Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 96 от общо 96

С какво право фирмите слагат лепенки на PC-тата??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Говорете си каквото искате, но що се отнася за компютри и периферия в България има само търговци и асемблатори. Данъчните и административните облагания са толкова неизгодни за инвеститори в България, че бягат като дявол от тамян. Пари нема - действайте.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2002

Май малко късно се включвам по темата, но ми се иска и аз да кажа нещо по нея. Изчетох всичко от началото до края и се убедих, че и едната страна е права, и другата. Само че никой не успя да наложи мнението си, а какато знаем, истината винаги е някъде по средата. Та общо взето според мен лепенки трябва да има. Но не на всички компютри. Само на тези, за които клиентът иска по-голяма гаранция и е готов да се съобрази с гаранционните условия. Ако аз бях търговец на компютри, точно това щях да направя. Така щеше да има компютри за неразбиращи и компютри за о/с маниаци.

И недейте да плюете всички фирми, защото има и свестни търговци. Проблемът е, че те са малцинство. А и правилно си казват хората - има нагли клиенти.

Пример за свястна фирма мога да ви дам, ама тая фирма я няма отдавна в БГ (странно защо ли?). Забравих й името, защото съм купувал от нея през далечната 1993 година. Та поврежда ми се монитора и аз го нося във фирмата. Установиха дефекта и знаете ли какво стана? Служиелката се обади в склада да донесат чисто нов да ми го сменят!!! За жалост нямаше от същия модел и ми предложиха друг на същата цена. На мен обаче моя си ми харесваше и се съгласих да го оставя за ремонт - казаха ми 1 седмица. Обадиха ми се на 4-ия ден, че е готов. Тоя монитор го ползвах общо 5 години. А сега ми кажете, кога ще имам удоволствието да се натъкна на подобна фирма, която при отстраним дефект ще ми смени модула с чисто нов?

Втори пример, противоположен - мой приятел си купи комп, който постоянно забиваше - с лепенка. Момчето го носи олимнайсе пъти на фирмата и всеки път резултат никакъв. След като изтекоха двете години гаранция, той го отваря и какво да види, процесорът му овърклокнат!!! Повече не си купи комп с лепенка.

И така, има свестни фирми и свестни клиенти, но има нагли фирми и нагли клиенти. И все се случва, че свестните се сблъскват с наглите - това е неизбежно. Така свестните страдат заради наглите.

Вие, които сте против лепенките, не се косете толкова, защото сте разбирачи и предполагам, че гаранцията на производителя ви устройва. Е, кофти е да купиш процесор със 7 дена гаранция, ама така е, като си спестяваш ДДС-то и бягаш от BOX версията, която е с 3 години гаранция.

Вие, дето слагате лепенки, бъдете професионалисти и коректни. Кофти е да мъкнеш компа до сервиза, за да ти настроят BIOS-а. Такива default настройки съм виждал, че ми се е изправяла косата (къдрав съм иначе). Е, вярно е, наскоро оправях един комп, защото собственикът (неразбиращ) влязал вътре и изтрил ХДД-то. Слагайте пароли, но ги казвайте на купувачите. Така, ако купувачът дойде с набъзикан БИОС, ще знаете със сигурност, че той го е бъзикал.

И още един съвет към продавачите: като продавате компютрите си, слагайте и по едно ръководство на потребителя вътре - например кои кабели къде да се включат, описание на БИОС-а, описание на системата като цяло с всичките й функции и възможности (както е при телевизорите, уредбите и т.н.) И не се оправдавайте, че прилагате книжките на компонентите - те са на английски, а никой не е задължен да го знае. За мен първата сериозна фирма в БГ ще е тази, която направи такова ръководство към системите си. Дори да не е такова, каквото го описвам - поне си направете труда да преведете книжките на компонентите. И после имайте претенции.

И не е лошо да разясните на място гаранционните условия на клиента, за да го оставите да прецени дали да се съглси с тях. Пак казвам - сигурно има фирми, които го правят. Евала на такива. Но те са твърде малко. И не са измежду големите, за съжаление на нас, клиентите.

Завършек: слагайте лепенки, но ги покривайте с професионализъм! Иначе те се превръщат в тормоз и за нас, и за вас.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Това наистина беше красив финал на темата.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@Longhorn

Дългороги, с последните си постове ми приличаш на дърта баба, филмов критик. [:D]

Само по едно изречение, обясняваш сценария демек.

[:D][:D][:D]

6. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Не се притеснявай! Никой не те съди за това. Всички те приемаме такъв, какъвто си! )

7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Ами аз лично мисля, че levaris ни сложи в малкото си джобче и прекрасно приключи темата.

Евала пич !

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

1. Сайт за оценка на фирмите от гражданите
    От bobibp във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 09-06-08, 21:29
  2. Фирмите ще плащат вече и за дъждовната вода на ВиК
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 02-11-06, 21:39
  3. Лепенки за коли
    От CCCP_FAN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 30-08-04, 15:25
  4. термални лепенки ?
    От John във форум Овърклок
    Отговори: 1
    Последно: 05-02-04, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе