Резултати от 1 до 4 от общо 4

Свързване на видеодомофон към изградена домофонна инсталация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    31
    #1

    Свързване на видеодомофон към изградена домофонна инсталация

    Здравейте,

    Темата съм я пуснал и в друг форум, но засега нямам отговор и реших да се пробвам и тук:
    Задравейте,

    Нуждая се от помощ за свързване на видеодомофон към вече изградена аудио домофонна инсталция. Звънеца на видеодомофона е с четрипроводна връзка и ще бъде изнесен на етажа, но искам да да мога да направя връзката от аудио домофонното табло пред входана блока към самия видеодомофон.
    Съществуващата аудио домофонна инсталция е 5(4+1) проводна с обща маса(ED(Т)-200 на фирма Audio – Разговор, отваряне на врата, стълбищно осветление-
    Прикачени файлове:

    )
    Видоедомофона има собстена контакти за отваряне на магнитен насрещник и симулация на бутон. Схемата е следната:
    http://dox.bg/files/dw?a=a2e83a7dfd
    За съжаление е на френски но идеята е ясна.

    В крайна сметка трябва да постигна няколко неща:
    1.При звънене от входа да активира видоедомофона(звънене). Звънеца пред входната враата беше контакт между бялокафяво и кафяво. Как на практика става звъненето? Подава се минус(синьо+бяло синьо) към кафяво ли?
    2. Активиране на магнитния насрещник от видеодомофона. Вече пробвах и за целта трябва да има контакт между минуса(синьо+бяло синьо) и зелено+бялозелено. Мога ли само да свържа зелено+бялозелено към sw1 на видео домофона? Проверих и при активиран бутон се подава 19В на тези 2 извода от самия видеодомофон. Това няма ли да е проблем.
    3.Включване на стъблищно осветлени-идея си нямам, но трябва да е връзка между LK1 и LK2.
    4. Евентулано телефон и микрофон към видеодомофона.


    Дали няма да създаде проблем, това че имам 2 различни минуса (от видеодомофона и централата) тъй като видеодомофона има собствено захранване?
    Предварително благодаря ако някой има идея-дори и частична.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    101
    #2

    Re:Свързване на видеодомофон към изградена домофонна инсталация

    Минуси можеш да слагаш на едно и също място колкото си пожелаеш, но плюсовете задължително да не се обединяват никъде. На мястото на консумацията за различните вериги си слагаш общия минус и съответния плюс който ти трябва.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #3

    Re:Свързване на видеодомофон към изградена домофонна инсталация

    1.Трябва да има книжка със схема.Аз имам подобен, но унгарски на офиса и освен прекарването на кабелите друго не ми е правено от специалист.За закачането на кабелите се ориентирах по схемата на която е написано кое какво е, като най -важното е да уцелиш жичките за електрическия насрещник.Според мен е добре да похарчиш 50-на лева за да е хубав и сам да задържа езика докато се отвори вратата, а не да държиш копчето докато посетителя се сети да натисне топката на вратата или вратата или пък да дебне веднага след щракването и да се хвърля като пума на вратата, защото доста голяма част от българското население са все още аборигени по начин на мислене.За пенсионерите да не говорим-те си живеят в тяхен свят-наскоро една баба се беше "увиснала" на преградата на една от затворените каси в PENNY на която преграда има и знак "забранено влизането" както при улиците за което това е забранено и усилено с цялото тяло се опитваше с бутане и "яхане" на металната преградка да я счупи или помръдне за да мине, та се наложи охраната на два пъти подрoбно да и разяснява, е не може да излезне от там, а да мине през каса, макар и нищо да не е възнамерява да купи, при което тя "му върна": "Ама как така, аз нищо няма да купувам, защо да минавам през касата!" и продължи да блъска и "яха" металната преградка докато охранaта не се приближи към нея и това я отказа и убеди да мине през отворена каса.

    2.еднаквите цифрено буквени обозначения на двете вътрешно и външно тяло ги свързваш с еднакъв цвят жичка.

    3.По принцип изводите на двете жички които подават напрежение към бравата и подават команди към нея са отделени най-накрая на вътрешното тяло от една страна и има малко разстояние от другите жички.Тях ги свързваш с насрещника.

    За осветлението на стълбището не знам, тъй като при мен е със сензор и има ли движение- веднага светва и след 10 секунди без движение гасне.


    Всъщност не мога да разбера защо при теб от един извод излизат по 2, та някъде и по 4 жички???

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    31
    #4

    Re:Свързване на видеодомофон към изградена домофонна инсталация

    Благодаря за отговорите.
    Justify, схемата на самия видеодомофон съм я качил в DOX, но е напрактика безполезна, защото освен разграничаването на бутониерата и насрещника, за нищо друго не може да ми послужи(имам само цветови код на кабелите, но не се казва, кой за какво е). Ще се опитам да постна снимки и на самия видеодомофон, за да стане малко по разбираемо.
    Нямам проблем с връзването на видеодомофона като оделна единица. Това съм го направил и бачка безпроблемно. Проблема ми е да го включа него към вече изградената инсталация на входа, т.е да ползвам вътрешното тяло все едно, че е слушалката на 'audio'.
    Жиците са по 2 или 4, са за да увеличат дебелината на проводника, както и безсмислено са сложили парче кабел, което се ползва само за звънеца на етажа и са подвързали всичко по цветове.

    Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Свързване към вече съществуваща домофонна инсталация Farfisa
    От viachy във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 1
    Последно: 09-10-14, 12:41
  2. Отговори: 8
    Последно: 10-06-13, 22:40
  3. Отговори: 0
    Последно: 21-10-11, 23:27
  4. Едно лаишко питанe - свързване 3V уред към 12 V инсталация
    От mimuza във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 14
    Последно: 07-03-09, 14:08
  5. Отговори: 2
    Последно: 16-10-08, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе