Страница 11 от 16 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 233
Like Tree8Одобрявам

Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2010

Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?

Електроден котел CDM SYSTEMS дава най-добра икономия,аз лично ползвам такъв и сметките ми за отопление паднаха с 50%
    http://cdmsystems.eu/bg

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Мда, някой беше се възхитил на такива съзнателни граждани, които още с регистрацията си припкат да похвалят някоя стока. denitsa7, имаш ли някакви предположения защо сметките Ви са паднали с 50% - повреди се електромера или спряхте да се отоплявате?

4. Тук е от
    Apr 2010

Аз не рекламирам момчета като вас,просто си дадох мнението.Всеки си знае сам за себе си как да се отоплява.Аз се топля от 2 години с CDM SYSTEMS и съм доволна.Желая Ви успех

5. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от denitsa7
    Аз не рекламирам момчета като вас,просто си дадох мнението.Всеки си знае сам за себе си как да се отоплява.Аз се топля от 2 години с CDM SYSTEMS и съм доволна.Желая Ви успех
    И колко киловатчаса топлинна енергия получаваш, от 1 киловатчас изразходвана електроенергия. Лесно можете да отговорите, ако сте учили физика в 7-ми клас.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ама какви сте ми сладури двамата . Няколко пъти аха да посегна да трия уж явната реклама, ама все се възпирам, че то всъщност си е антиреклама . Ако и Вие двамата мислите така - може сами да се триете, в противен случай нека остане засега написаното .
    troyaneca, ти уж говориш, че няма перпетуум мобиле, пък твърдиш, че твоите котли имат с 8-10% по-високо КПД. Колко според тебе е КПД на електрическия нагревател? Според науката е почти 100% - оказва се че твоя котел има КПД=108-109%, така ли е?

7. Тук е от
    May 2009

..... Тя ходи по хората добре че не ходи по животните че тогава щеше да е зор .А за триенето трий ако смяташ че трябва и благодаря за рекламата но от този форум за твоя информация имам доволно много продажби и то не виртуални така че наистина е хубаво да ме блокираш ако естествено имаш такива права за форума. Иначе аз спирам да пиша в тази смехория желая ви всичко най хубаво.

8.  

9. Тук е от
    May 2009

Желая на всички приятно посрещане на празника Свети Георги ,много здраве и късмет !!!

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от troyaneca
    от този форум за твоя информация имам доволно много продажби и то не виртуални
    Супер, можеш ли да помолиш 2-3 от твоите клиенти, членове на форума да споделят нещо?
    така че наистина е хубаво да ме блокираш ако естествено имаш такива права за форума.
    Ама кому ще е от полза това? Ако наистина имаш доволно много клиенти от форума, както казваш, не е ли по-добре да се свържеш с администрацията, да внесеш някаква сума за реклама и да продължаваш да набираш клиенти от този форум?
    Иначе аз спирам да пиша в тази смехория желая ви всичко най хубаво.
    Това е добра идея, ако не изпълниш горните 2 препоръки

11. Тук е от
    May 2009

При положение ,че ти ме рекламираш безплатно и чистосърдечно защо да инвеститрам в този сайт .Пуснах ти писмо с което те питам как да анулирам акаунта си от този форум защото несъм завършил за психиатър а и несъм допринесъл с нищо за вашите малки "предполагам " пишки А и чесно неразбирам какво искаш да ми покажеш или кажеш незнам Следващата седмица съм на Варна така че ако искаш лично да си общуваме дай ми кординати да пием по едно кафе на вилата или пък Троянска сливова вилата ми е на Калиакра(с.Топола) до голф игрището не е толкова далеч от теб.Имаш ми кординатите от писмото което ти писах така че ми отговори там, тук ви оставям да се почувстате мъже.

//mod edit Lupus
    Потвърждаваш ли, че искаш да ти бъде спрян акаунта за този форум?

12. Тук е от
    May 2009

//mod edit Lupus
    Потвърждаваш ли, че искаш да ти бъде спрян акаунта за този форум?

Ще ви бъда признателен
    Благодаря

13. Member
    Тук е от
    Nov 2006

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

ПО ВЪПРОСА ЗА ЕЛЕКРОЛИЗНИте котли аз изкарах цяла зима с такъв 9 кв отоплявах 100 кв м в бояна и ипросто се сцепих от ток сметките ми бяха по 600-700 лв на месец и на всичкото от горе едвам поддържах 19 градуса в кйщата, котела не съм го спирал и за миг НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГО ПОЛЗВАМ ще седи в къщи като паметник за да го показвам на близки и познати какво да не си купуват. Това е пълна глупост че прави икономия щото нема откъде да дойде просто есента се подлъгах от реклама на такъв котел
    Затова г-н Тлоянеца очаквайте да фалира съвсем скоро, за съжаление няма да стане щото глупоста и невежеството ходи по хората и аз бях един от тях

16. Тук е от
    Aug 2008

И така колеги не разбрах до колко са икономични тези лъчисти ИНФРАЧЕРВЕНИ конвектори и до каква степен може да се разчита на тях за отопление на стая 12-13 кв с малко бебче ? За климатик не искам и да чувам имам вече един в другата стая ,и за зимата ми се струва неудачно решение за малко бебе в супер студен краен апартамент с празни апартаменти от всички възможни страни ,с температура не по висока от 5 градуса от външната в тях през зимата ,зимата се чудя дали не се е преместила някоя полярна мечка в тях . От климатика няма какво повече да искам в тези условия подържа си 20 -22 градуса през големия студ при зададени горе долу толкова ,и не мога да съм съгласен ,че НЕ изразходва един климатик повече от 30 лв ток ,така каКто съдя и до 50 лв отиват като е под -10 през повечето време . И така малко се отплеснах от темата за лъчистите конвектори .Ще бъда благодарен някой ако изкаже съвет спрямо ползата от тях .

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При теб с каквото и дасе отопляваш ще плащаш големи сметки. Замисли се сериозно за една добра топлоизолация, включитено и на вътрешните стени. Ако сложиш подов климатик няма да му духа на бебето и ще има комфорт и икономия.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Цитат Първоначално публикувано от kolyo1
    Камината на дърва едва ли може да се нарече електроуред за отопление с електричен ток. Аз питах за електроуред а не за печка на дърва. Става въпрос за отопление на детска стая и дъщеря ми на 7 г. едва ли ще може да си пали печката на дърва.
    Та за неразбралите и недразбралите повтарям въпроса - Кой ЕЛЕКТРОУРЕД е най-икономичен след климатика. Благодаря.
    Климатиците имад над 3 КПД, тъй като работят като топлинни помпи, т.е. ползват температурна разлика.
    В сравнение с климатиците, никой друг електроуред с НАГРЕВАТЕЛ не може да има КПД по голямо от 1, всички нагреватели са много близо до 1
    Разликата в цените на дневната и нощната енергия са прекалено малки за да може акумулираща печка да има по-високо КПД

След климатика следващото най-икономично решеине е конвектор с добър термостат. Добрия термостат е това което дава и предимството което инверторните климатици имат пред обикновенните. Стандартните климатици, както и стандартните електрически нагреватели ползват термостат за да се изключат при определена температура, и да се включат когато падне под тази стойност, което всъщност е разхищение, това да спираш и да пускаш електроуред хаби повече енергия отколкото е нужда да се поддържа постоянна температура.

Все пак имай предвид, че регулацията покачва съвсем малко КПД-то, дори и конвектор с перфектен регулатор ще е много по-зле от дори стандартна сплит климатична инсталация

Ако искаш да ти излиза ефтино отоплението се замисли за изолация, с добра изолация ти трябва много малко енергия за да поддържаш постоянна температура.

Всъщност има един вариант, който е дори по-икономичен от климатика - естествено пак е на принципа на топлинна помпа, но не се ползва температурата на околния въздух, а геотермална. Ако живееш в къща и имаш двор може да си направиш топлинна помпа която да дърпа директно топлина от под земята, което позволява на подобни уреди да работят дори когато навън е -30 тъй като под земята температурата винаги остава по-висока през зимата, както и по ниска през лятото. Подобни системи се приближават до КПД 4, но ако не си майстор и не можеш да си изработиш необходимите машинарии, излиза страшно скъпо. Скъпо, скъпо, ама си струва в дългосрочен план.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 16 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Автоматично включване на климатика след спиране на тока
    От bright във форум Други марки климатици
    Отговори: 18
    Последно: 19-01-14, 14:59
  2. Защо след разскрежаване климатика Fuji Electric 12LDC става шумен и остава така?
    От karata_ccc във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 17-01-11, 16:50
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-10-09, 16:12
  4. Уред за икономия на ток
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 118
    Последно: 18-02-08, 18:11
  5. E, т`ва е Домакински уред!
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-03, 23:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе