Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 96

С какво право фирмите слагат лепенки на PC-тата??

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Точно фирмените компютри в цял свят са не само с лепенки, ами и с пломби и секретни ключалки. По-нагоре некаф спец дето е обиколил 20 фирми за да си купи най-евтиното иска и да му идват на крака и да му правят профилактика на машината. Хихи, някои изкукват май. Не може да очакваш от асемблатори които работят на 1%-4% да те обслужват като корпоративен клиент. Аз съм за лепенките когато се дава изсмукана гаранция за цяла конфигурация, 3 години да речем. Иначе гаранция по компоненти и баба знае да дава. И аз като бабата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2002

KOKOSH да ме извиняваш пич ама аз съм имал досега 2 НР един COMPAQ Fujitsu и две SONYta и да ти кажа на нито едно не съм видял плмби лепенки , или каквото и да е друго , ВСЪШНОСТ ИЗЛЪГАХ , НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ИМА ЛЕПЕНКА С НОМЕРА НА WINDOWSA вътре , друга лепенка няма ... а относно частите вътре , ХАХХАХАХА добра шега на Compаqa които беше с чипсет Intel 845G MB na ASUS , отварям го за да сложа една 9500ро и кво виждам... я познайте? НЯМА AGP слот... просто за да могат да ми вземат 950$ и да дадът гаранция една година и да не се слага ЛЕПЕНКА и други ШИТ , пичовете просто поръчват такива боклуци че няма накъде повече ... тука всички които познавам са пропищели от "МАРКОВИТЕ" копютри хахаха КАЧЕСТВО... аре стига вече.... за тъпят средностатистически USER е ОК но за някой НОРМАЛЕН овек който дори и малко да отбира , като погледне вътре и се изприщва.... не искам да изпадам в подорбности , който има желание да отиде на страницата на някой от "МАРКОВИТЕ" производители и да види какво предлагат за какви пари ... с какви компоненти ако онея не ги е срам да ги напишат , какви видео карти слагат(АКО СЛАГАТ а не са на дъното) какви са другите компоненти.....

4. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Oх, колко глупости прочетух тук ....

Мале кави търговци какво чудо, блно ми стана чак ...

Добре че не се занимавам с търговия на компютри, че да не изпадам чак толкоз много...

НАправо се чудя, как гледате някой неразбиращ човек в очите и му казвате, че като му лепнете лепенка и като му заключите БИОС, е много добре за него, щото по тоя начин го пазите от самия него.

Ами какво да кажа, освен - много хубава работа, ама българска!

Представям си се сега, как отивам в сервиза на Тойота и там ми казват, че ще ми сложат лепенка на предния капак, да не взема случайно си сипя чиста вода в чистачките, а не от тяхната течност за 5 лева литъра, или пък да си проверя накъде ми е маслото, защото, разбираш ли, ще ми отпадне три годишната гаранция.

no comment от мене повече, щото като един човек занимаващ се с търговия от повече от 5 години, просто сте ми толкова смешни тука търговците, че се чудя дали да се смея или да плача вече ...

5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[quote]

А колкото до праха...

Това е причината фирмите да искат на определен период от време компютъра да им се носи и да му се прави профилактика. РАзбира се, повечето клиенти отговарят "За к'во да ви го нося? Той си работи добре!" Отново нямам коментар.

<div align="right">оргинално мнение на Longhorn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

е на това му се вика благородно дело, да викнеш някои да му оправиш компа )

6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не може да очакваш от асемблатори които работят на 1%-4% да те обслужват като корпоративен клиент.

<div align="right">оргинално мнение на KOKOSH</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хихи, майна, кои асемблатори работят на 1-4% ? Тоя процент не е толкова малък и между приятелите от детство [:D]

По темата: Блаблабла блаблабла блаблаблаблабла блаблаблабла! [V] Бла бла блаблабла[][}][]

7. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Аиде стига толкоз наистина всичко се изчерпа ясно е че тези които разбират ще си взимат комп. от фирми които не слагат лепенки а Longhorn и KOKOSH и другите им колеги ще обират незнаещите и неразбиращите които всъщност са мнозинството

А колкото до процента печалба аз изказах малко по нагоре едно мнение че съм съгласен 5% отгоре да ми сложат за да не ми слагат лепенка но да няма проблеми после

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Хора,много неща се казаха само за едно не се е споменало.Изкупуването на компоненти.Как си представяте да си купите цяла конфигурация и да се окаже,че процесора е втора ръка? Плащането е като за ново.Как един потребител може да разбере,че е един вид излъган?

При положение,че са му тряснали лепенката това ще стане ясно ако въобще стане след 2 години най-малко.Говоря за голяма фирма,която има представителства в много градове в България.Някой ще каже и какво от това нали работи.Да ама не.Ти не може да си плащаш колкото искат ,а да получиш това което ти дадат.А за майсторлъка не ми се говори.Ако всички работят по този начин тежко на клиента.Случи се на моето PC.

1.След една седмица от закупуването на PC-то вент.на видео картата се покапа.

Отивам във фирмата и те ми казват,че било следствие от прах. Да ама и за еда седмица да го оставя на улицата няма да се набие с толкова прах.

2.Имах CD-RW TEAC 548 който се покапа за около месец,който смениха като си доплатих за един Plextor

Да не говоря за това, че бяха забравили дисковете които бях им дал за проба вътре в кейса.

А за модем без драйвери като ми казват свали си ги от интернет?С какво да ги сваля.

И защо нещата да се оправят след луди скандали. Уж гаранция това онова.Глупости гледат да те прекарат,а като е така защо и ние да не ги прекарваме както можем?

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не знам с какво право фирмите слагат лепенки.

може би със същото с което топлофикация и ВиК слагат пломби на уредите там..

но съм съгласен, че си е въпрос на фирмена политика.

а мнението ми :

някои фирми просто се "ИЗЦЕПВАТ" с голяма гаранция - по този начин лъжат всички, че "видите ли ние сме вложили скъпи и качествени комп. и т.н. и т.н. , а и сме го сглобили "СУПЕРкачествено"...

<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">

Тук сгреши - коя е най-силната фирма в България ?

по реални данни - Прософт ( колкото и да е чудно ) -да така е .

Как според теб фирмата си позволява да даде ПЪЛНА 5 г Гаранция ( това включва 5 г . на хардуера и 5 г на труда ) - значи за 5 г. компютъра ти не е твой а техен - ако има проблем - оправят го без да ти иска нито един лев - как го постигат - техен проблем , не твой - условията са ясни , профилактика можеш да правиш всяка седмица ,всеки ден - това влиза в цената , но има едно маааалко "неудобно" нещо - ЛЕПЕНКАТА - която не меоже да я махнеш с "сушоара " и тн. ако е само леко надраскана, обелена, нащърбена - "духаш супата" - ако я повредиш - няма проблем звъниш- отиваш и ти слагат нова. - какъв е проблема тогава амиго []

TECHNO - проблема си е в теб самия - можеш да провериш нещата преди да ги купиш ( вярно много нагло е но е по-сигурно)

Това за което пишеш може да направи само 1 фирма ( може и да я сгреша ) тая с много офиси в страната , но това става само поради мошенничествата на самия персонал на офиса [V]

ОТНОСНО ТЕМАТА - Дали да се слагат лепенки зависи изцяло то Фирмата , не от потребителя - ако не искаш компютър с лепенка - ( цитирам Mollov ) - Сглоби си го сам и нямаш грижи, но ако исакш компютър който да не го пипнеш и да си работи без проблеми - потърси си добра фирма с надеждна гаранция и добр гаранционни условия и добър сервиз- за тези неща обикновенно се плаща , но е по-добре за неразбиращите от "направи си сам" []

Даже и аз "виден овърклокър и хардуерист" бих предпочел варианта с голяма гаранция и лепенка - но в тия времена с некачествени компоненти ( 1 на всеки 5 излиза качествено) - пак е "по-добре от адвокатите ( да ме извинят ) на 500 000 - 1 става човек " предпочитам да дам към 1000 $ ( условно ) но за 3 или 5 г , да имам компютър който ще ми работи. Вярно ще кажете - "гаранция - франция " , но за това си има и проучване на фирми - дали са добри , дали 3 г , гаранция е "условна" и тн. "Който търси - Намира"

Относно въпроса дали се накърняват правата напотребителя - някой ( не помня точно кой , а ме мързи да проверя ) каза - Запознават те, прочиташ условията - и решаваш - съгласен или не - но повечето от вас съм сигурен че четат гаранционните условия едва като платят компютъра - "бой ,еб*не и платено - не се връща "- винаги като се купува компютър преди да се поръча - заинтересувай се от фирмата ,коя е , сервиз условия на сервиз , гаранции , условия на гаранции, лепенки , филиали и др. и тогава решавай дали да купуваш.

досега от 95 г само с това се занимавам и съм забелязал едно - идва клинета и ако му хареса цената - дава 30 % и готово - а това е проблем - бързането. а ако изчакаш 1 - 2 дена - да прегледаш нещата, условията и тогава решавай .

Всички бързаме - пари лесно се вземат - трудно се печелят , но като си дадеш парите мнооого бързо -100 % идват так бързо и проблемите с това което си купил.

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Mr. Techno я дай да видим тези "реални данни", че нещо Прософт ми се губи като най-силната фирма.

Може и да греша, но дай да видим ...

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Mr. Techno я дай да видим тези "реални данни", че нещо Прософт ми се губи като най-силната фирма.

Може и да греша, но дай да видим ...

<div align="right">оргинално мнение на Malone</div id="right">

Амиго - прочети списанията - всички компютърни списания публикуват класациите на 100 -те на големи фирми с най-голям оборот - за 2002 бе Прософт с най-голям оборот и печалба , за тази пак са те - гарантирано - няма кой да ги мине - Вярно почнаха да им дишат във врата , МОСТ, РЕСЕТ, C2000, и др. , но Прософт са си вносители , доставят техника на големи корпорации - последните две бяха с РЗОК , а сега май изнася и извън българия машини

Казвам това - защото знам - работех за тях преди 7 м. сега не съм там . относно инфото ще ме караш да ровя архивите да търся списанията - , но няма проблем - щом е за теб - грижи немаш []

KAYSO прав си амиго , но на твоята Тойота ( да си я караш със здраве ) нищо няма да и стане за 3 г . ако слагаш чиста вода или други неща. но дали ще уважат гаранцията ти ако нещо прецакаш някой лагер с претоварване на колата , или ако сложиш друго масло и в следствие на това задере двигателя . Истината е че българите сме долна раса ( да ме извинят тези които се обиждат ) но е така - от всичко разбираме , всичко правиме - цитирам Сократ "много неща знаеше - но всички лошо знаеше"

проблема ни е в самите нас - да не даваме пари за това - ще си направи м- ама после защо не става , защо това гърми и тн. Проблема не е в дъжавата - проблема е в хората в нея и никакъв строй няма да ни оправи - ни закони ( те посочват правилния път - е не начина ) ни "бате бойко" нито царя - като чакаме някой да ни даде 2000 лв на месец а ние да си караме колите и да пием кафета така ще стане - всеки ще разбира от всичко , всеки ще шмекерува , всеки ще иска да лъже - даже и фирмите дето слагат лепенки - ти даде много ясен пример за тях с "Лидер Технолоджис "

аз поне се опитвам да избягм това и засега само компа си сам пипам -все пак това ми е занаята ( но на обущаря децата боси ходят ) че и моята работа такава - дето много пипам компа ми не бач като хората , но как то и да е .

На запад не знам какво слагат ,но като човек пукне гума - се обажда в сервиз да му я сменят . ако има проблем с компа - обажда се и го оправят - за тях е немислимо да пипат вътре в ннего ( изкючения има винаги - но изключенията сами си асемблират комповете )

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Недей да ровиш. Информацията в пресата сме я виждали, но се страхувам, че не е достатъчно обективна.

Отчиташ ли факта, че журналиста, който е писал статията няма поглад върху целия IT пазар в БГ.

Или е по някъкъв начин е "убеден", че тази статистика е точно такава?

BTW, "изнася" се нещо българско.

Вероятно имаш предвид, че Прософт са станали регионални [не национално] дилъри на нещо или някой и реекспортират, а не изнасят.

Нищо против нямам против Прософт, много далеч съм от IT пазара, но имам поглед по ред причини върху него.

Но мога да кажа, че не познавам човек или <u>недържавна</u> фирма, която да е предпочела Прософт пред който и да е друг от големите.

Да не захващам тази тема, сещаш се за какво намеквам.

Възможно е в годината да прави две или три корпоративни сделки, но при стъпката на печалбата при този вид сделки и при "допълнителните" разходи за спечелване на конкурса ми се струва, че ще им е трудно да се издържат.

Факта, че все пак успяват да го правят, говори за друго, което не е по темата.

Най-простото нещо е да погледнеш ценовите листи и да ги сравниш. Не е възможно да осъществяват най-голям оборот при условие, че на пазара има по-качествени, по-нови и по евтини компоненти.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не знам с какво право фирмите слагат лепенки.

може би със същото с което топлофикация и ВиК слагат пломби на уредите там..

но съм съгласен, че си е въпрос на фирмена политика.

а мнението ми :

някои фирми просто се "ИЗЦЕПВАТ" с голяма гаранция - по този начин лъжат всички, че "видите ли ние сме вложили скъпи и качествени комп. и т.н. и т.н. , а и сме го сглобили "СУПЕРкачествено"...

<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">

Тук сгреши - коя е най-силната фирма в България ?

по реални данни - Прософт ( колкото и да е чудно ) -да така е .

Как според теб фирмата си позволява да даде ПЪЛНА 5 г Гаранция ( това включва 5 г . на хардуера и 5 г на труда ) - значи за 5 г. компютъра ти не е твой а техен - ако има проблем - оправят го без да ти иска нито един лев - как го постигат - техен проблем , не твой - условията са ясни , профилактика можеш да правиш всяка седмица ,всеки ден - това влиза в цената .......

<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">

първо им погледни цените и ще разбереш защо:

1. въобще не ми е чудно - това е Комунистическа(вече БСП) фирма,

която печели 70-99% от "ТОП" - естествено щото те са направени заради нея.

2. мога да дам и 10 години гар. ,<font color="pink">(5 години гаранция е АБСОЛЮТНО безмислено ИЗЦЕПВАНЕ, ако говорим за комп. технол. - за 5 години те се преобръщат надолу с главата - какво ще правят "ПС", когато след 2 г. дойде клиент с AGP VGA 4-8х изгоряла - стандарта вече ще е PCI-EXPRESS - еми, как какво ?? - сменят му я със SH такава дето ще са я изкупили за 3-15 долари )</font id="pink"> ако работя с 1000% печалба - горе долу на толкова им я изчислявам(без да имам намерение и без да искам да им бъркам в канчето)

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Вие сте правите - вие сте работили в тая фирма - знаете и цените - да ви кажа май не са много различни от разни търгаши дето и 12 м .е зор да дадат. Работих 12м за Прософт- знам за какво става дума- знам за какъв точно пазар

ако прософт правеха "3 -4 корпоративни сделки на година - нямаше да са живи - правят всеки ден - изискване на търговец за месец е мин. 20000 лв оборот с поне 14 % печалба - ако това е малко на човек за месец - няма какво да говоря

Относно PCI Xpres - Compaq ( сега вече HP ) не успяха да го наложат вече 18 месеца на пазара , въпреки доказаните си качества - защо мислиш че ще успеят да го наложат в бъдеще ?

Казвам ви не искам да се карам но за Прософт - стъпвате в други непознати води ( не сте компетентни там - не се месете )

Относно 5 г . гаранция - засега Всичко подменено по гаранции ( които съм видял е ставало само с нови компоненти )

колкото и да не вярваш могат и си поддържат гаранциите - ако не вярваш

София , ул .Г Бончев N:6 ( бивш БАН - сервиза е там ) провери

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> ако не вярваш

София , ул .Г Бончев N:6 ( бивш БАН - сервиза е там ) провери

<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">

знам ги оттогава, когато офиса им беше на ул. "Опълченска" в отрязъка м/у бул. Сливница и бул. М.Луиза(т.е. в кв. "Банишора")

та, като си работил там :

да те питам за прословутия "ProSoft TERMINATOR" - по онова време те твърдяха, че бил, бил асемблиран в БГ и му искаха повече пари от ОРИГИНАЛЕН "HP", "Compac", "IBM" и т.н., и т.н. ....

както и за лаптопите, които продават в момента - дето са с 50% по-скъпи от "Vayo", "Пресарио(не знам как е на лат. .....)" и т.н., и т.н. ...

та, питам те :

ти, като краен клиент, би ли си купил от тях нещо ??????

- щото - аз не бих !

..., което пък обяснява защо са "НАЙ-фирмата " в БГ - при положение, че офертите са им супернеизгодни за какъвто и да е тип потребители....

18. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Последните няколко мнения наистина са 100% по темата за лепенките.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сайт за оценка на фирмите от гражданите
    От bobibp във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 09-06-08, 21:29
  2. Фирмите ще плащат вече и за дъждовната вода на ВиК
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 02-11-06, 21:39
  3. Лепенки за коли
    От CCCP_FAN във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 30-08-04, 15:25
  4. термални лепенки ?
    От John във форум Овърклок
    Отговори: 1
    Последно: 05-02-04, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе