Чакайте и аз да се из....
Те в северните държави не са се светнали, щото там ниските температури са постоянни. Да не цитирам среднодневна Т в България по месеци.
В по-голямата част от зимата Т са положителни. В тоя смисъл, климатика си работи отлично в нашите ширини. Климатика е най-ефективния начин за отопление. Разбира се след термопомпа вода-вода. Акумулиращата печка му диша във врата. Имайте предвид, че тя не работи винаги на 4 . И най-важното - не си променя мощността според външната Т. Друг, много голя плюс е и смешната сума за която можеш да си я набавиш. Автоматизирал съм 2бр Изгрев на родителите ми. Нямам точни данни, но не са "горили" повече от 150лв/ месец. Кофтито е че не охлаждат
Всичките електро- нагреватели, квито и да са, както и да ги наричате си остават електро- нагреватели. Там резутата е 1:1 в най-добрият случай.
И кво ще ме убеди да дам 2 бона за нещо си, което върви с още 2бона за термостати и автоматика, като ще постигна същия ефект с тръба 2 цола, тройници и муфи и няколко обикновени нагреватели за бойлер? Тва всичкото с автоматиката и защитите излиза под 150 лв. И е голямо и ефективно колкото елекролитен котел.
Сори, ма ако ще нагревателя наистина да е изваден от "Курск" пак няма логично обяснение от къде идва тази ефективност.
Кой я обясни?
Да добавя- ако махнат нощната тарифа, акумулиращите печки няма да са тоолкова икономични. Това е единственото им предимство. А,и че можешда стоплиш кокалите