Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #1

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Не знам за вас, но аз от доста години си копувам този вестник. Просто навремето беше много информативен, от него съм научил доста работи, които нямаше кой да ми каже или разясни. Но в последно време (визирам от 1-2 години) взеха нещо много глупости да пишат и сами да им вярват. Та както винаги с малко закъснение тази седмица зи взех новият им брой. На първа страница с големи букви пише "Летаргията на хардуерната индустрия" и аз си викам това ще е нещо интересно, но... Голяма изненада, започвам да чета и още от първото изречение почват да ми обесняват, че видители от 3-4 години конзолите завземали от територията на компютрите. Ами туй и баба го знае, но това се отнася само за Западна Европа, Америка и Япония. За България ако се направи една извадка ще се види, че за всяка продадена конзола са се продали поне 20 компютъра.

    Следващото нещо което направо ме заби: "Макар PC ентусиастите да поддържат тезата, че графиката на конзолите далеч не е толкова качествена, повечето потребитили едва ли са способни да забележат разликата". Ами според мен, се забелязва и най-неразбиращият човек да хванеш и да му покажеш игра на конзола, а после същата игра, но за компютър ще направи разликата.

    Следва изказването, че: "Като че ли броят на хардуерните ентусиасти застрашително намалява напоследък. Не са много хората, които могат да ви консултират по всякакви хардуерни проблеми, защото са в час с огромното многообразие от постоянно появяващи се нови продукти. Значението на тези хора обаче намалява напоследък поради факта, че самата индустрия стана много по-отворена и дружелюбна за крайният потребител. Освен това последните версии на софтуера и новото поколение компютърни компоненти работят много по-бързо и надежно от всичко досега, стига да се сдобиете с добре изградена система и да не правите непростими компромиси в името на ниската цена" Ей на това му викам аз пълни глупости. Първо, че е пълно с напълно противоположни изказвания с темата на статията: "постоянно появяващите се нови продукти"-къде питам аз е тогава летаргията???

    Индустрията станала много "по-отворена" и дружелюбна - мда ясно човека пада от Марс с кошница и си мисли, че всичко което фърчи се яде!!! Последните версии на софтуера работели много по-бързо - мда само дето 2/3 е бета версия на алфа версия на незнам каква си версия. Да беше попитал собствениците на "малките" номера на Радеон-ите, защо не им тръгват игрите!!! Трябвало да се сдобием със добре изградена система и да не правим НЕПРОСТИМИ компромиси в името на ниската цена - Ами тоя къде си мисли, че живее в ЛАС ВЕГАС ли или в СОФИЯ. Повечето семейства не могат да отделят повече от 300-350 $ за компютър, а той ми прикава за компромиси. Една добра система според мен не е по-малко то 1000-1300 $, кое семейство има толкова пари питам аз??? А и кой ще му изгради "добрата" и хубава система, да не би да мисли, че като отидеш във някоя фирма там ще те гледат като бог и ще ти направят компютъра да работи. Най-много, като те видят, че не разбираш да те прекарат ЯКО и някои компоненти да са втора употреба. Следователно пак ще опрат да хардуерните ентусиасти - както ни нарича!!!

    Следва, че новите конзоли ще покриват почти всички зони на компютрите. Това добре, но къде в България ще мога да направя LAN парти със PS 3 - примерно???

    После следват още глупости, като това, че заради Майкрософт и Уиндоус-а се спирало хардуерното развитие.

    И накрая завършва с предсказанието: "Ако и движенито за отворен код не се възползва от наличната празнота на софтуерният пазар, то хардуерните ентусиасти изглежда ще бъдат обречени на изчезване. Просто няма да има какво да поддържа техният интерес, а и съветите им ще станат малко или много безсмислени". Рече и отсече : инж. Слави Славчев.

    Незнам за вас, но аз се замислям да почна да не си го копувам този вестник повече, ако ще има толкова тъпотии и глупости, а не полезни съвети и обяснения. Може би според него сайтовете като нашият, ХардуерБГ и КомЕксГруп са на отмиране и скоро хората въобще ще спрът да с влизат тук или там и прочее!!!

    Аз лично го взех много навътре. И това определение "хардуерни ентусиасти" - според мен е "малко" обидно, все едно като отивам в магазина за салам и знам какво искам да купя да ми казват че съм "месен ентусиаст". ХАХАХАХА ще падна от коня дръжте ме!!!

    Та кажете си и вие мнението, съгласни ли сте с въпросният господин инжинер или и вие като мен се почуствахте обидени.

    Приемам критики и на бой държа[][:D][]

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #2

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Е що се чудиш пък ти сега [:D]

    БГ пресата е малоумна просто...[V] имаше на времето едно списание малко такова..."hack" се казваше. Нямам идея дали го има още... та на времето с аверите го купувахме и по цял ден сме се смеели... за дизайн и т.н. да не говорим...

    Според мен за списания и вестници от общ характер само PC magazine става... и то с уговорката, че не всеки брой...

    Това са инжинери, завършили в най-забутаното КСТ, и то преди десетки години...

    А другата част, тая която е бива в писането, се консултира на бързо с някой друг `експерт` и за 5 часа писане целият вестник е готов.



    Да си призная не се познавам с някой, който бачка подобна работа, но от това което чета си вадя такива заключения



    Докато всичко в бг на тая тема е така `куцо` и `празно` ще продължа да се образовам посредством форуми / като този[] / и чуждестранна преса.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,086
    #3

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Хм чесно казано глупостите в тази статия са много , но като цяло неясната,мътна и не добре изказана идея на автора я схващам .



    Ето нещата както ги вицдам аз :



    1во Хардуера е много напред спрямо софтуера и обикновенния потребител просто няма стимул да си купува нови хардуерни часто (да не говорим за проблемите с драйвери/съвместимост които поради бързите темпове и малките срокове за изработка зачестяват ) .

    2ро Виждайки аверчето с PS2 как си гейми на най-новите игри които са досто по-хубави(като графика и геймплей) от аналогичните за ПС няма никакъв стимул да си прави ъпгреит , а само да сабира $ за PS2 .



    Това е само анлиз на първия абзац щото другото не издържах да го прочета .



    Идеята ми е такава " не ми требе хубав комп щото няма хубави игри за игране" (сравнени с конзалните )-тва е.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #4

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не знам за вас, но аз от доста години си копувам(хе хе не се пише така- by smarty) този вестник.[][:D][]



    <div align="right">оргинално мнение на LUDIA</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    - ами не си купувай ! (в случая: - вестника..)



    според моето скромно мнение:

    единствената свобода, която имаме в Бг(все още) е :



    - право на свободен избор ! - (аз от 1996 не си купувам "24 часа", "168 часа", "Труд+ производни") - и все още не съм(бил) санкциониран - и спестявам по minimum 24 BGN(14$) на месец - има и други източници на информация



    /topic :

    според моето скромно мнение статията е добре написана - аз разбрах всичко в нея и принципно съм съгласен със становищата изказани в същата.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    78
    #5

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Съответния "инжинер" е учил по времето на ламповите компютри според мен. ПеЦетата никога, ама никога не могат да бъдат изместени от конзолите, понеже става въпрос за съвсем различен тип юзъри. Който иска да играе на 720х576@50хц (стандарта при телевизорите), евентуално да гледа ДВД филми, които 6 месеца по-рано са излизли на ДИВх нека си купи конзола. Вярно е че игрите не насичат, но това е заради строгото стандартизиране на конзолите. Аз лично предпочитам резолюцията да е поне 1024х768 и нагоре. А колко струва една игра за конзола? Пък и функциите на ПеЦетата съвсем не се изчерпват с игрите. Който не смята да ползва компютъра за друго освен за игри и "не прави разлика" между графика от конзола и ПеЦе нека си купи конзола. Но си мисля че този тип юзъри намалят, а не се увеличават.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #6

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А колко струва една игра за конзола?

    <div align="right">оргинално мнение на B.L.</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    ами, според моето скромно мнение:



    - точно толкова(почти, де) , колкото и за РС !

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #7

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Smarty, допускат се грешки, все пак сме хора ( КУПУВАМ ) []. Но не съм съгласен за цените на игрите за конзоли и за PC разликата е 2 пъти за конзолните. Ако не лъжа като излезе PS 2 цената на едно ДВД беше 100-120$, за сравнение една игра за PC е само 50-ина $!!!

    Статията е малко объркана, един вид се е получила манджа с грозде. И аз визирам, че горепосоченият инжинер малко или много ме убижда със своето "ПРЕДСКАЗАНИЕ" така да се каже. Плюс това има доста противоречия както писах.

    Аз също не си копувам от 5-6 години ежедневниците в България, защото са пълни с: ГЛУПОСТИ, ФАКТОЛОГИЧЕСКИ, ОЧЕИЗВАДНИ и ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ, + Неправилно Употребяване на чуждици ( КИЛЪРИ-примерно, който ги познава да се обажда на 911).

    За мен, от 100% журналисти в България, едва 5-8% разбират за какво пишат или са журналисти с дългогодишен опит в медии като Канал 1. Повечето са пълни олигофрени и даже не могат да пишат като хората, като тези грешки също така се отпечатват във вестниците. Извинявам се за "лирическото" си отклонение от темата.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #8

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    това за "ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ" - особено много ме кефи - щото си е точно така("тъкъ" - според новият правопис на ежедневниците).



    колкото за това дали грешиш - не се коси - ако ми прегледаш мненията -100% ще откриеш МОЯ ГРАМАТИЧЕСКА грешка(ама аз съм се учил да пиша, а не да клавиатурствам - и все пак се старая МАА Му - да клавиатурствам ДЕ !)



    както и да е : - статията си е ДОБРА - доказва безмислието да си с по-добър комп. от :



    P II/III

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #9

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Поддържам мнението на smarty.

    Докато има балъци, като мен и LUDIA дето си купуват тези вестници, те ще съществуват.


  12. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #10

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    :: offtopic :: >>>



    smarty,

    пише че си на 22

    от 96 не си си купувал

    2003 сме...22-7=15 , уаул... е да, прав си, не е нормално да си лапе на 15 през 96 и да четеш 24 часа...

    и тъй като казваш "има и други източници на информация", то би ли ни светнал от къде?

    През 96та съм бил на 12 и не помня такива.... бнт и хоризонт едвали са били най-надеждните ...

    И защото ми стана безкрайно интересен, би ли бил така добър да разясниш

    "(ама аз съм се учил да пиша, а не да клавиатурствам - и все пак се старая МАА Му - да клавиатурствам ДЕ !)"

    А за "както и да е : - статията си е ДОБРА - доказва безмислието да си с по-добър комп. от :



    P II/III" хич ама ХИЧ няма да коментирам... Дано да си се бъзикал с това или аз да съм те разбрал на криво...

    :: <<<



    А я сега вие кажете какво мислитe за водещите на новините по М САТ [] Има ли в някоя друга телевизия по-непрофесионални / да не кажа малоумни / водещи... От 10тина души само за двама се сещам дето се открояват от общия фон... това с `голите новини` или както се казваше беше по-хитро, поне някой друг се излъгваше да ги гледа / ама на mute !!! [:P]/

  13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #11

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    Pa3KaTaH

    smarty иска да каже, ако правилно съм го разбрал, че ако иска, може да чете същите бози, но без пари. Почти всичките ежедневници ги има on-line, поне по големите статии.



    Има по-тъпа телевизия [за мен] <СКАТ>

    Много зле, МНОГО.



    [лично мое мнение, не ангажирам никого с него]

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    515
    #12

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    РаЗ, в МСАТ имаше преди време само един нормален репортер (за водещи няма да говорим, всичките са ***). Невена Маркова. Зачезна.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #13

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Pa3KaTaH

    smarty иска да каже, ако правилно съм го разбрал, че ако иска, може да чете същите бози, но без пари. Почти всичките ежедневници ги има on-line, поне по големите статии.



    Има по-тъпа телевизия [за мен] <СКАТ>

    Много зле, МНОГО.



    [лично мое мнение, не ангажирам никого с него]



    <div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    96, on-line ?! CKAT ?! [][][][]



    Kire, да си нормален и да бачкаш за М САТ / тим и т.н. / - това е несъвместимо - като сестра ми да ползва slack [:D][:D][:D]

  17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #14

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    96, on-line ?! CKAT ?! [][][][]



    <div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Хм, чакай малко РаЗкАТаН, да не би случайно да мислиш, че Internet или това, което беше преди него в България и в света, започва с твоята първа среща с компютъра. Много ти се моля ... айде малко по скромно. []

    През '96 бях на 28 години и четяхме световните новини в мрежата, не че ги нямаше по телевизията, но друго си е алтернативата. А дори и тогава имаше ентусиасти работещи в тогавашните медии, които предоставяха българските новини по мрежата. Отново заради предизвикателството. Разбира се изглеждаха не точно във вида, в който ти си представяш и си свикнал да ги виждаш.



    А за телевизиите, въпроса ти беше съвсем отделен, няма никаква връзка с '96.

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    855
    #15

    ГОЛЕМИТЕ ГЛУПОСТИ НА в-к "КОМПЮТРИ"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    96, on-line ?! CKAT ?! [][][][]



    <div align="right">оргинално мнение на Pa3KaTaH</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Хм, чакай малко РаЗкАТаН, да не би случайно да мислиш, че Internet или това, което беше преди него в България и в света, започва с твоята първа среща с компютъра. Много ти се моля ... айде малко по скромно. []

    През '96 бях на 28 години и четяхме световните новини в мрежата, не че ги нямаше по телевизията, но друго си е алтернативата. А дори и тогава имаше ентусиасти работещи в тогавашните медии, които предоставяха българските новини по мрежата. Отново заради предизвикателството. Разбира се изглеждаха не точно във вида, в който ти си представяш и си свикнал да ги виждаш.



    А за телевизиите, въпроса ти беше съвсем отделен, няма никаква връзка с '96.



    <div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    хех от къде знаеш от кога се занимавам с пц-та !? [}]или интернет ?[}]

    Кажи ми един сайт от това време, който е имал инфо за всичко което става в бг... помня ги аз тея сайтове.... общо взето повечето бяха "днес стана еди си какво."[8D]

    За телевизията - алтернативни източници не значи само интернет []

    Вярно е, имаше тук таме разни кабеларки ... ама нито една от тях не беше `за народа`, бяха на разни групировки - с цел пералня или невярни новини... е поне във варна беше така тогава...[V]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. "Еконт Експрес" - най-големите несериозници !
    От martin_petkow във форум Черен списък
    Отговори: 30
    Последно: 29-04-14, 16:20
  2. Големите Българи по света!
    От Tommorow във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 04-02-14, 09:04
  3. кат си нямам работа,си мисля глупости.........
    От DUNDURMA във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 16
    Последно: 31-01-12, 09:46
  4. Кои са най-големите български форуми?
    От centrino във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-05-08, 07:51
  5. Отговори: 2
    Последно: 23-11-06, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе