpиĸи и фиpми, пocтeпeннo щe бъдaт дoвeдeни дo фaлит. Πлaнът нa мeгa-бoгaтитe вĸлючвa пpидoбивaнeтo нa бeзцeницa нa вeчe фaлиpaлитe фaбpиĸи, зa дa бъдaт пpeycтpoeни в изцялo нoв вид дeйнocт, cъздaвaщa eĸoлoгичнo чиcтa пpoдyĸция.
    Ми те 90% от тия "зaмъpcявaщитe c пpoизвoдcтвeнaтa cи дeйнocт фaбpиĸи и фиpми" са в Китай бре , а като гледам точно там си бачкат без да спират ... нещо ти издиша "конспирацията" тука май
    Kx одобрява това.

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #7311

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    светльо, смяташ, че елитът на китай и елитът на останалите държави са две различни неща ли?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    203
    #7312

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    ... нещо ти издиша "конспирацията"
    svetlio1,
    моля те, отговори ми само на един въпрос:

    Кога, според теб, ще приключи пандемията и хората ще се върнат към стария начин на живот?

  10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #7313

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Различни са до там, че "елита на други държави" има вероятност да бъде изметен ако собствените им поданици почнат да ровят по кофите

    Иначе още в някъде в началото на темата бях го поставил така въпроса - какъв е интереса да съсипеш точно тия държави дето ти купуват най-много продукцията и на кого се очаква да продаваш после?

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от Toncy Виж публикацията
    svetlio1,
    моля те, отговори ми само на един въпрос:

    Кога, според теб, ще приключи пандемията и хората ще се върнат към стария начин на живот?
    Ми оня ден гледах мач от Израел пред пълни трибуни - значи за тях вече важи връщането към стария начин на живот па ти си търси причината защо
    Kx и bobivg харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    203
    #7314

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Ми оня ден гледах мач от Израел пред пълни трибуни - значи за тях вече важи връщането към стария начин на живот па ти си търси причината защо
    Попитах те кога, а не защо.
    Отново те моля да ми дадеш твоята прогноза за срок на приключване на цялата дивотия в световен мащаб. Колко още ще живеем в очакване да се върнем към "нормалността"! Година...две...Колко?

  12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #7315

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    светльо, смяташ, че елитът на китай и елитът на останалите държави са две различни неща ли?
    Цялата тая теория,съшита с бели конци издиша в най-съществената си част-икономическата. Фалиращи фирми -> маса безработни и бедни хора -> намаляване на потреблението -> намаляване на печалбите. Следват бунтове на огромни маси бедни срещу богатите, необуздана престъпност, неконтролирана миграция и рухване на цялата "демократична система". Следва връщане към идеята за "единний и светъл комунизъм"!
    Caesar, espace, Kx и 4 други харесват това.

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #7316

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Πoпитax тe ĸoгa, a нe зaщo.
    Oтнoвo тe мoля дa ми дaдeш твoятa пpoгнoзa зa cpoĸ нa пpиĸлючвaнe нa цялaтa дивoтия в cвeтoвeн мaщaб. Koлĸo oщe щe живeeм в oчaĸвaнe дa ce въpнeм ĸъм "нopмaлнocттa"! Гoдинa...двe...Koлĸo?
    Ми той отговора ми се съдържаше точно в написаното ама щом питаш да си дам прогнозата - с тия темпове се надявам до година да сме поне на 80% от "стария начин на живот" ..., но винаги има вариант нЕкой китаец да реши да екпериментира в кулинарията


    Джонсън към британците: "Забавлявайте се!"
    Този пост е редактиран от svetlio1; 30-03-21 в 18:23.
    podredko одобрява това.

  14.  
     
  15. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    406
    #7317

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    И след 10 години да е, пак ще живеем като преди. Който не вярва, а вярва в горните конспирации, да се самоубива и да продължаваме напред.
    Важното е да се опазиме да не умреме от тая гад, другото ще се нареди.
    Kx одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #7318

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Ми той отговора ми се съдържаше точно в написаното ама щом питаш да си дам прогнозата - с тия темпове се надявам до година да сме поне на 80% от "стария начин на живот" ..., но винаги има вариант нЕкой китаец да реши да екпериментира в кулинарията


    Джонсън към британците: "Забавлявайте се!"
    То и сега който иска пак може да си води стария начин на живот.
    Просто трябва да поеме един допълнителен риск, че може да се разболее и да умре внезапно.

  17. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    472
    #7319

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Различни са до там, че "елита на други държави" има вероятност да бъде изметен ако собствените им поданици почнат да ровят по кофите
    Бъркаш . Поданиците на "другите" държави както ги наричаш, отдавна ровят по кофите .

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    203
    #7320

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Ми той отговора ми се съдържаше точно в написаното ама щом питаш да си дам прогнозата - с тия темпове се надявам до година да сме поне на 80% от "стария начин на живот" ..., но винаги има вариант нЕкой китаец да реши да екпериментира в кулинарията
    Тоест, не знаеш кога ще приключим окончателно с дивотиите, но вярваш това да е някъде до година. И си оставяш вариант, прогнозата ти да не се сбъдне.
    Ето това казвам и аз: въпреки, че те лъжат, ти си от хората, които вярваш, че там някъде... до няколко месеца... най-много година... ще сме се отървали от вируса и мерките.
    Колебаеш се, но си склонен да вярваш. Въпреки факта, че те лъжат вече цяла година.

    Миналата година, през април месец, на хората им казваха точно същото - спазвайте мерките и живот и здраве, до няколко месеца ще сме се преборили с вируса. Една година по-късно, при наличие на уж ваксини, ситуацията е вече фалит на фирми, сриване на бизнеси, безработни - бол, и отново... мерки, санкции, затваряме-отваряме... Явно нещо с прогнозите за края на ковид-кретенията не се връзва. Нещо повече - Бил Гейтс взе да подмята за трета доза, а от СЗО се надпреварват да ни сюрпризират с все нови и нови варианти на ковид-19. Сякаш тепърва започва пандемията. Чак измислиха вариант, който не го засичат ПСР тестовете. Демек, сещай се за какво иде реч - забравете за връщане към нормалността. Това е положението. Вярвайте ни, спазвайте мерките и т.н. останалите брътвежи, дето ги слущаме постоянно. Искат от нас да им вярваме. И хората като теб вярват. Ама аз не обичам да вярвам. Смятам, че вярата е за членовете на духовенството. Предпочитам да разсъждавам върху случващото се и да анализирам ЗАЩО онова, което не се случва, но са казали, че ще се случи, не се е случило И в резултат - нещо не ми се връзва, че всичко се дължи на мистериозен вирус, пръкнал се от прилеп, зимуващ през ноември 2019г. насред някакъв си пазар в Китай. Твърде е нелепо. Звучи като лъжа, измислена от някой с интелекта на Каскета. Освен, ако не прибавим факта, че в близост до този пазар имало точно една такава подходяща вирусна лаборатория, откъдето вирусчето са го "изтървали". Ето - с лабораторията звучи по-достоверно, нали? Бреййй... как само са го измислили, значи!

    Година по-късно теорията за "изтървания" вирус от лабораторията в Ухан е развенчана с думите "крайно невероятна". Но пък теорията за прилепа е все така "крайно вероятна". Горкото прилепче! Стотиците хиляди години еволюция, изменчивостта и наследствеността на видовете, яденето на планини от суровото месо на всевъзможни пълзящи и летящи твари при всякакви мизерни условия - всичко това не успя да доведе до заразяване на древните ни предци, живеещи в пещерите. Трябваше да изминат стотици хилядолетия, в които да овладеем огъня, да се научим да си печем храната, да поддържаме хигиена, и точно сега - когато разполагаме с технология, способна да барника по генетичния код на био-видовете, ... точно сега да се случи това прилепче, да вземе да прецака цялата човешка раса! Бре, че кофти късмет, а!

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от ayl Виж публикацията
    И след 10 години да е, пак ще живеем като преди. Който не вярва, а вярва в горните конспирации, да се самоубива и да продължаваме напред.
    Важното е да се опазиме да не умреме от тая гад, другото ще се нареди.
    Ще живеем както преди, само, ако човечеството надигне глава и се отърси от страховете си. Ако навеждаме глави и се оставяме да ни казват кое може и кое - не, сегашното "временно" положение, ще създаде поколения, които няма да искат да живеят в социална среда. Агорафобията ще е нормално състояние за всеки млад човек, на когото по електронен път ще му се казва какво да свърши за деня. Реалността ще е такава - асоциална, сведена до пряк контрол над индивида, изначално лишен от възможността да принадлежи към социум, в който да изгражда социални умения, да трупа опит от опита на другите. Лишени от приятелства, социално изолирани, израстващите в тази "нова нормалност", няма да имат шанс да избират каквото и да е, защото изолацията ще ги е направила безволеви, боязливи към непознатото, послушни и изпълнителни. Те на практика няма да имат уменията да общуват пълноценно с другите, но това няма как да им липсва, защото ще са родени и израснали в социална изолация.
    ---
    Пожелавам ти да "се опазиш и да не умреш от тая гад". Явно, види се, много те е страх.
    Само не разбрах, защо инакомислещите трябва да се самоубиват, за да можеш ти и другите като теб, да продължавате напред.
    Aleksandars и Jack Krauser харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 983
    Последно: 25-04-24, 22:17
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе