Телевизора се прецака след като получи "голяма доза ток по hdmi kaбел" .Телевизора беше изключен ,но включен в захранването който се явява разклонител със защита "уж" и при включване на др. електроуред към същият разклонител мрежата в стаята даде на късо.Обра го компютъра(макар че е на друг контакт и разклонител) и май главно видео картата(да се надявам че е само тя) от нея по hdmi кабела до телевизора и резултата е не работещ телевизор на 2 седмици за 1000лв и и съответно не работещо PC с видимо разтопен hdmi жак.
Въпроса ми има ли някакъв шанс телевизора да не е заминал целия ,свети индикатора за стенд бай ,но телевизора не се пуска ,пробвах да влезна и в сервизното меню ,но не става.И двете неща с в гаранция макар да ме съмнява да е празнят заради токовия удари в понеделник и двете заминават към сервиз и се чудя дали има някакъв начин да извърта нещата в моя полза ,ако ми откажат гаранция и тн ..
Извън темата -- сериозно обмислям да ми преправят мрежата в апартамента за да не става 2ри път така .