Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 218
Like Tree232Одобрявам

Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Ето това е начина! Първо заделям за мен и семейството и остатъка продавам по пазарни цени. За мен цената е разхода за моя хляб.
    Да, но общия пазар, на който сме член не работи по този начин. Напрактика ЕС си затваря очите за сегашното ни положение и ние сме разписали краен срок, в който тази практика да се прекрати.
    Ако всеки в ЕС първо си задели за него и каквото остане дава на останалите ние ще сме по-големи потърпевши.

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Именно за това сме на това дередже. Алчни цървули, които внасят продукти за жълти стотинки ни къпят и ни ги продават на десеторни цени. После от къде са тия ламбота и ферарита по улиците (освен от наркотици, ддс-та и усвоени евро пари). Цените в един супер маркет на запад и тези в наще маркети са абсолютно показателни. Ама същите тия спекуланти няма как да си разиграват коня в една бяла държава, понеже там никой няма да им позволи.
    Нещо сте пропуснали края на комунизма.
    Никой не може да каже и регулира кой на какви цени ще продава. Има си пазарни механизми. Ако нещо не ви харесва като цена не го купувайте.
    По същия начин работи пазари и определя цените в техните магазини.
    Ние сме малък пазар и е нормално някои вносни стоки да са по-скъпи тук.
    За сметка на това пък живота у нас като цяло е значително по-евтин спрямо други западноевропейски държави.
    Този пост е редактиран от lazarus18; 19-10-22 в 13:52.

2.  

3. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: Въвеждане на нов модел ценообразуване на електроенергия за битови абонати

Супер… Аз кола нямам, нямам пари за подобни неща и си ги пазя за да плащам скъп ток за отопление без да мрънкам. (Книжка имам, да не каже някой, че си ломотя просто за приказката и нямам защото не мога да ползвам)
    Нямам против помощта за горивата въпреки, че нямам никаква полза от нея. Вдигнаха се рязко, нека да има нещичко за тези, които ползват.
    За това се опитвам да говоря - повечко солидарност и емпатия и по-малко моя хладилник помагат да живееш по-щастливо. Това е.
    Писнало ми е отдавна от бг егоизъм, сериозно.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Да, но общия пазар, на който сме член не работи по този начин. Напрактика ЕС си затваря очите за сегашното ни положение и ние сме разписали краен срок, в който тази практика да се прекрати.
    Ако всеки в ЕС първо си задели за него и каквото остане дава на останалите ние ще сме по-големи потърпевши.

Нещо сте пропуснали края на комунизма.
    Никой не може да каже и регулира кой на какви цени ще продава. Има си пазарни механизми. Ако нещо не ви харесва като цена не го купувайте.
    По същия начин работи пазари и определя цените в техните магазини.
    Ние сме малък пазар и е нормално някои вносни стоки да са по-скъпи тук.
    За сметка на това пък живота у нас като цяло е значително по-евтин спрямо други западноевропейски държави.

По-голям виц скоро не бях чувал Тия ги обяснявяйте на някой от село Левуново (нищо против хората живеещи там) И да, одавна си купувам всичко, което мога отвън на по-ниски цени и с по-високо качество. Ако можех и хранителните продукти щях от там да ги купувам, но за съжаление не мога поради обясними причини. Колкото и да се пънете хората вече не са глухи и слепи. Не случайно всичко що е читаво си стяга куфарите. А децата на тези хора не искат и да чуят за България (което е жалко, но напълно разбираемо).
    eleena, hadean, jonny33 и 1 други харесват това.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Вярно е.Егоизма не е хубаво нещо.А какво са виновни тези дето нямат кола(за разлика от тези дето имат по 3).На тях да дадат по един от новата власт?
    Може,ама властите са сменят на 3 месеца...та..не са егоисти,ще има по колкото на човек му се иска.

Чапаев и Петка тръгнали да търсят храна за отряда.Срещнали един дядо и Чапаев пита
    -Дядо ти кокошки имаш ли.
    -А,имам дядовото,50
    -Петка взимай ги и му пиши 100 от новата власт
    -Дядо ти теленце имаш ли
    -Имам
    -Петка,взимай го,и му пиши 2 от новата власт
    -Дядо ами бабичка имаш ли
    -Нямам дядовото,вече
    -Петка пиши му 2 най-хубави от новата власт
    -Ами дяддо,става ли ти още
    -аа,не вече
    -Петка,всичко друго зачеркни,пиши му един от новата власт
    Черен(руски) хумор.
    CubanLinx одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Тия централи и електропреносната мрежа са изградени от тези преди нас и суровините са български и нямат основание да вдигат цената при положение, че себестойността е ниска. Целта е да ни намалят потреблението, за да има за износ на ‚бедна‘ европа. Като искат да спестяват да намалят разходите на държавната администрация, където във всеки втори офис са с ел. печка и отворен прозорец, понеже пушат в кабинетите или да предложат евтина алтернатива. След като осигурят българското потребление останалото да го изнасят на колкото искат, ако някой друг иска да изнася да си финансира електроцентрала да си купува суровина по пазарни цени и да си продава тока на 5лв, ако иска. Колкото до лицемерната солидарност към общността, когато ни се доближат доходите до тях можем да говорим и за разходите.
    Код, тая монета е с две лица. Първото дето направиха нашите мизерни политици беше да се сетят за украйна и какво им е наредила мършата урсула като идва уж за пускането на азерската газ. Последното, което ги интересува е бедстващите българи, примери колкото искаш. Писна ми да се гледат само чуждите интереси - тази себестойност на тока предполага конкурента икономика, а не да стимулираме чуждите за наша сметка.
    eleena, zxc0, jonny33 и 3 други харесват това.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    По-голям виц скоро не бях чувал Тия ги обяснявяйте на някой от село Левуново (нищо против хората живеещи там) И да, одавна си купувам всичко, което мога отвън на по-ниски цени и с по-високо качество. Ако можех и хранителните продукти щях от там да ги купувам, но за съжаление не мога поради обясними причини. Колкото и да се пънете хората вече не са глухи и слепи. Не случайно всичко що е читаво си стяга куфарите. А децата на тези хора не искат и да чуят за България (което е жалко, но напълно разбираемо).
    Значи проблем няма.
    Аз също си купувам много неща от чужбина и е нормано всеки да си прави сметката.
    Този факт ще повлияе и на цените у нас в някакъв момент.
    Аз, например, съм избрал да остана да живея и се трудя в България и не се смятам за "нечитав". Покрай мен също е пълно с читави хора, така че за това няма как да се съглася.
    От друга страна, факта, че хората свободно могат да изберат къде да живеят е прекрасно. Явно това, че където отиват тока е скъп не ги притеснява в крайна сметка.

8.  

9. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Целия хляб, който произвеждаш ли изяждаш?
    Този, който ти остава ще го продаваш ли на ниска цена ако можеш да му вземеш 5 пъти повече?
    Тук ключовата дума е "този който остава". След като задоволя нуждите си, ако ми остане хляб, него ще го пусна на борсата.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Проблем има, и то много сериозен. Нямаме гражданско общество, разединени сме и не можем да се дишаме един друг. Но това е манталитет и не мисля, че подлежи на промяна. Проблем е, че имаме изключително висока толерантност към престъпниците и даже ги харесваме и искаме да сме като тях. По-горе стана въпрос за нормалните хора в новото строителство (тия в панелките явно трябва да мрат щото не са хора) и аз попитах кои са тези нормално хора, но въпроса ми бе подминат. Аз съм сигурен, че почти всички тук имаме съседи, познати и/или приятели, които се занимават с нечисти дейности, но си затваряме очите, нали

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Предлагаш съседите да станат прокурори ли ? Нали си има служби , които получават заплати да се занимават с мутрагените. Защо нищо не става - защото полиция и т.н. има по- големи доходи от мутрагените отколкото от заплата. И пак стигаме до заплащането , ако един полицай взема 7500 лв заплата / примерно/ , ще ти иска ли 50 лв рушвет за превишена скорост, ако обаче знае , че прокурорът е с 10 000 лв заплата и ще го вкара в пандиза и окото му няма да трепне ? А тука , където и да влезеш те питат колко ще дадеш.
    Между другото на нашето котараче му купуваме храната от Германия , не е далеч времето , когато и хората наистина ще купуват директно от Алди с доставка от дедо Еконтий .....
    rosswen одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Нищо не предлагам, едно от нещата, които не толерирам е доносничеството. Добре я предлагаш тая заплата за милиционерите ама сега веднага ще ти скочат да ти разправят как не може така и кви търтеи са (което не е далеч от истината към настоящия момент). Както вече казах, повдигнатата дискусия е достатъчно показателна за манталитета ни като цяло. За жалост няма измъкване от тази ситуация и нещата ще стават все по-зле.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

CubanLinx… доста са ти плоски възгледите. Това ок.
    Но започна и много да спамиш.
    Придържай се към темата - Предстоящ нов модел за ценообразуване на електроенергия моля те.

ПП - тая тема заминава засега в Дъра Бъра

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dedo1975 Виж публикацията
    Тук ключовата дума е "този който остава". След като задоволя нуждите си, ако ми остане хляб, него ще го пусна на борсата.
    Поначало тръгвате с грешната нагласа, че бидейки държавен АЕЦ-а и другите евтини производители на ток, те са наши. Всяко държавно дружество трябва да се стреми да максимизира печалбата си, с която после държавата/правителството да подобрява живота на жителите си.
    Погледни от другата страна - ако германци, французи, испанци започнат да продават на себестойност продукцията си на техните граждани, а на нас на пазарни.
    Все пак, за да бъдем част от този общ пазар и за да спазваме правилата получаваме доста пари от Европа.
    То не може хем кино, хем сладолед.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Моля те без политика.
    Нищо лошо в мнението, просто ще последват още 100.
    Никому ненужни.
    mod. edit
    Лош е самия факт, че имам мнение и нахалството да го изразя публично!
    БАН и да приключваме!
    Този пост е редактиран от Lupus; 19-10-22 в 18:17.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    И пак стигаме до заплащането , ако един полицай взема 7500 лв заплата / примерно/ , ще ти иска ли 50 лв рушвет за превишена скорост, ако обаче знае , че прокурорът е с 10 000 лв заплата и ще го вкара в пандиза и окото му няма да трепне ? А тука , където и да влезеш те питат колко ще дадеш.
    .
    Не е по темата,ама като отговр.Ако взема 7500 лв. заплата може и да не ти иска подкуп.По вероятно ще е да стане полицай като даде ...по-голям подкуп.Държава в която подкупите са нещо обикновено не се оправя със заплати.Всички сме свикнали с подкупите.
    Дори като слушаш,че полицаи защитавали престъпник за да им мие колите на автомивка ,какво си мислиш?Може би ,че вземат подкуп?
    Аз пък мисля,колко е лесно да взимаш подкуп в бг за да му падне цената до 5 лв....за престъпление.
    Дори вече не ни прави впечатление какви умопомрачителни размери е всичко това.
    И това е в цялата държава.Партиите не можели с 1 лев дотации щото щели да крадат?И това крадене го приказват все едно си купуваш баничка от баничарницата във входа?
    Кражбата според тях е по презумция на всички нива в ''държавата''?Ами как този полицай да не краде.Нали и той нагоре трябва да се отчита.
    Казваш им,че има държави с такива дотации(или както му казват) и защо не се краде и те пак повтарят,че ще крадат.
    Ами като имаме такива политици трябва ли ни ***** да ни пуща бомби.... Май не.
    Всичко в тази ''държава '' е сбъркано.Днес цял ден едни избират председател.И кой им плаща?
    Този пост е редактиран от inches9; 19-10-22 в 18:52.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Темата пак е потеглила към коша, защото явно на доста хора тук им е навик да обръщат всичко на политика и партии.

Имате гугъл, напишете "Average electricity price in EU" и темата се изчерпва. Дали можело или не и ЕС да са духали супата, са празни приказки.
    kod и VanDan харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Консумация на електроенергия
    От valboss във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 11-09-22, 11:07
  2. Отговори: 24
    Последно: 25-10-17, 20:32
  3. Уреди за пестене на електроенергия
    От dragomir7708 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 10-07-08, 18:36
  4. Кои са 16,32,64 битови памети
    От milev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 09-12-05, 21:31
  5. 64 битови РС
    От CNA във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 06-07-05, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе