Страница 10 от 16 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 233
Like Tree8Одобрявам

Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2007

Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Чакайте и аз да се из....
    Те в северните държави не са се светнали, щото там ниските температури са постоянни. Да не цитирам среднодневна Т в България по месеци.
    В по-голямата част от зимата Т са положителни. В тоя смисъл, климатика си работи отлично в нашите ширини. Климатика е най-ефективния начин за отопление. Разбира се след термопомпа вода-вода. Акумулиращата печка му диша във врата. Имайте предвид, че тя не работи винаги на 4 . И най-важното - не си променя мощността според външната Т. Друг, много голя плюс е и смешната сума за която можеш да си я набавиш. Автоматизирал съм 2бр Изгрев на родителите ми. Нямам точни данни, но не са "горили" повече от 150лв/ месец. Кофтито е че не охлаждат
    Всичките електро- нагреватели, квито и да са, както и да ги наричате си остават електро- нагреватели. Там резутата е 1:1 в най-добрият случай.
    И кво ще ме убеди да дам 2 бона за нещо си, което върви с още 2бона за термостати и автоматика, като ще постигна същия ефект с тръба 2 цола, тройници и муфи и няколко обикновени нагреватели за бойлер? Тва всичкото с автоматиката и защитите излиза под 150 лв. И е голямо и ефективно колкото елекролитен котел.
    Сори, ма ако ще нагревателя наистина да е изваден от "Курск" пак няма логично обяснение от къде идва тази ефективност.

Кой я обясни?

Да добавя- ако махнат нощната тарифа, акумулиращите печки няма да са тоолкова икономични. Това е единственото им предимство. А,и че можешда стоплиш кокалите

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Климатика е най-ефективния начин за отопление. Разбира се след термопомпа вода-вода.

cacho - Напълно съм съгласен с това.Въобще в правилна посока разсъждаваш..да...така е... но зарежи все пак акумулиращите печки - не струват - много лапат...

П.С. - Ц.Църовски - проблема не са ти дебелите пръсти,но не се притеснявай за това - не е толкова важно...не си влизал в час по български език, но все пак си доста учтив, успех с котлите .

4. Тук е от
    Jun 2007

Лапат много киловати, но ако са автоматизирани да работят само и единствено на нощна тарифа, си е евтино.
    Климатика лапа и през деня, а малцина са тези които знаят да боравят правилно с него. Проста сметка, ако печката работи на мощност 2кв, само нощна тарифа- тва прави 16х.0,11= 1,76лв за ден- 52лв/месец. Друг е въпроса, че настройките по печката може да не са у ред. Има един термостат, който е същия като тези за фурните на готварските печки. Той е на трябва да е на макс с цел пълно нагряване на тухлите. Ако е намален (фабрично са намалени) печката работи неефективно.
    Жалузите също трябва да са наред. и горния(челен) и долния (заден). Иначе имаме прегряване на стаята нощем и изстиване денем.

Аз съм много доволен от акумулиращите печки. Говорим за ел уреди и темата е такава. Моето мнение е че това е най-икономичния уред след климатика.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Г-н Църовски,очаквах адекватни отговори на конкретните си въпроси. А както прогнозирах,това изобщо не се случи,а изпаднахте отново в безполезни и никому ненужни словоизлияния.
    Относно цената на ТП - ако ти отговоря по подобен на твоя начин,едва ли ще ме разбереш.Така че просто няма смисъл за мен да се опитвам да комуникирам с теб. Обикновено това е двустранен процес ( диалог) ,а при теб е обратното....
    cacho - да направим една проста сметка.Да предположим,че тези 16 Квтч са напълно съхранени за през деня,а то не е така реално. За дневните 16 ч се падат по 1 Квт топлина на час. Каква е тази стаичка,която с 1 Квт ще се топли?Пробвал ли си в духалка или радиатор на 1ва степен да видиш как е?Освен това печката не топли равномерно - през деня е топло,когато ме няма,а вечерта вече е поизстинала,когато се върна от работа.

6. Тук е от
    Jun 2007

Ванко, пробвано е с духалка в същата стая, но временно и не мога да дам мнение. Имай предвид, че печката си грее всяка нощ. В най-големите студове минава на 3 и 4 степен, но принципно работи и на 1. Не мога да дам и инфо коя степен колко Кв е. Ама ще премеря за форума .
    Факт е, че 2 стаи се топля над 25 години с въпросните 2 печки, като сметката за ток няколко пъти е минавала 200 -250лв (тока за цялото домакинство)
    Става въпрос за къща, приземен етаж, неотопляеми други помещения.
    Иначе си прав за 16-те киловата. Но ти знаеш. Не говрим за първоначално затопляне на помещение, а за постоянно.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Климатика е най-ефективния начин за отопление. Разбира се след термопомпа вода-вода.
    .........
    В какви граници се движи КОП на термопомпите "вода-вода"?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

4-5 целогодишно без промяна,като в някои върхови модели,примерно двустъпалната каскадна система на дайкин, достига до 10 !

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ...Каква е тази стаичка,която с 1 Квт ще се топли?...
    Всички които се топлят с климатици и правят замервания показват 200-250 Вт/ч ел. мощност.Имаш претенции да си технически грамотен .Наверно можеш сам да изчислиш за каква толинна мощост иде реч и какви стаичета топлят...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не,не мога...

12. Тук е от
    May 2009

vanko68 абе ти въобще продаваш ли нещо дай си сайта да погледна а пък като искаш диалог ще ти намеря някой да си говорите глупости дай ми адрес на магазина ти или на цеха ти дай някакво инфо или предпочиташ да се пазиш в тайна нали говориш за продажби и монтажи на хиляди бройки на година сигорно имаш поне 5-6 магазина и минимум една фабрика пък като неискаш да говориш с мен ще ти пратя друг нямаш проблем само ми кажи как да осъществя контакт с теб.

С поздрави
    Ц.Църовски

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Троянец, колкото повече пишеш, толкова повече си правиш антиреклама, не можеш ли да го разбереш бе човек? Ами да погледнем твоите дистрибутори, нали си голям производител - трима човека за цяла България - без фирми, офис или някакъв адрес - само с един GSM за връзка - иди го търси повече след монтажа за отговорност . Ама сериозна фирма няма как да ти се върже. Тук е форум и всеки може да си пише каквото си поиска и то анонимно, ама в сайта да се пишат глупости е излагация. А пък твоя е пълен с такива и затова си замълчах, ама ти продължаваш да ровиш в л@йната - замълчи ако искаш да не мирише.

14.  

15. Тук е от
    May 2009

lazare дистрибуторите ми продават от мое име и за моя сметка имам условия които доста желаещи немогат да покрият а при гаранция от 10 години немога да си позволя да взема дистрибутор само заради това че има фирма електродния котел за да работи както трябва се изисква доста сериозна настройка и подръжка и ако човек неможе да го направи пред мен няма да продава моя продукт. За мен продажба на всяка цена не важи ако клиент ми се обади и поиска да си купи котел и нямам дистрибутор в този район просто му се извинявам и отказвам продажба, а за вързването прав си сериозна фирма и то анонимна няма как да се върже при мен и за л@ината си прав като ги видиш в канала наистина неможеш да разбереш на кой са защото и те са анонимни .Имах някъкви съмнения относно някой хора пишещи в този форум сега вече съм сигорен като си отговориш на въпроса който ми зададе преди време какво става с другите 2-6% от КПД може пак да си побъбрим .Останете си анонимни разбира се това е ваше право и според мен задължение специално при вас така наистина се излагате по малко .
    Lazare за теб не се отнася това за анонимноста гледам че си писал от къде си и ще помоля да се придържаме към добрия тон и да не се налага да повтаряме тези изразни средства както в твоя така и в моя пост .

16. Тук е от
    May 2009

Може да бълвате още по мой адрес свободно и безотговорно в следващите 7 дни няма да съм тук така и ви желая здраве и късмет във всичко.

Поздрави
    Ц.Църовски

П.С. КУПУВАЙТЕ климатици ако не се топлите през зимата на климатик особенно ако сте от балкана вие сте направо за съжаление .Вместо да давате пари за дърва ,въглища и ел.котли купете си климатик може и да несе стоплите може да живеете само в една или две стаи , може къщата ви да изглежда като таралеж от външни тела на климатици но пък ще сте с коп 2 при -15 и ще ходите по често на гости така ще се сближите повече с комшиите камо ли че те са неграмотни и неползват климатици през зимата разбира се говорим за места където сняг се задържа поне три месеца в годината и не само в въздуха но и по земята и температурите са отрицателни в по-голям период от време не само един или два дни в годината .Купувайте климатици и бананови фиданки специалисти казват че клима се затопля така че покупката на климатик с цел отопление е покупка която ще ви служи и в бъдеще.Ако сте с разклатено здраве алергии асми бронхити синозити и т.н. е просто задължително да си вземете климатик с цел отопление "камо ли че са с филтри " . Шума от движещия се въздух когато решите да си полегнете е просто песен в сравнение с натоварения ви работен ден а лекия бриз по телата ви кара да погледнете света на другия ден с други очи "леко навлажнени от хрема" .Всички собственици на хотели работеши зимата хващаите се в ръце и да ги махните тези котли веднага да бягате да си купите климатици може да неви стоплят но пък какъв КОП какъв нов облик ще добие хотела ви чудо .(Разбира се тук неговоря за водноотоплителна система захранваща се от термопомпа говоря за тези от които ванко 68 монтира по хиляда на година малки спретнати и.т.н.) .Накрая КУПУВАЙТЕ климатици с цел отопление защото така вие ще покажете престиж пред всички които неразбират от КОП и хладилна техника нищо че ще ви е студено но пък пребереш се цъкниш дистанционното кеф а ?.Сега сериозно ако живеете в гарсонера или боксониера или в една стая климатика наистина е добро решение ако ще го ползвате и за охлаждане,иначе като цяло купуваите си скъпи и качествени климатици защото евтиното винаги излиза скъпо така казва народа а глас народен глас божи. Чао сладури ще ми липсвате извесно време

17. Тук е от
    Jun 2009

Троянеца, пак не отговори на нито един въпрос!
    Пише само дълги и безсмислени постинги. Рекламира си фирмата. Няма смисъл да се очаква от него нещо. Ще получиш само „поздрави”, не и отговори.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от cacho
    Лапат много киловати, но ако са автоматизирани да работят само и единствено на нощна тарифа, си е евтино.
    Климатика лапа и през деня, а малцина са тези които знаят да боравят правилно с него. Проста сметка, ако печката работи на мощност 2кв, само нощна тарифа- тва прави 16х.0,11= 1,76лв за ден- 52лв/месец. Друг е въпроса, че настройките по печката може да не са у ред. Има един термостат, който е същия като тези за фурните на готварските печки. Той е на трябва да е на макс с цел пълно нагряване на тухлите. Ако е намален (фабрично са намалени) печката работи неефективно.
    Жалузите също трябва да са наред. и горния(челен) и долния (заден). Иначе имаме прегряване на стаята нощем и изстиване денем.

Аз съм много доволен от акумулиращите печки. Говорим за ел уреди и темата е такава. Моето мнение е че това е най-икономичния уред след климатика.
    Не мога да се съглася съвсем. В офиса ми по принуда се толпя с една акумулираща печка(ще е така докато се преместя в новия офис-април 2010г.) и миналата зима платих за 16.5 кв.м. 88 лева най-студения месец(при 17-19 градуса температура в офиса).През другите месеци 70-82.лева.Една хубава духалка с термостат топли повече, създава по добър комфорт и сметката е между 45-60 лева месечно (пробвал съм, но вида използван отоплителен уред в офиса не зависи само от моето мнение-иначе още в началото предложих климатик).Тов акой уред е най-икономичен зависи и от типа помещение, а иначе разбира най-икономичен е изключения ел.уред .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 16 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Автоматично включване на климатика след спиране на тока
    От bright във форум Други марки климатици
    Отговори: 18
    Последно: 19-01-14, 14:59
  2. Защо след разскрежаване климатика Fuji Electric 12LDC става шумен и остава така?
    От karata_ccc във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 17-01-11, 16:50
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-10-09, 16:12
  4. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе