Хм, микроскоп, ний цял скенер имаме за тая работа
“Скенерът е стар, над 10 години. А е единствен в областта и се използва за ирисова диагностика на хората от Лудогорието”
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...Yn4P5iq9EGzGBs
Супер!
В статията пише, че коце-боце ще съдейства да получите пари за "скенерчето" - получихте ли ги - респективно скенера?
Само да уточним - "стар, над 10 години" означава ли 20+ годишен...?!
И "единствен в областта".... в коя "област" - Разградска област ли, или в областта на образната диагностика... или и двете?!
Изкарахте ли по един ПУЦ за ирисова диагностика, ако ли не - имайте предвид колегата ciril111 като възможен избор.
Абе кво си приказваш, даже водих ПУЦа...
Тез журналя им плащат да пишат глупости, ама що така - не знам.
Скенера ни е съвсем нормален, 5 годишен и реално нямаме нужда от нов, само трябва да му се смени "тръбата" (100К лв.) че се поизноси и скоро ще каже Бау... .
Обачее...., явно има заделени парички в Софето, та ще ги отпуснат евентуално за да бъде купен нов - задължително от Наша Фирма!Той и стария така е купен - на тройна цена.О, и бонус - и за "тръбата" на стария ще има парички.
В момента даже се подготвя помещението, вече за наша сметка, че и то не еФтино мероприятие.
Дано само не е предизборна глупост.
Не е това за което си мислиш.Аз искам да е нещо с минимални размери което да може да се побере в малка чанта или кутия.Просто експеримент.Затова не ми се иска да вкарвам пари.На тези които това им е професия те да си купят такива големи и скъпи.Мога да ползвам и фотоапарат със по специален обектив но както споменах по горе това го правя като експеримент.За мен и моето семейство.Иска ми се да си правя редовно снимки и да видя как ми се променя ириса примерно при настинка.
Преди време се пробвах с един Айфон 5 и нищо не се получи.Едни блясъци по снимката.Оня в Плевен преди няколко години ми направи снимка на очите и след като го качи на ТВ-то снимката беше много размазана.Цялата работа беше да ми продаде билките.Шашева работа.Та затова съм решил да се спасявам сам както казват хората.
Това са камерите на новия ми телефон.Май ще трябва допълнително осветление.Телефона закрива окото и в крайна сметка снимката става черна.
Тези които разбират от диагностика казват че тези петна не би трябвали да са там ако човека е здрав..В зависимост в коя част на окото се намират се определяло и кой орган на тялото боледувал.На пръв поглед нищо сложно,но дали е така ?Ще трябва май доста да се почете.
Има сапунерки фотоапарати с макро 5см. (даже 1см)
Като снимах за тест се видяха точките на офсетовия печат на една брошура.
- - - - - - - - - -
За да не размаже - статив и на самоснимачка.
Здравей.Малко закъснях с отговора.Ще пробвам това което ме посъветва.Същевременно разгледах и тези неща по долу.Ако някой има опит моля да сподели.Има ли и какъв е ефекта?Явно за целта не се иска голямо увеличение.Целта е снимката да е ясна-контрастна.Да няма такива блясъци и отражения като тази по долу.
Както казах и по горе това го правя с учебна цел.Повечето е от любопитство.Благодаря на всички които ми помогнаха да си изясня някой неща.
Забрави да спомена че вчера си поръчах едно бутонче за телефона.По точно за снимки.Да нямам контакт с телефона когато правя снимките.
Дистанционно по горе на моя телефон може само са възпроизвежда снимки и да усилва звука.Макро лещите за телефона още не съм решил коя точно да поръчам.
Имам един въпрос?Преди много години по товарните гари имаше едни Ифи с кофи които разтоварваха вагони с въглища.Двигателят задвижваше генератор който от своя страна задвижваше крана и кофата.Питал съм как се осъществява възбуждането на генератора?Отговора беше:Ами то му трябват 1500 оборота и само се възбужда.Имало някакъв вграден магнит вътре който възбуждал генератора.Може ли някой който е запознат с този вид генератори да обясни по подробно?Благодаря предварително.
Здравейте.Да не пускам нова тема искам да попитам.Може ли на този термометър да заменя датчика за влажност с този за светлина и дали въобще ще покаже нещо ?Идеята ми е да показва колко процента от дневната светлина имам в стаята.Дали въобще ще покаже нещо?
Може бе, що да не може. Ще показва 100% влажност винаги.
За влажност май няма да стане, но на мястото на температурата май ще излезе "нещо" на дисплея.