Виж тука какво говориш:
А тези с конвекторите не се молят на никого ,а просто се топлят. :-memnonЦитат:
Първоначално публикувано от 220voltov
Преглед за печат
Виж тука какво говориш:
А тези с конвекторите не се молят на никого ,а просто се топлят. :-memnonЦитат:
....Абсолютно. :ole.... и сметка за един един отоплителен сезон колкото цената на Мидеа :ole :bravo :ole... това без БОГ да е чул молитвите ни... :yahoo: :-memnon.Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Виж и тук:
Един мой познат обича да казва-"Аз не искам да мие евтино и студено,аз искам просто да ми е топло"Цитат:
Първоначално публикувано от gogo100
A конвектора на Pat 360кВт за месец.
на задръстеняци кво да им обясняваш!тя и баба ми навремето си караше на дръвца ама ела сега да я видиш как щрака дистанционното на климатика :))
Това признак на безсилие ли е,или на горният етаж няма никой.Цитат:
Първоначално публикувано от marto68
За да придобие това твърдение практически смисъл,ще си позволя да го редактирам.Един мой познат, който живее в мезонет и кара Джи класа Мерцедес , обича да казва-"Аз не искам да ми е евтино и студено,аз искам просто да ми е топло,защото мога да си позволя да платя всякакви сметки за отопление."Цитат:
A конвектора на Pat,който е един Адакс,харчи приблизително 360кВт за месец,като топли малко ,топло и добре изолирано вътрешно помищение,но ако му се наложи да топли по-голямо ,студено и често проветряващо се помещение, ще му е нужна помощ от още един подобен по мощност ел.уред.... :ole....,а за да охлажда лятото ще му трябва помощ и от еден климатик. :ole :))
Този пост ако не се лъжа е твой,
замисли се още малко върху него и измери температурите в спалнята на тъщата през летните жеги.Цитат:
.... :)...При отворан или затворен прозорец.?Когато живеят хора вътре, или само за експеримента? Мога да измеря също температурата през лятото във ВСИЧКИ ПОСТОЯННО ОБИТАВАНИ ЮЖНИ ПОМЕЩЕНИЯ,МАГАЗИНИТЕ и ОФИСИТЕ.Особено ще ми е приятно когато това стане при външни температури около 40 градуса.Тогава мога да отскоча до Пирогов за да преброя хората които имат проблеми вселдствие на топлинен удар. :ole...Мога да попитам и работодатлите имат ли право да изискват от служителите си максимални усилия, ако в помещението в което те работят температурата е около 30-те. :oleЦитат:
Konan Varvarina, изглеждаш интелигентен човек по това което, чета в постовете ти.
Не разваляй впечатлението с глупавото си упорство.
Ясно е че, един даже ефтин климатик е по ефективен за отопление и от най-модерния конвертор, (с уговорка
до определени градуси под нулата).Конвертора може да бъде предпочетен само в определени частни случай
например много малка стая с добра изолация или пък постоянни температури под -25 градуса.
Направо се изнервих от тази тема,честно!!! Хайде със здраве.
От кога и ти взе да разбираш от климатици.Преди 15 дена си купи климатик и взе акъл да раздаваш.Прочети какво пишат хората:
Цитат на: gogo100 в 10.01.2008, 22:07
rsvr при мене максималната 111 w а номинал 80 w и при температури от -13 и надолу в КЪЩАТА става страшно некомфортно температурата опитвах да подържам 25 но не става - резултата е вентилатора духа постоянно на макс ветър насекъде по стаята струята е топла но какво от това като имам 3 външни стени :( въпреки изолацията и вътрешна и външна) от стените "тече" един студен въздух и е ужасно. Виж като запаля парното (климатика си работи в това време) подържам радиаторите на 40 градуса само (без климатика ги държех на 80градуса) тогава е рай вече. Но при температури до -10 всичко си е ок и без парно.
Искам да уточня, че климатика се справя, но с повече усилия върти въздуха много силно за да подържа температурата, като този му режим аз и жена ми не одобряваме затова стане ли -10 паля парното за да не се ядосвам и да си лепя вестника на масата с тиксо за да мога да го чета Ole
сетих се да добавя и за разхода на фуджото (12ка инвертор )може да се ориентира некой и по него как се е справил в студа със собствен електромер без да го спирам изобщо за 31 дни "измина" 467 квата, като му помагах 4 дни с парното. През по топлите дни разхода се въртрше около 11 кв като през най- студените стигна над 17 кв на 24 часа.
Или и те незнаят какво пишат.
Или като ти се набута с тази МИдеа-давай да не съм сам, защото общото нещастие някак по леко се приема.
Гледам интересна дискусия сте заформили тука!
Живял съм на климатик 2 години(Верно беше калпав самсунг). Голяма грешка, че беше монтиран на място дето слънце не огрява, та зимъска отвътре помагахме с радиатор и Елва-Кварц, че да вдигнем така необходимите за баба ми температури. Всяка събота и неделя, а в тежки случаи и през ден му баехме с кофи топла вода, да му отмразим външното тяло. Няколко пъти се обаждахме на поддръжка и отговора беше "Чакай да се позатопли, че сега не можем да го измерим колко е ефективен" (не се бъзикам хора, и аз не повярвах като го чух). :yikes
Имам приятел с инверторни климатици фуджицу, и двамата сме от Варна. Казваше, че нямал проблеми с тях при студена зима (сравняваше с предходната), но сега през декември му се скофти ситуацията - доста трудничко вдига необходимите за мен 24 градуса на височина 1,50 (при равнище 2,50 трябва да означава 26-27). Всъщност със зор вдига 21 на равнище 2,50, а това за мен си е студено.
Няма човек да ме убеди, че при постоянни отрицателни температури и силен вятър външното тяло на климатика няма да стане буца лед! Ето защо - браво Pat, :ole че си го имал в предвид!
Не споря, че отоплението с климатик е икономично, но не чак толкова колкото приказвате в този форум!
А иначе Julian разправя нещо за влажността на въздуха във Варна и за климатиците :029: :stupid:- малко глупаво звучи, особено говорейки за инвертори...
Аз имам малко дете на 1 год. и посочените в този форум недостатъци на климатиците си важат с пълна сила. Да не говорим, че някои деца са особено чуствителни към сухия въздух.
За мен поне няма нищо по-добро от конвекторите на газ при малки апартаменти и парно при по-големите, но там проблема, е че трябва да си запланувал ремонт с къртене за да ти се прекара газта и всички останали анджаклами. :)
Тази тема трябва да се прекръсти на "Митове и легенди" :17:
Има конвектори на газ и водо-водни конвектори за системи с газов котел. При добре оразмерена система разхода идва до около 1 лев на месец на 1 кв. отопляема площ. :bravoЦитат:
Първоначално публикувано от siliev
ЕДИНСТВЕНИЯ НЕДОСТАТЪК Е ПРОКАРВАНЕТО НА ГАЗ (МЕТАН) ВКЛЮЧВАЩО ПРОКАРВАНЕТО НА МЕДНА ТРЪБА ОТ ВХОДА НА ЖИЛИЩЕТО ДО ПОТРЕБЯВАЩИЯ УРЕД и СВЪРЗАНАТА С ТОВА ИНВЕСТИЦИЯ.
Иначе употребата им няма никакви други проблеми, като тези на климатиците -изсушаване на въздуха и прочие.
Toshiba започва производството на мини ядрени реактори, които ще могат да бъдат поставени във всеки дом, съобщиха citybuild.bg.
Реакторът с големина 1,8 на 6 метра спокойно може да бъде вкаран в гаража и дори в мазето, и да захранва едно или няколко домакинства в продължение на цели 40 години.
Според Toshiba ядреният реактор е абсолютно безопасен и няма нужда от човешка намеса по време на работата си. Това се дължи на радикално новата технология, която е използвана при изграждането му. За разлика от нормалните големи реактори тук не се използват пръти с ядрено гориво, за да се контролира реакцията.
Новата технология използва вертикални резервоари с Литий-6, за да контролира температурата в реактора. Изотопът на Литий-6 е известен с това, че абсорбира неутроните много ефективно.
Реакторът е 200 KWt и спокойно може да поеме нуждите от електроенергия за едно или няколко домакинства. Цената на KW/h електроенергия излиза около 5 цента (или 7 ст.). За сравнение цената на тока у нас в момента е над 16 ст. като всяка година се покачва заради енергийната криза в световен мащаб.
От Toshiba споделят, че първите няколко реактора ще бъдат инсталирани в Япония през тази година, а от следващата ще бъдат достъпни и на европейския и американския пазар.
http://img87.imageshack.us/img87/5059/next1217bmq5.jpg
За да се включа с лек нюанс в темата ще дам един пример:Работя в предприятие където икономията на ток не е детска мечта на никого от персонала.И в командната зала уредите които могат да се ползват за отопление са два, един трикиловатов маслен радиатор и климатик .Никой от колегите ми нямат и идея за спора който се води тук,но никой и никога не включва климатика през зимата.Провокиран от писанията тук ,нарочно в кррая на работната ми смяна съм оставял да работи климатика и да изключвам радиатора,но на следващата смяна откривам че климатика е изключен и е включен радатора.Така че тези крайни мнения ги отминавам с усмивка.Цитат:
Първоначално публикувано от siliev