Здравейте!
В един известен съседен форумсе вихри луд спор харчат или не ИЗКЛЮЧЕНИ, но оставени с включен щепсел в контакта уреди.
Не визирам оставени на стенд бай.
Моля ви-някой вещ по електричество да обясни, че вече..![]()
Здравейте!
В един известен съседен форумсе вихри луд спор харчат или не ИЗКЛЮЧЕНИ, но оставени с включен щепсел в контакта уреди.
Не визирам оставени на стенд бай.
Моля ви-някой вещ по електричество да обясни, че вече..![]()
Правилният въпрос е:
"Харчат ли ток лампите(крушките) когато не са пуснати от ключа (не светят!!)?"
Отговорът е - НЕ!!!
Не знам кой е "съседния форум", но въпроса е абсурден.
Последно....?
Харчат или не ?
Наистина е абсурден въпроса, ама...
Форума ще го кажа - но накрая,да не ми се смеете отсега![]()
Никак не е абсурден! Повечето съвременни уреди имат вградена електроника, която макар и малко, но консумира за да работи. За тези без електроника пък има утечки (особено по-старите). А новите "статични" електромери ловят и малките токове.Първоначално публикувано от hristobotev
Ми колегата е прав. Крушките не харчат, но само, когато са със щепсел.
Дефинирай "електроуред" де. Климатик, телевизор, микровълнова харчат. Радиатор, бойлер, Раховец - не харчат.
Има се предвид изобщо уреди-като явно се разбират и едните, и другите.
Явно " по-електронните" харчат, докато тези на принципа на нагревател или подобно-не.
Купуваш си ел. домакински уреди от преди 30г. и няма да харчат кат са в контакта.
имам за продан 2-3 акумулиращи печки, раховец, бойлер и перла 05![]()
всеки модерен уред има диод за стенбай или часовник а те харчат м/у 0,1 и 3w примерно а това електромера го хваща кат за закуска
Дори глим лампите които са монтирани в някои ключове за осветелие,за да светят когато крушката в стаята не свети също харчат ток.
Ако се съобразя с това ,че си жена въпроса ти е перфектен!Първоначално публикувано от Rozichka
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297426271[/time]_________________________________________________
Мислиш ли ,че като и говориш за глим лампи ще те разбере....?...Първоначално публикувано от granity
...
Брей...??!!
Представете си разбирам-все пак съм учила за инженер, но твърде далеч от електротехника и тоци.
Бейби, те глим лампите не са към хранително вкусовата промишленост...Първоначално публикувано от Rozichka
valentino76bs , това е за теб:
..........................ПРАВИЛА НА ФОРУМА........................
С регистрацията си в SetCom.bG форумите потребителят декларира, че е съгласен със следните установени правила, както и ще следи за техните промени:
чл. 1. Подигравката с потребители на форума е крайно нежелателна. Никой не се е родил научен, затова е форумът.
Аз затова си задавам въпроса в съответния раздел .
Но не съм руса
By the way инженер - химик съм.
Розичке въпросът ти е неправилно формулиран и от това произлизат спорове.
Важно е да се уточни от какъв порядък ще е търсеният отговор.
Ако е за въобше харчат, дори и кабела можем да разглеждаме като косуматор.
А и всяко движение е всъщност движение към равновесие обусловено от потенциална разлика и съществуващо докато е налице такава.
Така, ако питаш за милиампери - харчат.Ако питаш за киловати на час не харчат
Колежке, един такъв отговор удовлетворява ли те ?:
-Да, харчат но не всички - зависи от ел.уреда..