Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41
Like Tree20Одобрявам

Прост народ или слаба държава?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2016
    Мнения
    203
    #16

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Над 150 случая с над 200км/ч в европейска столица за няма и месец!
    - Комплексари, сър - искат да се покажат.
    - Хм... А защо органите бездействат?
    - Защото им се заплаща и за бездействие, сър.
    - Но нали народът плаща, за да работят?
    - Народът плаща, но не изисква, сър.
    - Тоест, проблемът е в гражданите?
    - Прости са, сър - не разбират, че те са суверенът.
    - Прости, казваш... но все пак имат право да избират!
    - Именно, сър - имат право, но болшинството не гласуват.
    - Хм... Това значи ли, че пасивността на гражданите е проблемът.
    - Да, до голяма степен. Но също и политиците, сър.
    - Какво за тях?
    - Като народни представители, те също са част от проблема.
    - Обясни по-подробно, ако обичаш!
    - Политиците, сър, са част от същите тези граждани. Обществото просто им е дало управленска власт.
    - Е, и какво?
    - Комплексари, сър, но комплексари с власт - гледат само как да се "облажат".
    - Имаш предвид, да крадат ли?
    - Да, сър!
    - Но това е скандално!
    - Така е, сър. Но народът нехае.
    - Нехае?! Що за народ е това?
    - Простоват и... страхлив, сър.
    - "Страхлив" - това пък защо?
    - Защото мнозина се уповават на "преклонената главица..."
    - Затова ли си траят?
    - Да, сър.
    - И затова ли са пасивни?
    - Да, сър.
    - Затова ли бездействат институциите?
    - Институциите работят, сър, но хората в тях са зомбирани.
    - В смисъл?
    - Убедени са, че са полезни за обществото.
    - Хм...
    - Политиците пък са убедени, че трябва да получават тлъсти заплати и куп привилегии...
    - Хм...
    - Казват, че инак, щяли лесно да се корумпират, сър... Представяте ли си?!
    - И народът търпи това крадливо статукво?
    - О, да, сър! Хората, въпреки недоимъка си, са свикнали с партиите на статуквото. Мнозина не искат промени. Страх ги е.
    - Но така, народът сам се обрича на бедност и гибел!
    - Така е, сър. С нехайството си, народът допусна мафията да превземе държавата отвътре.
    - Неее... това не може да е истина!
    - Истина е, сър! Прокуратурата отдавна пази корумпирани висши политици, свързани с мастити олигарси, натрупали милиарди от схеми, източващи държавни и европейски средства. Членове на ВСС ревностно си пазят главния прокурор, който пък щедро политиканства, за да хвърля прах в очите на обществото. Съдии участват в схеми за разпределението на дела, които според финансовите възможности на привлечените лица, биват решавани по усмотрение на мафиотизираното задкулисие. Стигна се дотам, че полицаи взеха да пазят престъпниците. Цяла банка беше източена и почти десетилетие по-късно прокуратурата все още не намира за нужно да разпита собственикът й. Стотици милиони, отпуснати уж за ремонт на язовири, потънаха в пукнатините на язовирните им стени. Едни илиарди потънаха в дупките на незаконните "магистрали", Други милиарди потънаха през фирми, създадени единствено с цел - източване на евро-средства. Милиарди левове глътнаха и обществени поръчки, които неколкократно се реализираха под формата на "ремонт на ремонта". Разследващи журналисти, добрали се до доказателства за злоупотребите на властта, бяха уволнявани, Други - директно пребивани. Мафията никак не обича да й бъдат осветлявани далаверите. Имаше разстрелвани по улиците, имаше "внезапно починали" в хотелски стаи, имаше тефтерчета, пълни с имена на политици, свързани с човек с инициали Д.П., за които инициали Каскета лично каза, че това било "Държавно Предприятие" - абсурдно твърдение, но какво пък... така или иначе, народът нехае. Тефтерчето, впрочем, взе че изчезна безследно. И никой не потърси отговорност на онзи, който трябваше да го пази като доказателство за действията на една ОПГ, имитираща политическа партия, но действаща с мафиотски методи в стил - кой да се "опраска". Ако някой се оплачеше, държавата тутакси го "опраскваше" чрез ДАНС, НАП, Следствие и Прокуратура. Спец-съдилищата бяха създадени с цел да решават делата само в полза на държавата, т.е. в полза на ОПГ ГЕРБ-ДПС, закриляни от Главния прокурор. Чрез хора като Пепи-Еврото, се рекетираха и шефове на печеливши частни фирми, както и се вършеха всевъзможни дейности по "опраскване" на неудобните на Доган, Борисов и Пеевски. Народът знаеше, но нехаеше.

    Държавният рекет бе наложен по естествен път, следвайки навиците на главатаря от Банкя, известен с близките си отношения на хора с прякори, познати в престъпните среди. Държавата беше овладяна дотам, че администрацията й свикна с това да бъде в полза на мафиотите. Районни кметове, общински съветници, директори на агенции, както и такива на горски и земеделски стопанства, дори директори на болници - всички бяха привлечени в услуга на ОПГ ГЕРБ-ДПС. Стигна се дотам, че медиите бяха притиснати да пишат и говорят само суперлативи за властта и най-вече за Бойко-ВЕЛИКИ. Който гъкнеше, го уволняваха - справка: Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Сашо Диков, Анна Цолова, Валя Ахчиева, Светла Петрова, Люба Кулезич, Мартин Карбовски, Милен Цветков, Боби Ваклинов... Предавания, като "Господари на ефира" и "Шоуто на Слави" обосновано критикуващи с факти властта - бяха или прекъсвани, или свалени от ефир, а на водещите им бяха прекратени договорите. Обществото виждаше всичко, но отново нехаеше.

    Докато през овладяните медии се тръбеше гръмогласно, че държавата успешно бори престъпността, мафията се окопаваше все по-дълбоко във властта. ВСС, прокуратура, шефове на полицейски управления... служители на агенция по храните, собственици на медии, на спортни клубове... на строителни и предприемачески фирми... всички бяха включени по един или друг начин в далаверите на ОПГ ГЕРБ-ДПС. Мафиотите искаха да владеят всички лостове за контрол. Искаха и го правеха. Превърнаха държавните институции в бухалки. Отцепиха истинските журналисти от себе си, забранявайки им достъп до парламентарните зали. Всичкия останал жълто-кафяв-журналя матрял, беше превърнат в кресливи глашатаи, които лично Тиквоний Първи, бе нарекъл "мисирки". Народът виждаше това и отново нехаеше.

    Когато се стигна до Росенец и до скандала с охранителите от НСО, пазещи незнайно защо Доган и незаконните му имоти за милиони, негодуванието в обществото взе леко да се пробужда. Но дори това не беше достатъчно. Трябваше въоръжени служители на Каскетурата, в отговор на свалянето на охраната от Доган, да нахлуят в президентството, за да покаже мафията, че може да се разпорежда навсякъде. Чак тогава народът... не, не народът, а една малка част будни граждани да излязат на протест. Чак, когато се видя, че президентството е последния непревзет от мафията бастион на държавността, чак тогава обществото показа някакъв съпротивителен имунитет.

    Търпелив или глупав е народът ни? Кой знае... май и от двете по много, но най-вече е нехаещ. Българинът вярва, че онова, което вижда, че се случва на съседа му, на него никога няма да му се случи. Било за хубави или за лоши неща - нашенецът е убеден, че друг му е виновен за проблемите, като под "друг" винаги се визира нещо хипотетично, което не подлежи на анализ. Затова българинът е беден, затова е комплексиран, затова е изнервен и неадекватен... защото е неспособен да осъзнае, че неволите му са плод на менталната му незрялост и предразсъдъци. Глуповато наивен, чуващ само онова, което иска да чуе и виждащ само онова, което му е удобно (разбирай изгодно) за него лично, а не за обществото като цяло - това е средностатистическият обитател, населяващ територията ни. Той се интересува само от личното си благоденствие. Затова не вижда "себе си" като част от "обществото". Затова нехае за това кой и как ще го управлява. Затова е нихилист и не ходи на избори. Недозрял е за демокрация, затова още дълги години ще си кюти в клептокрация.

    - Но това е ужасно!
    - Да, сър, но мнозина българи го намират за нормално.
    - Че кое му е нормалното?!
    - Всеки, който вярва на думи като: "Да върнем нормалността в държавата!", е поредната жертва на популизъм, целящ отклоняване на внимание от мафиотизираната шайка, превзела държавата и яростно бранеща собствеността си. Наивниците, които виждат "нормалност" в корупцията, винаги ще бъдат жертви. По един или друг начин. Дори и като част от управленски състав, тези нещастници ще бъдат завинаги зависими и подчинени на корупционната система,

    Не е нормално да се брани мафиотско-олигархичния модел на едно корумпирано статукво!
    Не е нормално държавата да репресира и да рекетира гражданите си!
    Не е нормално гражданите да търпят с десетилетия подобни издевателства!

    - Тоест, какво?
    - Простовато население, сър. Това е причината да няма нормална държава.
    - Но това вече беше написано в предни постове. Поне смислово.
    - Да, сър, но е видно и за двама ни, че смислово, написаното невинаги кореспондира с прочетеното.
    - Да, вероятно е така...

    - Да ви долея ли още чай, сър?
    - Не, благодаря! Късно е вече, мисля да си лягам.
    - Лека нощ, сър!
    - Лека нощ!
    Този пост е редактиран от Toncy; 18-01-23 в 22:20.

  2.  
     
  3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #17

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    В сентенцията "прост народ - слаба държава" никога не ми е хрумвало, че може да става въпрос за държавата във вътрешен аспект, винаги съм смятал, че се има предвид ролята и мястото на държавата на международната сцена. А във върешен аспект държавата винаги е силна, една институция винаги е в състояние да се наложи над отделен човек или група от хора.
    Gena_bs одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #18

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
    А във върешен аспект държавата винаги е силна, една институция винаги е в състояние да се наложи над отделен човек или група от хора.
    Ок, като е толкова силна тази държава, защо цари такава анархия, във всеки един аспект, не само по темата с безобразията по пътищата?
    Иначе ако вкараме смисъла, към който залитате, то да силна е, по всяко време може да ти прати бухалките си и да те смачка.

  5. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #19

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Не виждам каква е връзката между това някой да е силен и да постъпва правилно.
    ccankov73 одобрява това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #20

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Въпросът тук не е каква е връзката, а каква е пречката.

  7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #21

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    ня човек с нормална мисъл останал тук...

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,423
    #22

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Държавата е отражение на народа...прост, слаб, корумпиран, егоистичен, без съвест....такива са и държавните служители.
    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    МИ ЧЕ АЗ НЕ ИСКАМ ДЪРЖАВАТА ДА МЕ КОНТРОЛИРА !!!
    ОТКЪДЕ НАКЪДЕ !
    Това им е задължението на държавните органи! А контролът се налага поради това, че мнозинството няма съвест и последващ самоконтрол..
    В случая с колите си има решение - закон задължаващ всички собственици да инсталират ограничител на скоростта - примерно на 140км. Този ограничител може да е свързан по някакъв начин с градската GSM мрежа и когато е в обхвата на населено място, скоростта автоматично да се ограничава до 60км.
    Няма значение дали си си купил ферари, ламборгини, бугати..слагаш ограничителя и това е. Ако при проверка открият, че няма такъв или си го деактивирал по някакъв начин - конфискация на колата и 3 години без книжка.

  10. Member
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    431
    #23

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Държавата е отражение на народа...прост, слаб, корумпиран, егоистичен, без съвест....такива са и държавните служители.
    Това им е задължението на държавните органи! А контролът се налага поради това, че мнозинството няма съвест и последващ самоконтрол..
    В случая с колите си има решение - закон задължаващ всички собственици да инсталират ограничител на скоростта - примерно на 140км. Този ограничител може да е свързан по някакъв начин с градската GSM мрежа и когато е в обхвата на населено място, скоростта автоматично да се ограничава до 60км.
    Няма значение дали си си купил ферари, ламборгини, бугати..слагаш ограничителя и това е. Ако при проверка открият, че няма такъв или си го деактивирал по някакъв начин - конфискация на колата и 3 години без книжка.
    Това прилича на нихилизъм или някъв синдром.Тези предложения водят само до сълзене на очите.

  11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #24

    Отговор: Прост народ или слаба държава?



    Това не е кой знае какво да се направи. Моята кола има два ограничителя на скоростта - един на който ти му задаваш до колко може да вдигне и интелигентен - който чете знаците и я ограничава според тях.На втория може да му зададеш до +10км.
    Отделно GPSa следи дали е в населено място - не влкючва автоматичните дълги светлини.
    Та не мисля че е сложно софтуеърно да се навържат GPSa с ограничителите, но без възможност да се изключва и готово.
    Въпрос на правни норми.
    Мен ми се струва, че рано или късно ще го направят, в Европа - рано, у нас - по-късно....

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #25

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Лятото на 2022, ЕС приеха тази функция(ISA) да бъде задължителна за всички, забележете, нови модели, които излизат на пазара, след тази дата, а чак през 2024г., ще бъде задължителна за всички нови автомобили.
    А бе интересни времена ни очакват, но тук в Бг, ще дойде с огромно закъснение, с оглед на автопарка.

  13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #26

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Е, то няма как от днес за утре да спреш поточните линии за да монтираш камери и GPSи на настоящите модели.
    Все пак не всички го имат дори и като опция.Трябва да се интегрира и към управлението на двигателя , спирачна система ...Отделно и инфраструктурата ни е - понякога на магистралата според ISLa трябва да карам с 90, понякока и с 60...,но това е съвсем друга тема.Имаме в БГ едни знаци за ограничение при дъжд/сняг, ама компа не "чете" долната табелка.Липсват знаците за отмяна на ограниченията, и т.н.
    Асистента за лентата пък да не говоря - ленти ту има - ту няма, с превес към второто.
    За града става.
    То и въпроса не е кога ще се въведе, а кога няма да може да се изключва.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 23-01-23 в 18:39.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #27

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Реално към момента какво точно прави тази система(при теб), освен да ти индикира?
    Намесва ли се активно, тоест да не ти дава възможност да нарушаваш ограничението по някакъв начин, било то чрез двигателя или спирачната система?

  16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #28

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    ISL - intelligent speed limiter - “чете” знаците за ограничение на скоростта и при достигане на стойността не може да ускори повече.
    Т.е. даваш газ и нищо.Не прилага спирачка, но то няма и за какво.

  17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #29

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Интелигентното нещо ги чете знаците от база данни квато в бг няма...

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    177
    #30

    Отговор: Прост народ или слаба държава?

    Гледа и двете - база данни но и знаците на пътя и когато има ремонт с ограничение го разпознава. Базата данни бяха (и все още са) за навигацията без камери.

    Относно максималната скорост - много е вероятно да бъде вкарана в абонамент и ще струва определена цена на година. Хубавото е, че не всеки ще може да купува стара и мощна кола, защото ще има нужда и от абонамент. Лошото е, че всичко върви в тази посока с абонаментите.
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. слаба връзка от wireless router ?
    От striking във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 10-10-10, 02:07
  2. Прост въпрос за знаещи те де :)
    От dimoh във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 9
    Последно: 27-03-06, 04:20
  3. У нас мафията си има държава
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 02-07-05, 10:40
  4. PDF2HTML прост конвертор
    От rozovata pantera във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 25-07-02, 02:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе