Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21

За какво сте суеверни?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2001

За какво сте суеверни?

Какви ли не щуротии съм чувал,а и май някои ги спазвам Ръце не се тръскат над мивка-изтръскваш си късмета; бебешки дрехи не трябва да замръкват на простора-караконджоли[:D];денем се тупа от тераса,вечер на нея-не знам защо;пръстен не се подава от ръка на ръка(както и сапун);не стъпвам на кръгла шахта,а ако стане грешка търся квадратна(е това пък изобщо не знам защо е,спомен от детството); не се подаряват цвете,домашен любимец,часовник-изневяра;вечер не се режат нокти[:D];на църковни празници нищо не се работи(защо ли тогава ми идва музата?).Сърби ли те дясната ръка-ще даваш кинти; сърби ли те носа-тупаник те очаква.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2001

За какво сте суеверни?

Единствените съеверия, които почитам са да не оставям хляба наобратно и да не оставям книга отворена.

Иначе има нещо, което ми се е случвало многократно и особенно първите два пъти бях шаш. Винаги ми се случва нещо хубаво, когато мина път на черна котка, тоест тя мине зад мен.

Една сътрин отивам към у-ще и ми предстой класно по математика, за което съм много зле подготвен и докато стигна два пъти минах пред черни котки. Резултата беще, че не правихме класно, щото даскала се беше разболял. Следващия път намерих пари. Друг пример е как 5 минути след случката с котката, ми се обадиха че ми е пристигнало дъно и видеокарта, който трябваше да дойдат поне 2-3 дни по-късно.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2001

За какво сте суеверни?

Нож не се оставя с острото нагоре, не се стои под чадър в стая, не се свири в помещение с уста, докато се храниш не се танцува-ще се ожениш за циганка[:D],когато някой умре огледалата се закриват, та мъртвеца да не се огледа и вампиряса, както се внимава котка да не го прескочи поради същата причина, нищо не се предава през праг-скандала ти вързан в кърпа и какво ли още не. Народа ни е измислил доста неща. Според руснаците плюенето през рамо е лоша поличба. Да знаете, че в много от нещата има истина, колкото и да не вярваме. Всички сме боледували от шарка, но знаете ли, че зад вратата на болния се поставя чинийка съа захар, чаша с вода, огледалце и гребен? Според поверието баба Шарка като дойде трябва да има захар да се подслади, да си пийне водица, да се среши и огледа и да си ходи по живо, по здраво. Така болестта протичала по-леко. Според думите на майка ми е открила следа в захарта все едно, че някой е близнал.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

За какво сте суеверни?

Суеверията обикновено се градят на реални факти, но най-често тези факти са били валидни в определен контекст, който не винаги (или все пак?!) е на лице...

То е ясно, че не се плюе през рамо, ако зад теб се подмотква служител на реда в парадна униформа, например. Естествено е, че ако си оставиш чантата на земята, ако току що си пристигнал на гара Левски, е на бедност. Същото важи и ако не я стискаш достатъчно силно... Ако си в мъжки затвор, най-добре е да не се опитваш да подаваш сапуна си на когото и да е, колкото и да ти го искат - защото случайно или нарочно, някой може да го изпусне, а нали си е твой-ти и трябва да си го вдигнеш... Хммм, е това определено си е на скарване, дори и на бой, че и по-лошо. Ясно е защо не се оставя нож с острото на горе, както е и ясно, защо не се оставят градински гребла и мотики разхвърляни в тъмното - на лош късмет е! Много често, ако оставиш отворена книга, е на лош късмет - все някой ще се намери да хвърли едно око и да се зачете и после - ходи го гони (справка: "Стрихнин в супата"). Под стълбове не се минава, то е ясно: на много лош късмет е, особено, ако около двата съседни на този, под който минаваш в момента, шетат раздърпани групи роми, а усмивките им отразяват слънцето със златни и МЕДни отблясъци. Не се свирка с уста в затворено пространство - това е стара миньорска истина, още от времето, когато това - да се укрепят таваните на рудничните шахти се е считало за глезотия и занимание за женчовци... Ако пък се движиш с приятел, например със 140 km/h, и стълб застане между вас... е, това определено е поне на даване на пари по автотенекеджии. Според Маркс, щастието за един по необходимост означава нещастие за друг. Ако обърнем това изказване, то ясно е, защо ако някой нещастен кон е загубил подкова, то вие сте длъжни да се почувствате щастливи, ако я намерите.

Мисля, че всички ще се съгласите, че ако счупиш огледало и след това имаш глупостта седем (!!!) години да не си купиш друго, определено те чака нещастна любов, че даже и никаква, а най-вероятно отдръпване и на най-близките и сочене с пръст, вероятно и подигравки...

Единствено не ми е ясно, защо чукането с безлкохолно е на бедност? Възможно е, да се дължи на това, че тези, които не пият алкохол, дори и в такива върхови моменти, са по-потентни и съответно имат по-голяма челяд, а това, както на всички ни е известно определено води до по-големи разходи...

6. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

За какво сте суеверни?

Общо взето минавам за несуеверен, но най-лошото (или хубавото) при мен е, че съм суеверен само когато ми изнася, когато не ми изнася не съм. :-))) Много е удобно. Преди време даваха документален филм на тази тема и се оказа, че голяма част от световните политици, които водят света, са силно суеверни.

7. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

За какво сте суеверни?

Eisteeеееееееееее ))))))))

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 28-04-15, 13:51
  2. Отговори: 7
    Последно: 26-03-14, 18:29
  3. Суеверни ли сте?
    От katy85 във форум Анкети
    Отговори: 9
    Последно: 02-07-10, 20:09
  4. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 12:59
  5. Отговори: 4
    Последно: 24-02-03, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе