Всъщност, като се замисля, кой нормален(обикновен) потребител, има четири двигателя.. и за какво са му? Ако е нещо повече, има си фирми отговарящи за всичко..
Всъщност, като се замисля, кой нормален(обикновен) потребител, има четири двигателя.. и за какво са му? Ако е нещо повече, има си фирми отговарящи за всичко..
Мили ми mil, май малко грубо ми влезе,с двата крака през ашиците,ти с тези девиаторни ключове тук:Първоначално публикувано от mil_10
Виж например с контролер СИМЕНС звучи по гордо от пакетен прекъсвач ПЕП
Другият аватар ми е за другата публика...
![]()
off
Що се дърлите за глупости? Питащият го няма никакъв от един месец, а ние пишем... Пишем го, за другите които ще го прочетат. Дано има смисъл! Не, за да се изтъкваме.Всеки греши..
Греша! Няма го от два дена..![]()
Ами просто тогава 24V идващи от включването на всеки мотор ( двойката NO,NC бутони в ляво ) да се вземе от изхода на "гъбата" СТОП а не от включването на всеки предходен, така няма да има зависимост. Не ми се рисува сега, вчера темата ме хвана в момент на муза....трябваше да реша въпрос с контрол на посоката на трифазен мотор с две релета и два крайни изключвателя ( горе, долу ) и спиране при достигането им. Стана много добре и вече работи. Може на някой да му е полезна:Първоначално публикувано от Очо
Имам направена такава схема , ако има интерес ще кача снимки.
Това няма ли да помогне? Може да се добавят още двигатели.
Моята е с време релета с цел малко забавяне между отделните пускове ,но не е финансово рентабилна пробвахме да програмираме едно процесорче ,но нямаше необходимите условия
При нас използваме PLC-та и всичко е лесно и за реализация и за контрол и за промяна на параметри, но питащият май не различава ключ от предпазител и фаза от нула, а Вие му обяснявате, според мен просто и разбираемо, но все пак си мисля, че най-добре за него е да извика някой да му го направи. Аз от коли не разбирам, карам я на сервиз
.
важно е да има комуникация,теми на разговор и обмяна на опит.......а аз съвети относно ел. историите давам само на колеги на други не,ако бях ВиК МАЙСТОР БИХ си позволил този лукс вместо 3/4 или 1/2 се тая и да обърка нещо ,НО при нас е друго......сигурно имам много колеги тука и искам да ги помоля и те да се съобразяват като дават съвети знам че искат да помогнат НО услугата да не стане МЕЧЕШКА......нашият занаят е достоен за уважение основното нещо е че трябва да пазим хората....от нещото което не се вижда...а усети ли се вече може да е късно
Придържай се към темата и не спами. Подобни следващи мнения ще бъдат изтривани.
Също така, забелязвам тенденция, да пишеш част от мненията си с главни букви - това тук е забранено!
Крис