Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 218
Like Tree232Одобрявам

Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Цитат Първоначално публикувано от fbr Виж публикацията
    Явно не ти се е налагало да откриваш партида за ел. енергия, еле пък за голяма мощност. Свят ще ти се завие, като разбереш какво те чака.
    Приказва си.След като всичко е ясно,отиваш и си купуваш.
    Ще сложат колонки кой дет си иска.бг размишления.И чия собственост ще са тези кол;онлки?Те паркинг не ти дават,той колонка щял да сложи.Ами кат ти спре друг на местото,ще го гониш ли или ще си платил паркоместо,ще си сложил скъпа колонка и ще си заредил с цени на тока от темата???
    И дори не иска да разбере,че говорим за сега.Кво ще стане никой не знае.И кога.
    За това казах аз какво съм направил към момента.А като стане онова дето казава колегата-добре дошло,поне гаражи ще си имам(и наеми).

и ще видите колко е яко "да си зелен"
    ще видиш ако....изобщо си зелен.
    Най-напред този ток трябва да се произведе.Сега ,поради високите цени и трудностите с ел.енергията се пускат всякакви стари централи на въглища и те замърсяват попвече от колите.
    После трябва да се произведат батерии,зарядни станции(милиард поне)кабели за захранване и после поне батериите трябва да се изхвърлят някъде?Къде?
    Ами там където се изхвърля всичкия евробоклук,напр. Италианския....познахте ли къде?
    Този пост е редактиран от inches9; 21-10-22 в 11:56.
    Lupus и rosswen харесват това.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Цитат Първоначално публикувано от stivi Виж публикацията
    Май си "фирмаджия" като те слушам !? По-скъпите стоки, произведени с по-скъпия ток, имаш избор да си ги купиш, или не, ама не може да не се къпеш, готвиш или топлиш, а не всички са софиянци с големите заплати, на ТЕЦ с топла вода, субсидирани от цялата държава, дето не ги бърка зимата дали ще се вдигне тока ! А колкото до електричките, като накарат раята доброзорлем да си накупят такива и да нямат алтернатива, те тогава ще почне якото доене с цената на тока и ще видите колко е яко "да си зелен"
    Ние фирмаджиите не се къпем и не готвим ли?
    Или пък не плащаме с данъците си социалните помощи на тези, които не могат да си позволят да плащат сметките си?
    Предвижда се нов закон, който да дефинира енергийна бедност. Хората, попадащи в тази графа ще получават помощ.
    Във всяка една стока, която купуваш ти се начислява скъпия ток. Дори да не е пряко, а някъде по веригата някой си го е начислил.
    До голяма степен тази висока инфлация у нас е точно заради ненавременната компенсация на бизнеса за скъпия ток.
    В Европа тя е около 10%, а у нас гони 25%. Голяма далавера, че е евтин тока на домакинствата.

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Приказва си.След като всичко е ясно,отиваш и си купуваш.
    Ще сложат колонки кой дет си иска.бг размишления.И чия собственост ще са тези кол;онлки?Те паркинг не ти дават,той колонка щял да сложи.Ами кат ти спре друг на местото,ще го гониш ли или ще си платил паркоместо,ще си сложил скъпа колонка и ще си заредил с цени на тока от темата???
    И дори не иска да разбере,че говорим за сега.Кво ще стане никой не знае.И кога.
    Аз ти казвам, че то ВЕЧЕ е станало. Хората са го измислили.
    Колонките /разбирай един усилен контакт с терминал/ ще са собственост на общината или на частна фирма.
    Ти самия си дал снимка на паркинг. Ако там 20% от живущите бяха с електромобили ще се намери кой да им вземе парите. Аз бих го направил ако не друг.
    Какъв е проблема да зареждаш с високите цени на тока? Тук в офиса имаме зарядна станция и на промишлен ток един голям джип се движи градско на цена под 10 лева на 100 км. Същия на дизел ще му трябват 50 лева.
    Този пост е редактиран от lazarus18; 21-10-22 в 12:31.
    kod, VanDan, svetlio1 и 1 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Няма трезвомислещ човек, който да е съгласен с вдигането на цената на тока за населението ! Понеже всеки лев отгоре на семейния бюджет /без съпътстващо вдигане на доходите/ веднага води до ограничаването на покупки на стоки, или услуги, предлагани от бизнеса. Така че, искайте си компенсации от държавата, но се молете да не скочи тока за раята, щото нищо хубаво не ви чака !
    TRENDS, hadean, zxc0 и 1 други харесват това.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Какъв е проблема да зареждаш с високите цени на тока? Тук в офиса имаме зарядна станция и на промишлен ток един голям джип се движи градско на цена под 10 лева на 100 км. Същия на дизел ще му трябват 50 лева.
    Ще ти отговоря.
    Първо едно уточнение за българите.Ти казваш,че все се съмняват, а трябва да са сигурни.Аз пък казвам,че винаги са сигурни и не мислят.Мача бе свирен и те знаеха кой ще победи в световните войни и бяха на страната на победителя.В резултат две национални катастрофи.
    Примера е ужасяващ,но това са фактите.
    Второто е,че когато казва някой,че колите на ток били само с 20к по-скъпи(не малките) трябва да даде примери.Възможно е да има такива ,но аз поне не съм виждал. така че,заповядай....не го казвам да се заяждам,но е интересно.
    И когато всеки си купи зарядна станция или му направят на улицата и му дадат същата цена на тока както е за този дето прави станциите,аз лично ще почерпя.
    50лв. са 17/18 литра бензин,има нема...Къв е тоя джип с такъв разход 2022 год.И колко ще струва батерията на вашия.
    И накрая аз изобщо не говоря за хора като Вас които имат сериозни джипове и изминават по 50 000+км.За тях може и да се изплаща...някога.
    Говорим за масовия потребител т.е. 10 до 20 к. км
    Моя комшия на вилата има TESLA 3 ,но струва над 90к ....и то купена от Германия и ...преди 2 години.Колко е сега в бг не знам.Мисля,че подобна кола на бензин,ще е до 60к....т.е. има няма 40к разлика.И ми каза,че на колонките зареждането е около цена бензин.Аз не знам,но му вярвам,не лъже а и няма никаква причина,в случая.
    Той може да си я изплати по някакви причини които не са за форуми,ама ти сметни,кога и как....и кажи колко ще и струва батерията(тогава).
    TRENDS и rosswen харесват това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Мисля че lazarus18 се опитва да ни каже , че щем не щем, еФтино - скъпо,уобно - неудобно, ще ни натресат електричките ( и тока).
    И не щот са по-екологични - поне засега заради производството им, - ами щот така са решили.
    А защо са решили - един
    ги знае....
    Е, доста време още обаче ще си караме нафтовите/безинови/газови печки заради ниския ни стандарт .
    rosswen одобрява това.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Аз пък мисля...,че ''свиреният мач'' според колегата LAZARUS може да е игран с ''нестандартна топка'' или с ''наклонен терен''(съгласно тоталния хит).
    Майтап де....Иначе в момента(21.10....12,03 часа...статията де) излизат и други факти на които е добре да обърнем внимание
    https://www.investor.bg/a/447-analiz...vo-za-godinata

Но нямам нищо против да ми покажат факти с анализи на цени и да си променя мнението.

Аз ти казвам, че то ВЕЧЕ е станало. Хората са го измислили.
    Колонките /разбирай един усилен контакт с терминал/ ще са собственост
    Тук не знам ,аз ли не разбирам български(времената де) или ....?
    Кат гледам колко хора не са разбрали, ''нормалното'' е и аз да съм в кюпа.

Ето Ви и 2 подобни коли с цени...има няма 40к разлика 60к/100к
    https://www.toyota.bg/new-cars/rav4
    https://www.toyota.bg/electrified/battery-electric

И е хубаво когато говорим да четем..та разхода на RAV4 по WLTP E 5,6! НЕ 17 ,нито пък 18

Пък само за да кажа ,че и аз съм модерен..също бръмча с електричка всеки ден.Имам 2 ел. колела със средно задвижване,в къщи и на вилата и сега ще излезна да са разтъпча.Като се върна се надявам да видя нови данни и да си сменя мнението.Няма лошо.
    Този пост е редактиран от inches9; 21-10-22 в 13:56.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от stivi Виж публикацията
    Няма трезвомислещ човек, който да е съгласен с вдигането на цената на тока за населението ! Понеже всеки лев отгоре на семейния бюджет /без съпътстващо вдигане на доходите/ веднага води до ограничаването на покупки на стоки, или услуги, предлагани от бизнеса. Така че, искайте си компенсации от държавата, но се молете да не скочи тока за раята, щото нищо хубаво не ви чака !
    Смесваш трезва мисъл и желания. На мен ми се ще не да не се вдига, а да е безплатен.
    Раята не я мисли толкова - няма данни да умре от глад или студ засега. Просто ще трябва да затегне колана както го е правила във вече не близкото минало.

10. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

И е хубаво когато говорим да четем..та разхода на RAV4 по WLTP E 5,6! НЕ 17 ,нито пък 18
    Леко грешен пример. Разковничето е в думата "подобни"! Колата от първия линк струва 59480 лв. с бензинов двигател, а същия модел хибрид струва 72980 лв. както е видно от страницата на Toyota.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2001

По-скоро тея дето се примиряват с подобни неоснвателни повишения и го приема за естествено са в отбора на раята. Моята сметка за ток не е голяма и ще преживея по-висока цена, но ако се погледне една сметка от 100лв, 40лв ще са дневна, 10лв нощна и останалите са пренос и загуби. Аз съм на 49г и до сега не си сомням да съм видял подмяна на високоволтов далекопровод и почти не се сещам за накакви инвестиции в тоя сектор. Дори и да се вдигне цената за производство двойно на какво основание ще се вдигат и останалите разходи? Целта не е помагане на населението, а изпълняване на заповеди от вън, като една жалка колония нямаща нищо общо от това, че сме в европейския съюз. За трепане са тия мижитурки. код и лазар не е лошо да слезат от магистралата и да видят как и с колко живее голяма част от хората в провинцията. Много цени в София изкуствено се държат по-ниски (тецове, вода.. ) основно защото не искат да рипат хората близко до парламента. А за селото дето се коментираше по радиото, където от авгус нямат вода няма значение, те не са фактор.
    TRENDS, hadean, tanatos и 3 други харесват това.

12. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от pip00 Виж публикацията
    Аз съм на 49г и до сега не си сомням да съм видял подмяна на високоволтов далекопровод и почти не се сещам за накакви инвестиции в тоя сектор.
    Чакай сега, тока не се вдига, щото са повишени разходите за пренос и разпределение. Те си остават на същите нива от преди кризата. Тока се повишава заради повишаване на цената на ресурса, от който се получава тока. Това е съществена разлика. Отделен е въпроса, че КЕВР не разрешава вдигането на таксата за пренос и разпределение, откъдето би се финанасирала такъв род дейност. Да не мислиш, че електропреносните и разпределителните предприятия нямат дъълъг списък от дейности, които са неотложни, но липсата на финансиране ги отлага.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Хубаво де, виж една сметка за ток и ми кажи за да се увеличи крайната цена примерно от 0.25ст на 0.60ст колко пъти трябва да са се увеличила цената на суровината за производство на ток? След това кажи кои суровини ги внасяме, където увеличението дава основание за подобно увеличение. Не се заяждам, може и да има основание и да бъркам.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от kaloman Виж публикацията
    Леко грешен пример. Разковничето е в думата "подобни"! Колата от първия линк струва 59480 лв. с бензинов двигател, а същия модел хибрид струва 72980 лв. както е видно от страницата на Toyota.
    Колега примера го дадох набързо и чакам примери от Вас.И мислех,че говорим за ел.коли ,а не за хибрид...,че и рзновидностите му...Тези 72 980 за plug in ли са или не.Защото ако не са бива да кажеш и колко гори този ''хибрид''.
    А относно бензиновия двигател,вече в неголемите коли не слагат дизел,защото разходите са подобни,а цените на дизела растат,дори ако не вземем впредвид сегашните(поради войната(,вчера имаше статия по въпроса,ама да не я търся сега.
    Другото,което съм го казвал,но трябва да повторим.Човека с ел.кола според мен правилно отбеляза,че хибридите имат още един недостаък,а той е ,че поддържаш 2 двигателя.

п.с. опаа
    ''хибридчето '' в случая когато гори малко бензин започва от 107 480
    https://www.toyota.bg/new-cars/rav4-plugin

Мисля да не търся разхода на този от 72 980.Дано да е много по-нисък от 5,6.

Или като говорим нещо,бива да даваме точни цифри и линкове....Може и аз да греша.
    Този пост е редактиран от inches9; 21-10-22 в 15:34.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз пък мисля...,че ''свиреният мач'' според колегата LAZARUS може да е игран с ''нестандартна топка'' или с ''наклонен терен''(съгласно тоталния хит).
    Майтап де....Иначе в момента(21.10....12,03 часа...статията де) излизат и други факти на които е добре да обърнем внимание
    https://www.investor.bg/a/447-analiz...vo-za-godinata

Но нямам нищо против да ми покажат факти с анализи на цени и да си променя мнението.

Тук не знам ,аз ли не разбирам български(времената де) или ....?
    Кат гледам колко хора не са разбрали, ''нормалното'' е и аз да съм в кюпа.

Пък само за да кажа ,че и аз съм модерен..също бръмча с електричка всеки ден.Имам 2 ел. колела със средно задвижване,в къщи и на вилата и сега ще излезна да са разтъпча.Като се върна се надявам да видя нови данни и да си сменя мнението.Няма лошо.
    Вече е СТАНАЛО в чужбина. Има държави и градове, където електричките са доста сериозен процент от тези в движение по пътя.
    При нас ЩЕ стане в момента, в който има нужда. Сега имаме няколко хиляди такива коли като цяло в страната. И въпреки това има доста зарядни.
    Тойота не е най-добрия пример защото те доскоро отричаха прехода към чисти електрички и залага традиционно на техните хибриди.
    Виж Пежо, Шкода, Киа, Хюндай, VW...

Нека не излиза, че защитавам електромобилите. Аз също имам доста скептично отношение към тях в момента най-вече заради цените им, пробега и времето за зареждане.
    Просто ви казвам как стоят нещата. Жена ми е на висока позиция в авто бранша и имам пряка информация за стратегиите и плановете на производителите.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То че има начини - има. Тия дни бях в Будапеща - голям, хубав и стар град ... ама бъкано с електрички и хибриди, и на доста уличики имаше и колонки за зареждане... можело значи
    Лятото познати с ел. Хюндай Кона заредиха (щот наблизо не можаха да намерят работеща колонка в неделя ) - за 20лв Пловдив-Сл.Бряг/Несебър (и "бръмчене" докато почти го източат) мисля си доста добре като разход...
    Едва ли има човек дето да му харесва да плаща повече, но поне да има нещо видимо насреща - подобрена инфраструктура, качесво на ел. захранването и т.н. Струва ми се при нас по традиция по-високите цени ще имат видим резултат само в ново Бугати/Бентли за типове като Ковачки, а работниците му ще има да вземат заплати и ще бачкат в задимени помещения (щот на комините има датчици)...

п.п. да не забравяме, че в почти всяка "бяла" (дори в съседна Румъния) държава има бонуси за придобиване на електрички - сиреч пак основно ние сме си виновни...

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз най-вероятно съм под средните доходи във форума (съдейки по това какви климатици и тв си купуват хората), но постовете на някои участници много ми напомнят на едно клипче с една предана на соца леля в годините на демокрацията - "а на нас сега кой ще ни даде париииии...."
    lazarus18 и tanatos харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 15 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Консумация на електроенергия
    От valboss във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 11-09-22, 11:07
  2. Отговори: 24
    Последно: 25-10-17, 20:32
  3. Уреди за пестене на електроенергия
    От dragomir7708 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 10-07-08, 18:36
  4. Кои са 16,32,64 битови памети
    От milev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 09-12-05, 21:31
  5. 64 битови РС
    От CNA във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-07-05, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе