На по-ниска скорост е пуснато видеото!
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=-mNMbm_lB8U
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Ти да видиш...извадка от съдебно решение:
Към тези смекчаващи вината обстоятелства следва да се добави зависимостта на подсъдимия от употребата на наркотични вещества. По повод на това обстоятелство въззивната инстанция отбелязва, че не възприема становището на първата, според което тежката наркотична зависимост на подсъдимия, която способствала за сваляне задръжките и за извършване на следващо престъпление с единствената цел да си осигури средства, чрез които да придобие и консумира поредната доза наркотик, представлява изключително смекчаващо вината обстоятелство по смисъла на чл.55 от НК и самостоятелно обуславяло налагане на наказание под фиксирания в закона минимален размер. Както вече се изтъкна, коментираното обстоятелство – наркотичната зависимост на подсъдимия - наистина е смекчаващо и следва да се отчете като такова, като ведно с изброените по-горе смекчаващи вината обстоятелства формират наличието на многобройни такива, които изискват определяне на наказание под предвидения в приложимата правна норма минимален размер, съгласно чл.55 ал.1 т.1 от НК.
Това съдебно решение е пълна простотия....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Може и да го вкарат в някой от центровете за лечение на зависимости - има доста луксозни (и скъпи) - като доказателство, че уж е “решил да се поправи”.
п.с. заглавието на темата не е ли по-правилно “загина”, а не “почина”?
Преди време именно ГЕРБ предложиха по леки наказания за дрогирани шофьори....
Според мен, при положителен тест за наркотици, трябва да им се ОТНЕМА КНИЖКАТА ДО ЖИВОТ.
А ако след отнемането на книжката, го хванат зад волана - ДА СЕ КОНФИСКУВА КОЛАТА - независимо чия собственост е !! Да е мислил добственика, преди да му я даде...
В противен случай, оставяме СИГУРЕН УБИЕЦ да се движи по пътищата...
Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-04-20 в 20:48.
Момци, 100+ км/ са 30 метра/секунда, на видеото посмъртно няма толкова по таймера, независимо от скоростта на възпроизвеждане.
И според мен скоростта не е чак толкова висока. Но фактите са си факти - починал човек, блъснат докато си стои в колата на червен светофар от човек с употреба на наротични вещества и без НИКАКЪВ спирачен път... в града ...
Дано вратичните в закона все пак не позволят безнаказан изход.
Има си експерти, които ще ги гледат записите. Запис от запис не мисля, че е нещо, което да съдим.
Просто, макс присъди и да си починат 20г в затвора и мама и съучастниците, и следващите ще се замислят.
Изобщо да не ми го изкарват този дришльо жертва. Парите валят и той се мисли за безсмъртен. Разлигавени от мама и тате до безкрай.
Знаеш ли с каква скорост снимат тези камери ? Кадри в секунда ?
Забеляза ли, че неграмотното говедо, после вместо да прехвърли/конвертира видеото и да го запише в ютуб, го е снимал пак с камера от монитора си ?
Може сам да се досетиш, до какво изкривяване на движението и неговото възприятие води това....
Има забавяне на движението. Ако не вярваш - вземи хронометър и си пусни видеото и сравнявай времето показано на монитора с това от хронометъра.
Просто го поставят в едно Субару на червен светофар и доброволец(не бих отказал), с бтр или танк минава мощно зад него...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Христо, достатъчно ПТП-та съм виждал, за да се съмнявам в общественото мнение.Изрично преди няколко часа подчертах за субективно усещане и то само по отношение на скоростта.Деянието и резултата не оспорвам поне по изнесеното в медиите.Обаче, там където се намеси общественото мнение, правото отсъства.
Спрете с тая конспирация, на амфети и трева нито светофар гледаш нито кой е пред тебе.. може да е забил в телефона да търси дилър на бело, за да завърши вечерта подобаващо
Изпратено от моят MIX 2 с помощта на Tapatalk
На мен ми се струва, че в последния момент натиска газта, вместо спирачката за това и така го изтласква напред, често срещана реакция при неопитни шофьори в кризисни ситуации.