Честито оздравяване! Пожелавам ви в преживяването да остане само като блед спомен в бъдеще.
Честито оздравяване! Пожелавам ви в преживяването да остане само като блед спомен в бъдеще.
Честито оздравяване.
И по-добре че си го прекарал лятото, защото за останалите не прекарали това заболяване зимата ще е доста по-тежко.Не само заради повечето респираторни заболявания, но най-вече заради замърсената среда в Сф, големите градове и някои от средните градове.
Честито оздравяване и от мен!
Както и в другата тема писах - племенника ми даде положителен тест (след масово заразяване на работното място - 8-10 човека в цеха), но при него нямаше никакво развитие и просто си мина с изолацията за две седмици .
Сега поне имаш изграден имунитет за някакъв срок. Реактивността на имунната система зависи и от сезоните. Нека ccankov73 да напише няколко реда по въпроса.
Желателно е, всеки да си направи ваксина срещу грип другият месец, защото мнозинството лекари не правят разлика между симптомите на грип и короната.
И що му е тази "ваксина" против грип, за идеята ли.Щото от години половината свят се боде за идеята.
Може пък да иска да си ги колекционира ваксините....дифтерия, коклюш, бубонна чума....като фен на епъл
Този пост е редактиран от Tommorow; 19-08-20 в 00:22.
Всичко е венозно. През устата само някакви лабави допълнителни лекарства чрез индивидуална рецепта, като ACC или пробиотик, или нещо друго
Изглежда има няква републиканска програма/алгоритъм за лечението, която е достатъчно детайлна за особеностите на всеки пациент.
Например: всяка сутрин на всички пациенти венозно се слага антибиотик (левокс), Витамин Б комплекс и антикуагулант (клексан-мускулно). Оттук нататък, според индивидуалното състояние на пациента, може да има венозно още лекарства и вливането да откара до обяд. Почти на всички се влива течен парацетамол по 1 шишенца дневно, а понякога и по 2
При по-голямата част пациенти, апетита се губи и на човек не му е до ядене - някое студено и солено айранче и толкоз. Може и някое охладено плодче. Вкуса се губи - в минералната вода все едно предварително някой е сложил много захар. Дишането на кислород изсушава устата и човек има нужда от вода, която пък е сладка, все едно със захар
Също така, на по-"едрите" откъм талия, изрично им се казва да не ядат известно време, за да може стомаха да е празен и това да освободи място за белия дроб. Но все пак, въпреки препоръките за празен/полупразен стомах, храната не се забранява напълно, стига да имаш поне малко апетит.
Гаранция за имунитет няма. Има тестове за антитела с титър. Един пациент беше направил толкова много антитела, че титъра му беше 49 пъти над нормата.
Самите доктори, сестри и друг персонал са го прекарали вируса по-назад във времето. Някои от тях не са излизали от отделението повече от месец и са лекували както пациентите, така и себе си.
Персонала не се пази с маски (освен понякога), защото очевидно счита че има имунитет и няма риск. Колко дълготраен е този имунитет според тях - не знам, но от поведението им личи, че го имат или за вечен, или за много дългосрочен - в крайна сметка всеки ден персонала общува със 40-50 заразени пациента без да се пази с маска, да не говорим за очила.
Шегувах се по Вайбър, че отново имам плочки на корема.
ГЕНЕРАЛНО:
Почнете ли да вдигате температура над 38 и имате ли кашлица, непременно да ви светне червена лампичка, че може да сте заразени и вече да заразявате околните.
Температурата идва първа, после си отива за един ден, после пак идва, после пак си отива и това много лъже човека. Но след това идва и кашлицата и вече няма какво да се съмнявате.
Разбира се, може да го изкарате за седмица безсимптомно или с някакви минимални неразположения.
Но стигнете ли до температура и кашлица, мислете за болница със специализирано Ковид-отделение
Този пост е редактиран от MitkoS; 19-08-20 в 03:07.
Не си писал колко време е бил престоят/"лечението" в болница и след това колко време у вас.
Писал си единствено за 8-10 дни пневмония.
Честито оздравяване!
Дано се изчисти напълно бързо.
Доколкото съм запознат, ccankov73 не е със специалност свързана с имунологията. Имунохематологията е основна част от моята специалност и за това имам някои познания в областта на имунната система. Нямам спомен някъде да съм чел за сезонна зависимост на имунния отговор.
Мнението на кардиолози с днешна дата: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/...zasiaga.460272
Забраних нещо важно - ако ваш близък се разболее, не му звънете с въпрос "как си?".
Това е най-садистичния и най-мразения въпрос в този момент.
Чевека сигурно едвам говори, поуплашен е, дори и да е по-добре от вчера е наясно, че това не означава реално подобрение. Но най-вече - кашля, с температура е и не може да говори.
В много случаи, след влизането в болница следва влошаване в следващите дни (и при мен беше така), защото пневмонията се развилнява и сатурацията пада. Аз бях с кислородна маска 10 дни и свалянето и заради въпрос "как си ?" ми изглеждаше голямо безумие, щото свалиш ли маската почваш да се задушаваш, а пък нито знаеш как си, нито имаш точна прогноза кога ще се оправиш
Ако ваш близък се разболее и много искате да му звънете, то започнете с въпрос "ако не ти се говори, то да те оставя на мира".
Миткос, важното, че отмина и си ок. Със сигурност не ти е било смешно, както на някои тук по темата за ковид. Дано нямаш никакви поражения по органите. Можеш ли да опишеш разликите между обикновенна бронхова пнемнония и тази причинена от ковидо?
Жената преди 15 години кара вирусна пневмония и беше на 3 антибиотика и в болница 10 дена, не можеше да диша. Надали е нещо по-различно. Трябваше и година и половина да възстанови белия дроб.
От пневмония умират много хора.
Митко, доколкото прочетох написаното при теб симптомите са били температура, главоболие, кашлица, отпадналост, загуба на обоняние. Какво казаха лекарите- това са симптомите, нали. Всички други - един го болял гъза, друг ушите и очите, трети имал разстройство са бош лаф работа и нямат нищо общо с ковида, нали.
И моята жена кара такава тежка вирусна пневмония декември 2019г. Една болница, след това втора - вече в Сф. Бая лекарства изпи и няма пълно възстановяване след такава пневмония.