Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

СИФОНИ ЗА БАНЯ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Lightbulb СИФОНИ ЗА БАНЯ

Здравейте,

Трябва да си избера сифони (2) за баня (плочките вече ги избрах). Разликите в цените са огромни, а пък разликата в качеството и моделите като функционалност ми убягва. Някой с опит, добър или лош, да сподели мнението си! Благодаря
    Този пост е редактиран от avenger; 25-02-15 в 20:28.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Отговор: СИФОНИ ЗА БАНЯ

Сега,качество при сифоните?....Малко трудно ще се дефинира.Няма движещи части...абе, дупка за вода.Моето мнение,е да гледаш основно материала от който са направени,мисля,че качествената неръждавейка е най добра.Аз лично при ремонта на банята взех лентов сифон със стъкло,млечно бяло.Немски,доволен съм,водата се отича добре и пасва отлично на интериора.Минус....,ами 140лв му бе цената миналата година.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз си взех VIEGA с клапа ако пресъхне сифона и съм доволен ...

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Евтините просто изгниват за 2 години! Тея с клапи... в една къща има сложени такива, и мирише ужасно при промяна в атмосферното налягане - като комин на септичната яма е. За марка не знам какви са монтирани /най-вероятно евтинджос/, тези Вега може и да са сполучливи.
    Този пост е редактиран от avenger; 25-02-15 в 20:30.

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

На HL с PRIMUS затвор няма никакви миризми, но трябва по-редовно да се чистят и не са с много голям дебит.

8.  

9. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Благодаря за съветите. Прегледах VIEGA и тези на Hutterer & Lechne PRIMUS
    Изглежадат много добре с добра функционалност. За мен проблемите със сифоните са миризмата на канализация, особена ако не се използват. Затова имам още 2 въпроса:
    1) Апартамента още се строи, но по план имам 2 сифона в банята. Обаче аз искам да сложа душ-кабина и се чудя, за какво ми е втори сифон в другия край на банята. Да го зазидя ли или да го оставя за всеки случай? Какво мислите?

2) Отделно имам и тоалетна. Тя е метър на два и едвам ще вмъкна мивка и биде вътре. Толкова е малка, че вратата ще се отваря навън. Тя също има сифон на пода. Този въобще не знам за какво е, тъй като няма място за душ в това помещение (освен ако не махна бидето и мивката). Да остява ли сифона в тоалетната или да го зазидвам и да сложа плочки отгоре?

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

1.остави си и втория сифон.ще ти трябва,като миеш банята,а и не само

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

В тоалетната също. Просто си сложи хубави сифони за да не мирише.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Аз моя в тоалетната го затапих.Излишен е ,пресъхва и почва да мирише, омръзна ми да му доливам вода.
    Този пост е редактиран от avenger; 04-05-16 в 13:34.

13. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Ами сифоните тъкмо ги купих тази седмица. Спрях се на Viega Advantix. Имат клапа, а и цената е около 65 лв. за бройка, което е евтино в стравнение с други марки и видове от този клас. Ще се монтират към края на лятото, така че ще на есен ще споделя впечетления. Благодаря за съветите, определено научих доста от съфорумците.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Pernik

Съществуват ĸлиĸ-cифoни,poгoви cифoни c ĸлaпa, ĸoитo нe вpъщaт миpизми и oт cилaтa нa вoдaтa ce oтвapя ĸлaпaтa, тe ca мнoгo eфиĸacни. При ĸлиĸ-cифoните, тези, които са пo-eвтини вътpe пpyжинĸитe чecтo зaяждaт, ако купиш от този тип, избери по-скъп модел. Също така има линейни сифоните, те са доста по-скъпи, но много добре отводняват поради формата си, но трябва да се консултираш с майстора дали в банята ти, може да се постави такъв тип сифон. Аз лично бих ти препоръчал качествен сифон с клапа за друг път, ако ти се наложи.

16. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Както писах по-горе софоните са купени и монтирани. Аз съм доволен засега. Има и по-евтин вариант Вега, ама турски за 20+ лв. Бройката. Изглеждат почти идентични с оригинала. Може да са направени с по-некачествени материали.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021

Да продължа темата за сифоните. В крайна сметка се оказа, че наглед нещо дребно като сифон може да бъде доста трудно за избор от хора без опит като мен. Правим баня в която ще има обособена част за душа с параван. Ще имаме и втори сифон в сухата част под окачената тоалетна. Много майстори ни съветват да сложим подов сифон в мократа част. Коментарите по форумите обаче са супер разнородни и доста голям процент от хората не са доволни от подовия сифон който ползват. Чистел се трудно връщал миризми и т.н. За мен от основно значение е правилното отводняване и блокирането на всички миризми идващи от канализацията. Едни от най-хвалените сифони са на hutterer-lechner, но цените са брутални. Рогов сифон 100 лв, хидроизолация и фланец към него още 100... Лентов 700+. Препоръчайте какъв сифон да избера лентов или рогов, както и марка модел разбира се нещо на сносна цена като най-важното условие ми е да не връща миризми... Примерно този модел на герака е на сносна цена, но дали си заслужава? https://www.geraka.com/lineen-sifon-...ea-ultra-nisak

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

https://magdrain.bg/portfolio/art/#C07Q5-G
    От 2г. съм с такъв, няма никакви миризми.В началото бях много скептичен към тая магнитна технология, но се оказа доста добре работеща - въобще няма миризми.
    Чисти се лесно.Разгледай им каталога, имат и линейни : https://magdrain.bg/catalog/, и цените са им добри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Баня Стил
    От bobyjuvefan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 43
    Последно: 08-08-19, 15:37
  2. Вентилатор за баня?
    От dat във форум Бяла техника
    Отговори: 11
    Последно: 31-01-15, 23:54
  3. Музика за баня
    От rkk във форум Аудиотехника
    Отговори: 12
    Последно: 24-03-11, 20:46
  4. Теч в баня
    От leno във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 10
    Последно: 15-12-09, 10:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе